İlkay Gürler 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Merhaba önceki konumda çalışma lambası bağlamaktan bahsetmiştim. Soketlerden elektrik alamadım haliyle bende aktif kablolardan elektrik aldım sonrasında konudaki sokette erime yapmaya başladı ve bende bu erimenin önüne geçmek için daha kaliteli bir soket alarak aynı kablolar ile sadece pinlerini yenileyerek sorunu şimdilik çözdüm ama asıl merak ettiğim konu 2 adet çalışma lambası için fabrika 15 amper sigorta takmış. Fakat sigorta kutusunda 15 amper takılan sigorta yerine 20 amper takılması gerektiği gördüm. İlgili tamamlayıcı devre soketi 20 amper yerine 15 amper sigorta takıldığı için erime yapıyor olabilir mi? Bu arada aynı kablodan 12v 55w 4 tane lamba besleniyor ve tek sorun tamamlayıcı devre görevi gören sokette ısınma yapması buna rağmen 15 amperlik sigorta patlamıyor. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Isınma varaa ya kablo incedir ya kabloya fazla akım geliyordur Ama patlatmak pardan patlatmamak istiyorsanız Servet abimiz yardımcı olur bence Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 14 Eylül Paylaş 14 Eylül (düzenlendi) İlkay Gürler yazdı: devre soketi 20 amper yerine 15 amper sigorta takıldığı için erime yapıyor olabilir m Bağlantıda gevşeklik varsa yada kablo kesiti çekilen akıma göre ince geliyorsa ısınma yapar ve soketi eritir. Sigortanın düşük olması etkilemez. 15 amperden fazla akım çekilirse sigorta açık devre olur. Ampuller 55 W olduğuna göre 4,5amper*4= 18 amper civarı akım çekiliyor. 14 Eylül tarihinde Mustafa YILDIRIM tarafından düzenlendi ekleme Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Eylül Paylaş 14 Eylül İlkay Gürler yazdı: İlgili tamamlayıcı devre soketi 20 amper yerine 15 amper sigorta takıldığı için erime yapıyor olabilir mi? Tam aksine, yüksek akım sigorta takılırsa erime yapar. Zira sistem tasarlandığı akımı geçiyor ve sigorta atmadığı için, kablolar erimeye başlar. Bence sizde tesisat hazır da olsa, bi yerde sonlandırılmamış gördüğüm kadarıyla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts