Levent Eksen 3 Ocak 2007 Paylaş 3 Ocak 2007 şu malum site ebay'de çok güzel şeyler var ya.. ama diyelim bir ürünü çok beğendik, atıyorum Focus parçası, nasıl temin edicez, gümrüğü falan filan oluyormuş, nedir bunu prosedürü acaba :huh: Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit 3 Ocak 2007 Paylaş 3 Ocak 2007 Bu işi mertol iyi bilir,oradan çok alışveriş yaptı Yorum bağlantısı
Can Karacaer 3 Ocak 2007 Paylaş 3 Ocak 2007 Ben de bu PayPal nedir, onu merak ediyorum. Normal kredi kartıyla mail order ödeme yapılamıyor mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2007 Paylaş 3 Ocak 2007 Paypal bir bankadır.. Türkiyedeki bankaları tanımıyorlar ama, Avrupa da amerika da falan normal banka şubesi gibi kullanabiliyorsun.. Bizim kullanış şeklimiz ise şu şekilde; Ödeme yapacağımız zaman paypalı seçip ödemeyi tıkladığımızda paypala yönlenilir.. Paypal'a giriş yaparsın.. ödeme yapmak istediğin rakam zaten bellidir ve ekrana düşmüştür.. Öde dediğin zaman, kredi kartından çeker ve karşıya ödemeyi yapar.. Veya farklı bir sistemde paypalda hesabı olan birinin email adresini biliyorsanız, email adresine de havale yapabilirsiniz.. Herhangi bir şekilde geri dönüş olursa hesap bakiyenizde görülür.. Tekrar bir alışverişiniz olursa önce içerdeki paranızdan ödeme yapılır eksik kalırsa kredi kartınızdan çekilir.. Ebay işi karışık; Öncelikle ilan sayfasının her satırını ama her satırını okuyun.. Bazen en altlardan bile 10-15 dolarlık kazıklar çıkabiliyor.. Almak istediğiniz ürün, Worldwide mı ona dikkat edin.. İstediğiniz ürün mü, sağlammı, sıfır mı ona dikkat edin.. Ödeme de paypal kabul ediyormu ona dikkat edin.. Kargo şartlarını ve kargo ücretini mutlaka sorun... Gümrük işi tam bir karmaşa.. Bazen açıp bakıyorlar bazen hiç bakmıyorlar.. Benim xenon kit incelenmiş, ama 6006,5000 ve cd changer'ın bir anda geldiği koli açılmamış bile.. Yani şans biraz.. Ama bilmemiz gerken şu; 100 euronun üstü gümrüğe tabi.. gümrük oranı % 10 (yanılmıyorsam) Yorum bağlantısı
Levent Eksen 3 Ocak 2007 Yazar Paylaş 3 Ocak 2007 bu Paypal alıcıyla satıcı arasında bir köprü misyonu üstleniyor galiba.. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 3 Ocak 2007 Paylaş 3 Ocak 2007 www.caraudioturkey.com sitesinden ebay ve yurtdışı alışverişler hakkında detaylı bilgi veren bir yazı vardı, bilgisayarıma indirmiştim. bilgi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 7 Mayıs 2007 Paylaş 7 Mayıs 2007 Paypal Türk bankalarının kredi kartlarını artık kabul etmiyormu??? Bende sürekli transaction cancelled alıyorum??? Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 8 Mayıs 2007 Paylaş 8 Mayıs 2007 Sorunu çözdüm, satıcıyla alakalıymış. Başka satıcıdan aynı ürünü buldum. Problem olmadı. Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit 21 Mayıs 2007 Paylaş 21 Mayıs 2007 Neymiş bu alacağın şey,aldın mı bari? Yorum bağlantısı
Can Karacaer 21 Mayıs 2007 Paylaş 21 Mayıs 2007 her ihtimalde bu Cd player bana 250 ye filan gelir ki bu fiyata Turkiye den bulabilirsem (Mesela Mehmet abi) alırım.Cunku o daha garanti en azından muhattap olur karsımda. Mehmet Abi, bak herkes senden teyp almak istiyor. Bırak sigortacılığı gir bu işe... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mayıs 2007 Paylaş 21 Mayıs 2007 yahu ben bile teypsiz kaldım.. Cd changer'ı sattım.. Kullanmakta olduğum dandik cd player de bozuldu.. Bende radyocu oldum bu günlerde.. Can, bu iş yapılabilir ama risk çok yüksek.. Yani forum üyesi arkadaşlarıma satış yapmayı düşünmüyorum.. Gitti gidiyorda çok iyi satışlar oluyor.. Ama dediğim gibi risk çok yüksek.. En büyük risk gümrük.. İkinci etken kriter bandrol.. bi teypten 90 lira bandrol alıyorlar.. Diğer risk kargoda yada postada oluşan geçikmeler.. bi teybi, 6 ayda alabildim.. satıcı salağı amerikalı adımı yazmamış paketin üstüne.. Yani iş riskli.. Gümrüğe teyp takılırsa bırakın kaçın... Bu kadar derim.. çıkarmak için en az bir teyp parası harcarsınız.. Yorum bağlantısı
Şems Akça 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 (düzenlendi) Yanlız dikkat etmek lazım.Ebay usa dan gelen teyplerde tek sayı radyo frekansı problemi var.Yani 99.1 99.3 99.5 99.7 die gidiyor.Mesela power fm gibi kanallar çekmiyor.Benim aklımda kalan JVC,Alpine ve bazı pioneer seriileri dışındakilerin hepsinde aynı problem var.O yüzden bahsettiğiniz teyp i almadan önce satıcısına sorun bence. 22 Mayıs 2007 tarihinde ?ems Ak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 Yanlız dikkat etmek lazım.Ebay usa dan gelen teyplerde tek sayı radyo frekansı problemi var.Yani 99.1 99.3 99.5 99.7 die gidiyor.+ Benim tırt cd player.. Ama blaupunkt'da veya 6000'de veya 6006'da bu sorunu yaşamazsınız.. Bu teypler dünya için üretilmiş.. Amaa ford'un yaptırdığı markasız 4600 modeli var.. Bundan uzak durun.. 6000 görünümlü ama 4600 tek frekansları çalmıyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 Posta ve kargodan daha sorunsuzdur.. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 Yani forum üyesi arkadaşlarıma satış yapmayı düşünmüyorum.. Niye? Yorum bağlantısı
Şems Akça 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 Ben Agustos ta İngiltere ye gidecegim. Acaba oradan alıpta yanımda getirsem aynı problemleri yasarmıyım.? Yurt dısına cıkıpta elektronik bir ürün alıp gelen varmı acaba ? Ben 3 sene önce kanada dan 32 kilo elektronik eşya getirdim.Sınır 60 kiloydu.Giysilerimle beraber sınırdaydı ve hiç bi problem olmadı.1 tane teyp hiçbirşey demezler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mayıs 2007 Paylaş 22 Mayıs 2007 Yok kilitçi.. Ama Erkan'ın bu konu ile alakası yok.. Kilit de böyle bir konu değil.. Zaten kilitin doğum yeri de bura değilmiş.. Ayrıca bence Erkan kimseye de kitlemiyor.. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 22 Şubat 2008 Paylaş 22 Şubat 2008 Bir adet Ürünü Kazandım. Paypal den ödemem gerekiyormuş Sanırım Olay Gittigidiyorla aynı işliyor. Sistemi Biraz Anlatırsanız Sevinirim. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 23 Şubat 2008 Paylaş 23 Şubat 2008 Ödemeyi Ürün Gelmeden mi yapıyoruz ? Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 23 Şubat 2008 Paylaş 23 Şubat 2008 evet, ödedikten sonra kargo işlemleri başlayacak Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 23 Şubat 2008 Paylaş 23 Şubat 2008 yaptık bakalım Yada Sanırım peki neden ebay a kk numarasını felan giriyoruz ödemeyi paypal den yapıyorsak. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2008 Paylaş 23 Şubat 2008 Sen bize danışmadan ne aldın bakim... Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 23 Şubat 2008 Paylaş 23 Şubat 2008 Bunu Nezamandır yapacaktım bu ebay işini bakalım hayırlısı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts