İçeriğe Yönlendir

1995 Model Civarı 5 Kasa BMW'ler - Güvenlik Konusunda Neler Söylenebilir?

Levent GÖKER

Recommended Posts

Levent GÖKER
İlkay Başaran yazdı:

Trafik polisini doğa üstü bir yaşam formu gibi görmeniz çok ilginç. Yani asla hata yapmaz vs gibi.

İnsanız. 

Zaten hayat dediğimiz şey sonu ölüm olan bir hastalık. Biraz akışına bırakın derim. Daha konforlu olur.

Trafikte sıkıştırılmamak için büyük araç almak bence çok işleyebilecek bir yöntem değil. Kamyon yok mu hiç bursada? Çekici? 27 lastikli vinç? Tren? Bunun sonu yok ki? Kayığa da binmeyelim ya şilep gelirse??

"doğa üstü bir yaşam formu gibi görmek" biraz abartılı bir ifade olmuş bence, böyle değil.

Örneğin uyuşturucu satarken yakalanan polisler de oluyor, siz "insandır, yapar" diye normal görebilir misiniz bir polisin uyuşturucu satmasını?

https://www.adalet.tv/haber/uyusturucu_ticareti_yapan_polis_memuru_tutuklandi-62067.html

"Akışına bırakmak" derken de, "riski mümkün mertebe azaltma" düşüncesindeyim ben trafikte. Öyle olmasa motosiklet kullanmaya devam ederdim: Polislerin kuralları çiğnediğine bir şey dediği yok motorcuların, böylelikle trafiğe takılmazsın, park derdin olmaz, mahalle araları-dar sokaklar diye bir derdin olmaz, yakıt masrafın çok daha düşük olur vs.

Ama gerçekler böyle değil. Şimdi yukarıda trafik polisinin yaptığı kazanın videosunu da paylaştım: Görüldüğü gibi TIR'a bir şey olmuyor. Ama o TIR'ın olduğu yere sakin sakin süren bir motosikletliyi koyun, durumu yeniden değerlendirin. Bu senaryo TIR olduğunda başka olacaktır, kamyon olduğunda başka, kamyonet olduğunda başka, otomobil olduğunda başka, otomobil kısmında bir Volvo olduğunda başka, ama örneğin bir Citroen Ami olduğunda daha başka, bisiklet/motosiklet/e-scooter-vb. olduğunda başka.

Özetle, bakış açılarımız farklı çok.

Mehmet Göktürk yazdı:

Trafik polisleri çoğu kez kural tanımadıkları için kaza yapmaya çok müsait hareketler yapıyorlar. Çok kez şahit oldum. Aşırı güven çok sakıncalı. 

Eh işte aynı noktaya gelmiyor muyuz Mehmet ağabey? "İmam o**rursa cemaat s**ar" ifadesi yanlış mı? Polislerin kural tanımazlığını gören-deneyimleyen diğer sürücüler, "Ulan polis böyle yapıyorsa Allah'In enayisi ben miyim kurallara harfiyen uyacağım?" demez mi?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Siz bence karşınızdakş kişi kafanızdaki algıya karşı birşey yazınca savunmaya geçiyor olayı bir iki hatta üç tık ileri alıyorsunuz. Burada tüm açtığınız konularda aslında tek istediğiniz şey onaylanmak. Bu da olmayınca ya da bunu yapmayan hayır o öyle değil böyle de olabilir dediğinde biri olayın seyri değişiyor.

Şimdi uyuşturucu satan polisin konu ile ne alakası var?

Özel harekatçı dün kuyumcu soydu. 

Kolluk kuvvetleri ya da din adamları ya da politikacılar doğa üstü varlıklar değiller. İnsanlar. İnsanlar hata da yapar hırsızlık yapar, iyilik yapar, adam öldürür, hayat kurtarır falan filan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

207 satılır çocuğa bi honda accord alınır

Yahut bütçeye göre mersedes c180

Forda baba biner iyi olur

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
(düzenlendi)

Sn. İlkay Başaran;

Dediğim gibi bakış açılarımız gerçekten çok farklı.

"Riski azaltmaya çalışmak" gayretindeyim diyorum, siz "tek istediğiniz şey onaylanmak" şeklinde algılıyorsunuz.

Bakınız az önce bu forumda başka bir arkadaş "ilk motosiklet kazamı yaptım" başlıklı bir konu açtı. Hızlıca okudum, anladığım kadarıyla yine önüne bir maganda kırmış ve duramamış, galiba başka bir araca çarparak düşmüş arkadaş, bir miktar da vücudunda hasar var anladığım kadarıyla.

Şimdi aynı senaryoda arkadaşımızın motosiklet değil de, alelade bir Fiat Egea kullandığını düşünelim: Dört teker olduğu için ani frende o hızda dengesi kolay kolay bozulmazdı aracın, bahsettiği düşük hızda (30-40) çarpışma gerçekleşti, kendisini koruyacak çelik kafesin içinde öncelikle. Sonra emniyet kemeri var yine kendisini koruyacak, airbagler açılacak muhtemelen, vs. Muhtemelen burnu dahi kanamadan atlatacaktı bu olayı.

Şimdi bu kazayı yapan siz olsanız hangisinde olmayı tercih ederdiniz: Motosiklette mi, yoksa Fiat Egea'da mı?

tarihinde Levent GÖKER tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Egeaya gerek yok. Emniyet şeridine girmeseydi bu kaza olmazdı. Emniyet şeridine herkes aniden atlayabilir, kusacaktır, kalp krizi geçirir, böbreğine ağrı saplanır vs..

Emniyet şeridine giriyorsan zaten bu riski aldım diyorsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Riski azaltmak cümlenşzden çıkartmadım ayrıca onaylanmak konusunu. Açtığınız konularda farklı görüş sunanlara verdiğiniz tepkilerden çıkardım.

Bende bir gözlemimi yazayım yeri gelmişken, hani diyorsunuz ya bu pikaba kimse yaklaşmıyor vs. Bence bu tip modifiye yapılmış araçları kullanan insanlardan çekiniyordur insanlar. Sizin için demiyorum sakın yanlış anlamayın ama mesela ben apaçık havada sislerini yakmış adamla, basık civic kullanan adamla, abidik gubidik modifiye yapmış adamla yanyana gitmeyi sevmiyorum trafikte. Genelde salça tipler oluyor. Sizi de öyle zannediyor olabilirler. Öylesiniz demiyorum bakın yine yazayım. Keramet arabada değil de modifiyede olabilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent GÖKER
İlkay Başaran yazdı:

Riski azaltmak cümlenşzden çıkartmadım ayrıca onaylanmak konusunu. Açtığınız konularda farklı görüş sunanlara verdiğiniz tepkilerden çıkardım.

Bende bir gözlemimi yazayım yeri gelmişken, hani diyorsunuz ya bu pikaba kimse yaklaşmıyor vs. Bence bu tip modifiye yapılmış araçları kullanan insanlardan çekiniyordur insanlar. Sizin için demiyorum sakın yanlış anlamayın ama mesela ben apaçık havada sislerini yakmış adamla, basık civic kullanan adamla, abidik gubidik modifiye yapmış adamla yanyana gitmeyi sevmiyorum trafikte. Genelde salça tipler oluyor. Sizi de öyle zannediyor olabilirler. Öylesiniz demiyorum bakın yine yazayım. Keramet arabada değil de modifiyede olabilir...

Olabilir tabii, işin bu yönünü hiç düşünmemiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Levent GÖKER
    • Hakan Berk
  • Yeni Oluştur...