İçeriğe Yönlendir

1995 Model Civarı 5 Kasa BMW'ler - Güvenlik Konusunda Neler Söylenebilir?

Levent GÖKER

Recommended Posts

Levent GÖKER

Merhaba.

Başlıkta da belirttiğim gibi bu araçların güvenlikle ilgili yeteneklerini merak ediyorum.

Özellikle başka bir aracın bu model 5 kasa BMW'lere arkadan çarpmasında, önden çarpmasında ve de yandan çarpmasında durum nasıldır? Günümüz araçlarıyla kıyaslarsak ne sonuca varırız?

BMW_5kasa_1.jpg

BMW_5kasa_2.jpg

BMW_5kasa_3.jpg

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Sağlamlığı tartışılmaz ama metal yorgunluğu diye de bir gerçek var.

Aracın önceki kaza/tamiri de etken, kaporta ve şase de. Çarpmanın şiddeti ve şekli de önemli tabi sonuçlarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2024 Opel corsa bu aracın içinden geçer bence. :)

Çünkü, 30 yaşında. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

2000 öncesi c sınıfına göre iyidir. 2 yaşında b sınıfı ile kafa kafaya kaza yapsa bmwdekilerin yerinde olmak istemezdim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Levent GÖKER yazdı:

Günümüz araçlarıyla kıyaslarsak ne sonuca varırız?

Hiç iyi bir sonuca varamayız.

Hele fotoğraflardaki gibi oynanmışsa...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER

Çok iyi değil belki ama her halükarda mevcut kullandığım binek aracımdan daha güvenli gözüküyor. Yani iki araç arasında geçiş yapsam, biraz daha mantıklı bir hamle olacak gibi.

Ashampoo_Snap_2025.11.29_13h56m47s_001_.png

Ashampoo_Snap_2025.11.29_13h57m04s_002_.png

Ashampoo_Snap_2025.11.29_13h57m19s_003_.png

Ashampoo_Snap_2025.11.29_13h57m45s_004_.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

206cc lerden bikaç adet toplamıştık, sıfırken bile herhangi bir kavşakta kazaya karışmak istemezdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
Çağlar Bayur yazdı:

206cc lerden bikaç adet toplamıştık, sıfırken bile herhangi bir kavşakta kazaya karışmak istemezdim. 

Aynen, altı ay önce birebir şahit olduğum ve trafiğe tüm bakışımı sil-baştan değiştiren kazadan sonra ben de artık bu aracı hiç mi hiç kullanmak istemiyorum. Kızımın kullanmasını da tabii.

Aslında niyetim Ford Ranger'ı satın aldıktan, ve alıştıktan bir süre sonra bu 206cc'yi satmaktı. Her şey çok güzel, kendimi güvenli ve huzurlu hissediyorum Ford ile, ancak mahalle araları ve park etme konusu bir sıkıntı bu araçlarda. O yüzden 206cc'yi elden çıkartma konusunu şu an bir miktar erteledim. (Önceden dediğim gibi, park edilmesi yasak olan yerlere park edilmese, yahut edenleri eskisi gibi trafik polisi derhal kaldırsa yine bir problem olmayacak asla, ama durum böyle değil maalesef, memleket teksas gibi oldu.)

Park konusunda sağ olsun bu forumdan bir arkadaşım tüyo verdi: "2-3 sokak öteye park ederim ve gerekirse yürürüm biraz" dedi. Bu güzel bir fikir.

Ama mahalle araları için pek bir çözüm bulunacak gibi görünmüyor. Dün işe giderken komşu bir esnafın dükkanının önünde bir Volkswagen Amarok pick-up duruyordu, sahibi bizim komşuyla sohbet ediyordu. Hemen sordum arkadaşa:

-Hocam pick-up senin mi?

-Evet benim, buyur ağbi..

-Bende de bir benzeri var ama mahalle aralarında sıkıntı yaşıyorum bu araçla. Var mı önerebileceğin bir ipucu, tüyo, vs?

-Ağbi yok maalesef, senin dediğin gibi sıkıntı mahalle araları. Düşün ben bir de bu araçla üç sene kadar kargoculuk yaptım... 

(Neler çektiğimi sen anla demek istedi)

Vaziyet bu, çareler aramaya devam şu an.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Koray Demir yazdı:

Buna benzer sonuç ortaya çıkar.

Sürücünün kafası araç içini darmadağın etti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Levent GÖKER yazdı:

Aslında niyetim Ford Ranger'ı satın aldıktan, ve alıştıktan bir süre sonra bu 206cc'yi satmaktı. 

Küçük de olsa yeni model iyidir. Hem esp, hem çarpışma önleme donanımları. en az olanında 8 hava yastığı var. otomatik far, otomatik silecekleri olur. Şasisi sağlam, metali yorulmamış olur. 

Bütçenin yettiği en yeni modeli almaya çalışın. Korumak için boyut önemli değil. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER

Ha bir de şimdi aklıma geldi, Ford Ranger ile yaşadığım bir problem, onu da yazmak istedim, bilgi bilgidir, belki bir gün okuyan birine yardımcı olur.

Bursa merkezden İzmir yoluna girince sağdaki ilk benzincide çok güzel bir yıkama makinası var:

Aracı önce köpüklüyor, sonra köpüğü hafif hafif ıslatıyor, sonra fırçalarla temizliyor (tekerlekler için ayrı ayrı 4 fırçası daha var), sonra suyla duruluyor, en son basınçlı hava gibi bir şeyle kuruluyor, tertemiz şekilde araç çıkıyor.

Peugeot 206cc'yı bu makinayla haliyle yıkayabiliyorum ama Ford Ranger bu makinaya sığmadı, yıkanamadı.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

2001 modelini biliyorum. Ciddi anlamda sağlam.

B ler C lerle kıyaslanamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

Ki, "E" sınıfında görünüyor 1996 BMW 5.20i.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

Honda Civic, Corolla, Golf vs

Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
Mehmet Göktürk yazdı:

Levent Bey, ben mersedes gibi birşey psikolojinizi düzeltir diye düşünüyorum. C200 C180 vs. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-hatasiz-boyasiz-degisensiz-sok-tak-siz-emsalsiz-c180-1.6-7tronic-1277537961/detay

Manisa’da şehit sayısı 2’ye yükseldi: 14 günlük yaşam mücadelesini kaybetti!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 15 Kasım'da trafik polisi Hatice Ünal’ın (24) kullandığı ekip otosu park halindeki tırın dorsesine çarpmış, Ünal ağır yaralanmış, aynı araçtaki Ali Barut (34) ise şehit düşmüştü. Hatice Ünal, 14 günlük yaşam savaşını kaybederek bugün hayata gözlerini yumdu.

https://www.sabah.com.tr/yasam/manisada-sehit-sayisi-2ye-yukseldi-14-gunluk-yasam-mucadelesini-kaybetti-7473650

haticeünal2.jpg

haticeünal1.jpg

haticeünal_kaza.jpg

alibarut.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Levent bey bu paranoya biraz yanlış sizdeki. her araç kaza yapar. Otobüsle de gitseniz kaza yapar. yaya geçidinde karşıdan karşıya geçenin üstünden geçen araba videoları da var hatta kafasına apartmandan taş düşen adamın da videoları var. Diğer insanlar değersiz değil kaza yapmamanın birinci şartı dikkatli olmak temkinli olmakdır. Tamam hyundai i10 alın demiyoruz. 

https://dai.ly/x7zph7v

image.png.4346dd5945d8dbcce483974a72774a52.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
Mehmet Göktürk yazdı:

Levent bey bu paranoya biraz yanlış sizdeki. her araç kaza yapar. Otobüsle de gitseniz kaza yapar. yaya geçidinde karşıdan karşıya geçenin üstünden geçen araba videoları da var hatta kafasına apartmandan taş düşen adamın da videoları var. Diğer insanlar değersiz değil kaza yapmamanın birinci şartı dikkatli olmak temkinli olmakdır. 

https://dai.ly/x7zph7v

image.png.4346dd5945d8dbcce483974a72774a52.png

Elbette temkinli oluyorum ağabey ama diğer sürücüler böyle değil, burada anlaşamıyoruz sizlerle.

Siz bir trafik polisinin yukarıdaki gibi bir kazayı yapmasını normal buluyorsunuz anladığım kadarıyla, benim için anormal demek bile az: Eğitimli bir insanın, ve hatta bir kanun insanının bu şekilde kullanması olacak şey değil bana göre.

Tek örnek de bu değil, pek çok vardır. Kendi başımdan geçen bir tanesini kısaca yazayım: Ya motor ya ATV kullanıyordum tam hatırlayamıyorum, sakin sakin giderken bir anda solumdaki bir ekip arabası sinyal dahi vermeden önüme kırdı, atladı, zor fren yaptım.

Yani "polis böyle yaparsa, gerisi n'apmaz ki?" düşüncesindeyim ben. Ama elbette herkesin olaylara bakış açısı farklılıklar gösterir.

Yorum bağlantısı
Levent GÖKER

Bakınız şu haberde, Giresun'da iki otomobil çarpışıp kaza yapıyor. Normaldir, kaza yapılabilir, hatta ben sürücülerin genel olarak kullanımına göre nasıl bu kadar az kaza olduğunu da anlayamam bu ülkede; her neyse kaza oluyor, kazaya karışan sürücüler araçlardan iniyor, tartışma çıkıyor, kavgaya dönüşüyor ve sürücünün birini diğeri döve döve öldürüyor.

Böyle insanlarla bir arada yaşıyoruz artık bu ülkede - ben artık sokağa adım atmaya korkar hale geldim.

Kaza olmuşsa olmuştur, sakince gereği yapılır, döve döve adamı öldürmek ne demektir yahu? :(

https://www.milliyet.com.tr/gundem/trafigin-ortasinda-korkunc-olay-kaza-sonrasi-cikan-kavgada-dovulerek-olduruldu-7484372

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Trafik polisini doğa üstü bir yaşam formu gibi görmeniz çok ilginç. Yani asla hata yapmaz vs gibi.

İnsanız. 

Zaten hayat dediğimiz şey sonu ölüm olan bir hastalık. Biraz akışına bırakın derim. Daha konforlu olur.

Trafikte sıkıştırılmamak için büyük araç almak bence çok işleyebilecek bir yöntem değil. Kamyon yok mu hiç bursada? Çekici? 27 lastikli vinç? Tren? Bunun sonu yok ki? Kayığa da binmeyelim ya şilep gelirse??

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Trafik polisleri çoğu kez kural tanımadıkları için kaza yapmaya çok müsait hareketler yapıyorlar. Çok kez şahit oldum. Aşırı güven çok sakıncalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Önder Özcan
    • Necat Ertan
  • Yeni Oluştur...