İçeriğe Yönlendir

Tüm Aktiviteler

Bu akış otomatik güncelleniyor

  1. Geçen saat
  2. Erdoğan Temur

    15-30 Temmuz Edremit Toplantısı

    abi cuma günü oraya yazlığa geleceğim. salı günü akşamda döneceğiz. malümm LGS tercih dönemi olacak. bence 13 temmuz pazar toplanım
  3. Mustafa Resül Kara

    Ev Aydınlatması Tercihi Beyaz Işık mı Sarı Işık mı?

    Ben hepsine beyaz ışık takmıştım. İşin gerçeği birazda ışık severim. Hafif karanlık hoşuma gitmiyor. Ama sarı ışık takınca fikrim değişti. Daha sakinleştirici bir ortam oldu.
  4. Mehmet Ozyurek

    Fiyat Performans Telefonu Tavsiyesi

    Kaynanam için 10 bin lira civarı, iş görecek telefona ihtiyacım var.. Kamera önemli değil.
  5. Yahya Melih Ayaksız

    Akü Işığı Sonrası Yolda Kaldım

    Forumdaşlar bugün arabayı yaptırdım herkese teşekkürler 2000 motor ustası işçilik 800 alternatör ustası işçilik Transport marka çin malı konjektör 650 (o an almam lazımdı kazıklandım) Alti marka v kayışı gergisi komple 1200 (buna tamir olmaz dediler ama niye olmasın?) Alternatörcüye göre bu alternatör sağlammış . İçi dışı musluk suyuyla yıkandı. Sonra da konjektörü değiştirdi. İşlemden önce kayışa bağladı 12,8-13,4 gibi değerler önce. İşlemden sonrada yine yakın değerler verdi. --- Resimde eski konjektör var, ileride birisi söküp bozuk konjektörle kendininkini mukayese etsin diye bırakıyorum
  6. Fatih Evcin

    Cıvanım Oto Tamirhanesi

    düzelmiş ve düzelmemiş arasındaki farkı anlamamız açısından görsel var mı?
  7. Cihat Küçükay

    Ev Aydınlatması Tercihi Beyaz Işık mı Sarı Işık mı?

    Sarı ışık daylight yani gün ışığı olarak geçer. Göz yormaz ama her yeri hanımların deyimiyle şıkır şıkır göstermediği için pek beğenilmez. Beyaz led ışıklarda yine 4800-6500 K olarak bulunabilir. Size tavsiyem banyo, tuvalet, mutfak gibi net olması gereken yerlerde beyaz led, oturma odası, yatak odası gibi yaşam alanlarında gün ışığı led kullanın. Ben kumandalı led avize kullanıyorum. Bu sayede istediğim ısık şiddetinde ve renginde kullanabiliyorum.
  8. Mehmet Ozyurek

    15-30 Temmuz Edremit Toplantısı

    Cenk 12-30 temmuz Erdoğan 13-14 temmuz İnan 7-30 temmuz Mustafa 12-13 temmuz Erdem 7- bir kaç gün. Tansu 12-13 temmuz Egelilere sormıyorum.. Onlar bir şekidle gelecektir. Bu durumda 12 temmuz akşamı güzel görünüyor.. @Erdoğan Temur senin cumartesiden gelmen lazım. Uzaktan gelenlerin bir gece kalması gerekeceği için pazar geri dönülmeli. @Fatih Keskin 12-13 olmasın demişsin.. ciddi misin sen.
  9. Selçuk Bakış

    Virajda Savrulmayı Azaltma Yöntemleri

    Yolu bilmeyen orada yavaş gidiyor normalde
  10. Mustafa Resül Kara

    Ev Aydınlatması Tercihi Beyaz Işık mı Sarı Işık mı?

    Bende beyaz seviyorum ama sarı ışığa geçince gerçekten fark etti. Beyazın göz yorduğunu bende sarı ışığa geçince net olarak gözlemledim. Günışığı rengi almamıştım direkt sarı sıcak bir renk aldım. Beyaz ledden sarıya geçince bende kullanmasam iyi olur dedim. @Doğan Arşiray tam olarak konu bu sanırım. Her odaya farklı ışık. Çünkü balkondaki sarı ışık banyo da iş görmez. Banyo da beyaz ışık daha iyi oluyor. Teşekkürler.
  11. Mehmet Ozyurek

    Almanya’da Yasak Olanlar | Şaka Gibi Ama Gerçek!

    Ben gitmem yaa... 4x4 ile kaldırıma park edemediğim ülkeyi ben napiim.. :P Şaka bir yana, Bu tarz hareket eden gurbetçilere sinir oluyorum, geldikleri ülkede yapınca hayatlarının kayacağı hataların hepsini fütursuzca yapıyorlar..
  12. Ömer Sarıgül

    2012 Focus Araca Uygun Klima Kompresörü

    Sizin sorun nedir?
  13. Bugün
  14. Ahmet.Kuvvet

    2012 Focus Araca Uygun Klima Kompresörü

    anladım teşekkür ediyorum.
  15. Ömer Sarıgül

    2012 Focus Araca Uygun Klima Kompresörü

    Başka oto serviste 1 yıl önce gaz bastırdım klima soğutma performansı çok düşüktü. Oto klima dolum makinaları her araçtan gaz çekme yaptığı için deposunda ki gaz ya bozuluyor yada kalitesiz gaz alıp onu kullanıyorlar emin değilim. Başka yerde yeni gaz basıldı soğutmayan klima biz kesti
  16. Ahmet.Kuvvet

    2012 Focus Araca Uygun Klima Kompresörü

    Kötü gaz derken ? konuyu biraz açar mısınız rica etsem
  17. Mehmet Yeter

    15-30 Temmuz Edremit Toplantısı

    52. bölge olsa.
  18. Doğan Arşiray

    W166 ML350 CDI Vites Küçültme Hissi Kötü

    Budur
  19. Tamer Topaç

    Torpido Göğüs Rötuş İşleri

    Bozuk araba. Bezle siliyorsun çiziliyor. Şanzımanı var ama, yok mu demişler ya da, yok da var mı demişler? Donanımı da değişik. Atkı bere olmadan kullanılmıyor. Pilli milli garip bişey.
  20. Mehmet Ozyurek

    Virajda Savrulmayı Azaltma Yöntemleri

    Yolu bilmeyen motorcu traşlanmış virajda direk bariyerde bulur kendini..
  21. Çağlar Bayur

    Focus S Tdci

    randuman
  22. Doğan Arşiray

    Cıvanım Oto Tamirhanesi

    hocam, düzeltebiliyormu eğrilikleri? yani bu dükkan demek istedim. kaportadaki demek istedim ya. kışın evet yazın hayır.... kışın kaporta daha az esnek olur o anlamda.
  23. Doğan Arşiray

    Almanya’da Yasak Olanlar | Şaka Gibi Ama Gerçek!

    ben varım. put gibi oturacağım söz. alan varmı beni?
  24. Doğan Arşiray

    Ev Aydınlatması Tercihi Beyaz Işık mı Sarı Işık mı?

    tekbaşına beyaz kötüdür denemez. mesela ben evde beyaz ışığa dayanamıyorum ama banyo vs gibi bir yerde sarı dan daha iyi oluyor. aileden gelen alışkanlıklar vs bir yana bu işin bir bilimi var. öncelikle güneş ışığının rengi 5500 kelvin sarımsı beyaz. G sınıfı bir yıldız. buna en yakn rengin 6000 kelvin xenon beyazı olacağını düşünüyoruz ama yanlış. yapay ışık kaynalarının kroma indeki diye bir değişkeni olur. kaliteli ılık kaynaklarının, günümüzde bu led oluyor iyisinin CRI indexi 100 de 100 e yakın olur. linki inceleyin renk farkından anlayacaksınız. yani gözü rahatsız eden beyaz ampulüm içindeki led lerde büyük ihtimale UV yada en azından mavi tonunu üreten bir kimyasal kompoment vardır. ama kaliteli bir 6000k kaynakta bu yoktur ve gözü hatsız etmez vsvsvs temel olarak yatak odası cafe bar otel restoranı gibi yerlerde 2700K saprsarı ışık, normal oturma odası Tv odası gibi yerlerde 3000K daha dengeli bir sarı, çalışma odası, banyo, depo, antre gibi yerlerde 4000 4500 K ara renk sarı ışık medical ortamlar hastane vs gibi yerlerde 5000K civarı tercih edilmeli. bunun üzeri insanın mavi ışık kaynaklı meltaonin/seratonin dengelsini bozuyor. ancak güneş ışığının yetersiz olduğu aylarda yada memleketlerde özellile 6000K hatta daha mavi tonlu ışık kaynakalrını sabah 10 15 dk kadar özellikle kullanıp hormon düzenin sağlamaya çalışıyorlar. https://www.westinghouselighting.com/lighting-education/color-rendering-index-cri.aspx https://www.westinghouselighting.com/color-temperature.aspx inceleyelim ögrenelim.
  25. Ömer Sarıgül

    2012 Focus Araca Uygun Klima Kompresörü

    Sorun nedir? Ben focus 1 e sıfır aldım 6 bine sorun kötü gazda çıktı elimde kaldı duruyor ama lazım olabilir tabi ilerde. Güvenilir bir yere gidin kompresör değişecek ise usta bir baksın belki sorun başka yerde olabilir fazla paralara direk girmeyin.
  26. Tamer Topaç

    Focus S Tdci

    Buyrun Sanrufundan su alsın, plazma göstergeleri şaşsın, yepisyeni turbonun mili eğilsin, sıfır enjektörleri işesin.
  27. Doğan Arşiray

    Yeni Trafik Cezaları

    olur bence. olmayabilirde. nasıl uygun gördülerse artık.
  1. Daha fazla aktivite göster
×
×
  • Yeni Oluştur...