İçeriğe Yönlendir

Bir kararan ayna daha...

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Aykut Gürkan
(düzenlendi)

Orjinal aynalı halden avensis kararan aynaya geçiş kademeleri.

(Eline sağlık Mertol).

Soldan sağa:

İlk fotoğraf orjinal hal. Camdaki sabit kısımdan çıkarmak için alt kısımda bir tırnağı kendinize çekiyorsunuz ve yukarı doğru aynayı çıkarıyorsunuz. Avensis çıkma aynanın 1 ve 2 nolu girişlerine kablo lehimleniyor. 3. fotoda kablo kılıfı siyah olmadığından siyah elektrik bandı yardımıyla kamuflaj yapılıyor. Bu arada aynanın arka kısmında sarsıntı vs.den dolayı kablo kopmasın diye sıcak silikon ile dolgu yapıldı ve üzeri de siyah plastiğimsi bir parça ile örtülerek görünümün düzgün olması da sağlandı. Orta kısımdaki fotoda aynamız montaja hazır. Burada tek fark orjinal ayna tırnakla monte edilirken çıkma ayna kızağa geçirildikten sonra altındaki civatanın sıkılması suretiyle sabitleniyor. Ortadaki fotoda + uç bağlantısı onun yanında ise şaseye bağlantı görülmekte. Son olarak da test için aynanın arkasında bulunan sensöre gelen ışık elle engellenerek aynanın kararması sağlanıyor. Yapılan tüm işlem 20 dakika kadar sürdü. Mertol olmasa 3 saat uğraşırdım valla.

tarihinde Aykut G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Bu aynada karartma sistemi nasıl oluyor biri basitçe anlatabilirmi

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

manuel olarak aynanın altındaki düğmeden nasıl karanlık konuma getiriyoruz,bu da elektrikli şekilde sensor yardımıyla kendisi kararıyor

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Güle güle kullanın.Sıcak silikon güneş altında eriyor fazla güneşte durmasın.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

valla ben simsiyah olduğunu gördüm,arkadan gelen ışığın şiddetine göre rengi değişiyor

bu doğru ama dimi mertol

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Aynanın altında iki tane sensör var. Arkadan gelen ışığın yoğunluğu ile doğru orantılı olarak kararıyor ayna. Standart tip dikiz aynasındaki ışık kırıcı sekmesinde olduğundan biraz daha kara olabiliyor. Bana selektör fark etmiyor http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/default/lol.gif Selektör yapan yaptığıyla kalıyor :seytan:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

eeee yan aynalarda ayna türünden dolayı hem görüntüyü ufalttığı için hemde ışık kırıcı bükümü olduğu için etkilemiyor :seytan:

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Volkan Özenç

Güle güle kullanın. Gerçekten faydalı bir teknoloji.

focus ghia ya kararan ayna nası takarız? mondeo aynası filan uyarmı acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...