İçeriğe Yönlendir

97 Mondeo arka Pandizot

Süha Demirtaş

Recommended Posts

Süha Demirtaş

Öncelikle bu formu kullanan herkese merhaba demek istiyorum. Yıllardır kullanmakta olduğum aracıma artık ( 1997 Mondeo GLX) ufak tefek gönlümce modifiye işlemleri yapmaya karar verdim. Siteleri dolaşırken internette en faydalı site olarak gördüğüm www.otoclubturkiye.com a üye olup bilgi paylaşmanın erdemine kavuşmanın mutluluğunu yaşamak istedim. Uzun lafın kısası aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.

Benim ilk gerçekleştirmek istediğim işlem ses sistemini güçlendirmektir. Ben Elektronik tek. olduğumdan ötürü bu tarz montaj işlemlerini gerçekleştirebiliyorum fakat bir yere kadar tabiki. işte takıldığım konuda şudurki aracımın arka pandizotunun olduğu yere 2 85 lik tarzı ve 2 adet te subwoofer koyma niyetim var.Fakat kabin koymuyorum çünkü bağajı aktif olarak kullandığımdan yer gerekiyor bana. Ama üzerinde emniyet kemeri ve arka koltukları indirip kaldırmaya yarayan kolları bulunan orjinal pandizotuda yerinden çıkarıp orjinalliği bozmak istemiyorum. Aklıma gelen bir alternatif orji pandizot altı gizli pandizot ama bundada ses kaybının yaşanmasından korkuyorum. Bu zamanda kadar benim model bi araçta bu tarz çalışmalar yada yardımcı olabilecek varmıdır. Yada arka pandizotu yapılı bir resimi olan ?

Teşekküler

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

Benim anladığım ilk önce sizin orjinal pandizotu bozmadan kesmeden altına ayrı pandizot olasılığını anlamadım..Sonuçta orjinal pandizot kesilicek.Eğer istiyorsanız mdfden orjınal olculerınde pandizot yaptırıp bunu takıp orjinalı kullanmadan onu kesip 6x9 kolonlarınızı buna monte edersiniz...Ayrıca subwoofer içinde piyasada slim subwooferlar var kalınlığı 10cm civarında bunlardan bagaj içinde arka tekerlek davlumbazların oraya monte etme şansınız var.

Yorum bağlantısı
Uğur Yorulmaz

Süha bey öncelikle foruma hoşgeldiniz bende sizin gibi orjinal taraftarı olduğum için arka pandizotu söküp aynı ölçülerde mdf kestirdim üzerine de 1 mm kalınlığında halıfilex yaptırdım gayette şık durdu isterseniz arabam kısmında arabamın fotolarına bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

İlginize teşekkür ederim sağolun.

Uğur bey şunuda sormak isterim ilerde aracın orjinal pandizotunu sorunsuz olarak takabilirmiyiz. Bu arada sizin araba HB bendeki Sedan acaba olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Uğur Yorulmaz

orjinalini düzgün söküp diğerini yerine tam kestirerek koyarsanız neden olmasın olur tbiki fakat hiç sedan pandizotuna bakmadım o konuda bişey diyemiyecem o kısmı size kalmış

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

bu hafta sonu tanıdık sayılabilecek bi pandizot çuya gidiverdim aracımın arka pandizotu söküm gönlümce elimden bulunan sistemi yaptırmak üzere. Sistem şu şekilde

2 Adet JBL 30cm 250 rms

2 Adet Sony fs serisi 6X9 tip 200 rms

Ama gelin görünkü size bahsettiğim olay ile karşılaştık. Aracımızın arka pandizot altı tamamen şase ile bağlantılı demir ile dolu ve bu demir üzerinde arka koltukları açıp kapayan teller ve kolları ayrıca emniyet kemeri koltuk kilitleri gibi donanımlar olduğundan demiri çıkartmaktan vazgeçtik. Sonuç olarak orjinalliği çok bozaktı içime hiç sinmedi.

Bende sonuç olarak woofer larıma aracımın bagaj içi iki teker arasına sığacak şekilde kabin yaptırmaya karar verdim.Yalnız bunu sadece diğer araçlarda gördüğümden yapıyorum umarım ses kaybına uğramam inanılmaz tereddütlerim var.(bas kaybına uğrayacakmışım gibi geliyor bununda sebebi sesin bagajda hapis olmasından ötürü ama dediğim gibi benimki bir tahmin bakalım görecem)

6x9 luk hoparlörlerimi de bu sebepten takmaktan vazgeçtim dolayısıyla ama tiz ve mid seslerini almak için anfi çıkışını orjinal olan kapı içi hoparlörlere bassız bir şekilde vermeyi düşünüyorum. Burdaki teredüttmde bu hoparlörlerin özelliklerini bilmemem. Daha önceden söken yada bilenler var ise bana aşağıdaki sorum için yardımcı olurlar ise çok sevinirim.

Sevgi ve saygılar.

1) ön kapı içlerindeki hop. lar kaç watt veya kaç rms

2) arka kapı içlerindeki hop.lar kaç watt veya kaç rms

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1) ön kapı içlerindeki hop. lar kaç watt veya kaç rms

2) arka kapı içlerindeki hop.lar kaç watt veya kaç rms

Orjinali 25 watt..

6x9 uygun hoparlörler ile değiştirin memnun kalacaksınız..

Ben Lg 6x9 ucuz hoparlörlerden taktım.. çok memnunum...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Tavsiyeniz için teşekkür ederim yarın bi açıp duruma bakacam kapının eğer 6x9 lar kesip biçmeden sığar ise takarım ama olmadı ise 5x7 ler tahtakalede 90 tl ye kadar düşmüş onlardan takıcam 2 tane arka kapıları iptal etsekte olur :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Kasnak yardımı ile 16cm yuvarlak takabilirsiniz. Bu şekilde takarsanız 5x7'ye göre hem daha çok seçeneğiniz olur, hem mali külfeti azalır, hem de daha kaliteli ses alırsınız. 5x7'de ısrarcı iseniz component takım alın, orjinallerin iki yollu olması nedeni ile tizde sorun yaşayabilirsiniz. Ama 16cm 2 yollu olsa bile tizler yeterli olacaktır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Uzun süren bir montaj süresinden sonra orjinal hop. lerimi yenileri ile değiştirdim sizlerle paylaşmak isterim daha sonraki niyeti olanlara klavuz olması dileği ile.

Bu arada montaj işlemlerim sırasında bana tecrübeleri ile fikir veren üyelere teşekkür ederim çok işe yaradı.

8102433.jpg

4568383.jpg

7641339.jpg

2955212.jpg

5670640.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hava boşluğu kalmdan oturdu mu? Ses kalitesi nasıl? Teybiniz orjinal mi? Kaça aldınız? Güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Evet hava boşluğu kalmadan güzelcene oturdu herhangi bir sıkıntı olmadı bu üründe iki çeşit montaj seçeneği mevcut hem 5 X7 hemde 6 X 8 gibi

Ses kalitesi orjinallerine göre daha bi tok otra dalga sesleri daha bi net ve tabikide yüksek watt a cevap vermesi iyi. Bir dipnot eklemem gerekirse bu tarz hop.lar için kapı içi eko alanı az olduğundan istenilen performans alınamıyor. Ama sonuç olarak burdan ben sadece ince sesleri alacağımdan ötürü benim işimi görecektir.

Teyp orjinal değil pioneer 8600 serisi bugün burdan besledim yarın aküden kabloyu içeri çekmeyi becerebilirsem anfiden besliyeceğim.

Ürünü Doğubank tan aldım kredi kartı ile 110 YTL buda malesefki dolar kurunun artmasından kaynaklanıyor. Çünkü liste fiyatı 65$ stışı 75 $ gibi

Arka kapıları malesef bütçe meselesinden ötürü değiştiremedim ama arka kapı hop. yerlerine 6 X 9 " büyüklüğündeki ürünleri sorunsuz monte edebilirsem elimde var takmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

6x9 Sorunsuz olmuyor arkaya, yani öne taktığınız gibi takamazsınız..

Üst tarafı iyice basmanız gerekiyor, yoksa kapı açma kolunun kapağına çarpıyor..

Sağ tarafı yükseltemiyorsunuz yoksa sığmıyor.. kapı kolu sabitlenecek yere çarpıyor...

Ben böyle yapabilmiştim..

photo0015cm6.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çok güzel fiyata güzel çözüm olmuş, krizden önce bunlar Tl. bazında daha da pahalı idi, 2 sene önce falan. Arka kapıya 6x9 lar çok zor :) .Hava boşluğu kalır.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

6 x 9 lar sorunlu olacak ise hiç ben o işe girişmeyeyim o zaman.

Bakalım kablolamayı gerçekleştirdikten sonra arka kapılara yeni 5X7 hop. gereklimi gerekli değilmi o zaman görecem. Ee tabi gereklide olsa maddi durumla alakalı biraz da :)

Sonuçta bagaja 2 adet JBL GT4 monte ettim bası yeteri kadar alıcağımı düşünüyorum bu ön kapılardanda tiz leri alırsam yeterli benim için.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bence doğal yeterli tiz gelir bu JBL lerden.

Benim arka kapılarda var JBL 5x7 ancak tiz maalesef yetersiz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arka kapılar, zaten ses tasarımı için bir facia, ilave tiz bile koysanız ses kayboluyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...