İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Klima Açınca Gelen Koku


Bülent Gökmen

Recommended Posts

Bülent Gökmen

2010 Ford Focus 2 HB Titanium (1.6) da klimamın gazı sanırım bitti. Yazdan ziyade kışın sıcak hava için açıyorum ancak her açışımda özellikle trafikte dışardaki araçların kokusu direkt içeri giriyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Yorum bağlantısı
Bülent Gökmen

Geçen yıl değiştirmiştim, toplamda 5000 km kullandım. Bu kadar kısa sürede bile karbonlu polen filtresi işlevini yitirebiliyor mu? Ayrıca kışın klimayı açmadan motorun sıcaklığını alamıyorum ki, ''vesile ile klima havayı ısıtmaz '' demişsiniz ama bunu tam olarak anlayamadım.  Klimanın gazını yenilemem gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

polen filtresi dış etkenden gelen toza kire kedi tüyüne vs. bağlı olarak erken veya geç tıkanabilir rutini olmaz. klima ısıtmaz, havayı soğutur, dış ortam dan gelen kokunun da klima gazı ile ilgisi yoktur. koku filtre veya havalnadırma kanalındaki bakteri birikimine bağlıdır, belki ozon temizliği gerekecek? ehil bir yere gösterin

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
Bülent Gökmen yazdı:

Geçen yıl değiştirmiştim, toplamda 5000 km kullandım. Bu kadar kısa sürede bile karbonlu polen filtresi işlevini yitirebiliyor mu?

Aracınızın bulunduğu ortam, gezdiğiniz yollar, polen filtresinin çabuk kirlenmesine neden olur. 5k yol sizi yanıltmasın. İçini açıp bakmak gerek. Filtre içine giren toz, yaprak vs içeride küf yapar. Kontrol, güvene mani değildir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Focus 2 nin polen filtresini sökmek de ayri bir meziyet bu arada....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Gökmen

Yorum yapıp yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...