Aykut Gürkan 12 Kasım 2006 Paylaş 12 Kasım 2006 (düzenlendi) Ön ve arka sileceklerin lastik kısmını değiştirme işi aslında çok kolay ama dikkat etmek gereken 1-2 husus var. 1- Sileceğin sağ ve solundaki plastik kapaklar çıkarılıyor. Çıplak elle yapıldığında parmaklar acıyabiliyor, eldiven kullanınca acısız yapılabiliyor. 2- Sileceğin tek bir tarafındaki lastik tutucu tırnağı tornavida ucu ile hafifçe kaldırıp lastiği serbest bıraktığımızda lastik yuvasından rahatlıkla çıkarılabiliyor. Artık yeni lastiği yerine takmak kalıyor geriye. Yalnız dikkat: Lastiği yuvasına takmak o kadar kolay değil. Kızağa arap sabunu ya da sıvı sabun sürülünce rahat takabiliyorsunuz. Aksi taktirde lastiği de sündürmek mümkün. Akabinde az evvel kaldırılan tırnak lastiğe batacak şekilde pense ile sıkılmalı. E son olarak da kapaklar sağ ve soldaki yuvalarına takılınca ön sileceklerin işi bitiyor. 3- Arka silecekler klasik tip olduğu için durum biraz farklı. Lastiğin içinde uç kısmı dışarıda gözüken şerit bir çelik var. 4- O şeriti yerinden çıkardıktan sonra benim yaptığım gibi piyasada daha kolay bulunan yine klasik çift çelik şeritli lastik takmak mümkün. Bu çelik şeritleri çıkma klasik sileceklerden çıkarıp uygun boyda keserek temin etmek mümkün. Tabii lastiğin her iki tarafına silecek gövdesindeki tırnakların iç kısmına yerleştirmek suretiyle monte etmek zor değil. 5- Sonuç ortada. Tabii görüntü olarak böyle. Asıl yağmurlardaki performansına bakacağız. Tüm bunlar 10 YTL maliyette. Tabii biraz sıkı pazarlıkla daha da düşüğe maledilebilir. Yalnız benim gibi lastiği çıplak elle tutup elinizi simsiyah yapmayın. 2 Ekim 2009 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan 12 Kasım 2006 Yazar Paylaş 12 Kasım 2006 Ellerin de amma nasırlıymış be lastikçim devletlüm Ulen o benim değil, oto tamircisinin eli. Çahtırma benimki de ona yakın nasırlıkta. Pileyisun daa. markası varmı bu lastiklerinValla sormadım. Yalnız arabanın üzerindeki orjinaller Belçika malı. Birkaç güne kadar sorar öğrenirim. Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 12 Kasım 2006 Paylaş 12 Kasım 2006 eline sağlık, zamanlı bir bakım. ben de yapmak istiyorum. bi ara bosch lastiklerden mi bahsediliyordu. kalitesi dillere destan olan bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. boschun ön silecekler için de lastiği var mı acep? Yorum bağlantısı
Cem Boneval 13 Kasım 2006 Paylaş 13 Kasım 2006 (düzenlendi) Bana sorarsanız ucuz silecek süpürgesi alıp takmak ile ucuz lastik alıp takma arasında silme performansı açısından pek bir fark yok. Geçmişte birkaç kez denedim ve ksıa bir süre sonra komple süpürge ile değiştirdim iyi silmdiği için. Elini kirlettiğine ve de haracadığın vakte değmez. Tabii bu benim görüşüm ve belli bir tembelliği yansıtıyor. 13 Kasım 2006 tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 21 Kasım 2006 Paylaş 21 Kasım 2006 Silecekleri bir ay önce Bosch'la değiştirdim.Sol taraf 53cm sağ taraf 47cm.Şu anda silecekler camı mükemmel temizliyor.Tam hatırlamıyorum ama 18 lira civarında para verdim.Ben her yıl ekim ayında değiştiriyorum. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 21 Kasım 2006 Paylaş 21 Kasım 2006 Orjinal Rüzgarlıklı Boschlar:53 e 47 cm lik benimkiler de: 20 YTL Yorum bağlantısı
Mehmet Yeşilyurt 3 Aralık 2006 Paylaş 3 Aralık 2006 bence silecek olayı çok önemli mutlaka değiştirmek lazım 25-30 liraya her marka bulunuyor. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 4 Aralık 2006 Paylaş 4 Aralık 2006 (düzenlendi) Valeo alın, ben valeo'nun lastiklerini aerotwinlerime geçirdim çok memnunum... 4 Aralık 2006 tarihinde Aydan Aykac tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tolga Erdal 4 Aralık 2006 Paylaş 4 Aralık 2006 Ben de bu sene başında değiştirdiğim lastiklerle sorun yaşayınca gidip wurth'ün aerotwine özel silecek lastiklerinden aldım. Biraz tuzlu ama şimdilik mükemmel netice verdi. Çifti 26 YTL. Yorum bağlantısı
Gökhan Tınmaz 13 Aralık 2006 Paylaş 13 Aralık 2006 Birde C-Max'lere C2 arka sileceği takıyorlar.Daha geniş bir alanı siliyormuş. Görünüşüde güzel gördüğüm kadarıyla. Ford Fusion'a da takabilir miyiz bu C2 arka sileceklerinden,uyar mı? Yorum bağlantısı
Hakan Polat 5 Şubat 2007 Paylaş 5 Şubat 2007 bosch marka silecekleri kartal oto sanayideki bosch oto servisten çifti 20ytl ye aldım ama aynı silecekler carrefourda 12-13 ytl fiyata satılıyormuş gördüm üzüldüm ya Yorum bağlantısı
Fahri Bal 22 Şubat 2007 Paylaş 22 Şubat 2007 orijinal ford ürünleri satan bi yerden ciftini 15 ytl ye aldım.gayet ii temizliyor.30 milyon çokmuş be abi... Yorum bağlantısı
Osman Bala 23 Şubat 2007 Paylaş 23 Şubat 2007 Ben 3 bucuk milyona almıştım kış başında karfurdan süper temizliyor hala. Zaten bana 1 sene gitsin yeter. O kadar para sileceğe verilir mi diyenlerdenim bende. Hepsi hepsi lastik di mi? Yorum bağlantısı
Sedat Can 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 En iyi sileceğin ömrü 1 kış sezonudur. Kışın sert soğuklarından sonra yazın kavurucu sıcakları en iyi sileceği dahi mahvediyor, fazla pahalıya kaçmanın bence anlamı yok... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 En iyi sileceğin ömrü 1 kış sezonudur. Kışın sert soğuklarından sonra yazın kavurucu sıcakları en iyi sileceği dahi mahvediyor, fazla pahalıya kaçmanın bence anlamı yok... +1 Bu muz dediklerinden aldım 1 çift.. Sağ silecek sıcaktan cama yapışıp kalmış.. Mecburen kışı çıkarması bir tek daha aldım.. En iyisi hepsiburada'dan alacağımız 3,69'luk silecekler galiba.. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 geçen sene orjinal ford parçası satan bi yer c-max in ön sileceklerinin çiftine 70 tl fiyat vermişti.arkadaki silecek içinde 15 tl Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Arkadaşlar ben bosch eco serisinden alacaktım.Olursa bosch olsun orjinalleri olsun diyordum.Gittiğim parçacı abi sana bi lastik vereyim dedi bosch falan hikaye kalır yanında dedi.Önlere ve arkaya taktırdım.Toplamda 20 lira verdim.20 liraya bosch silgilerin komplesini alırdım belki ama şuanda takılan lastikler süper ötesi bişey.Kuru bile çalışsa ne ses ne iz hiç bişey yok.Silbak markaymış..Zaten demir kısmını sorun yoksa hiç değiştirme bazen yeniler cama iyi basmayabiliyor demişlerdi.20 lira sadece lastikler için biraz bana pahalı geldi ama değdi.Daha önce 9 liraya değiştirtmiştim 10 günde camı çizip,sesli çalışıp ve iz yapmaya başlamışlardı.Onlar çin malıymış..Şimdi bakan adam bunların yerine zımpara kağıdı takrırsaydın abi dedi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Bırakın bosch u falan, Mehmet bey gibi bende hepsiburadan üstelik puanla 2 adet muz silecek aldım, 8-9 tl. gibi bişeydi üstelik kargoda yok, cillop gibi silecek süper siliyor dayanıklı, olay budur arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Bırakın bosch u falan, Mehmet bey gibi bende hepsiburadan üstelik puanla 2 adet muz silecek aldım, 8-9 tl. gibi bişeydi üstelik kargoda yok, cillop gibi silecek süper siliyor dayanıklı, olay budur arkadaşlar. Peki bişey soracağım..Bu banana tipi silecekler aparatlı mı geliyor aparatsız mı? Yani sanırım eski model araçlara aparat gerekiyormuş onuda ayrıca satıyorlarmış? Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Geçen sene markasız bir model aldım. Aksesuarcıdan alırken aparatlı gelmişti. Bu sene yenileyeceğim. Diğerlerinden iyi siliyor. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 Manisada ford parçası satan bir esnaftan aldım. ford marka olana 60 dedi silbak olana cmax için tabiii 23 den aldım arka silecegi bu linke izin vermiyoruz un sitesinden bir takım havuzlu paspa ile aldım arka silecek 25 ytl idi. bu arada dip not : sileceklerinizi kesinlikle silmeyiniz yıkamacılarada tenbih ediniz, ellemyiniz, çünkü silecek laztikleirini üstü GRAFİT TOZU ile kaplıdır. (grafit tozu kurşunkalem imalatında uç yapmak için kullanılır. ) bu toz silecek ellendigi aman yerini terkeder ve sadece lastik kalır lastikde iş yapamaz olur... bilginize Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 Silbak muz silecek bugün 15 TL ye aldım. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 kaliteli silecek almak istiyorsanız inanmayacaksınız belki türk malı olan silbak alın derim , eğer bulabilirseniz ve biraz pahalıdır ama swf marka sileceği tavsiye ederim. sileceğin 2 düşmanı vardır güneş ışını ve kötü deterjanlar sileceklerinizi yazın güneşten korumanız için yazın lastiği sağlam ama sertleşmiş olabilir ., eski sileceklerinizi kullanın , kötü kalitesiz cam silecek suyu silecek lastiklerine zarar verir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 Sileceğe çok para vermeyin.. en iyisi bir yazı geçiremiyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts