İçeriğe Yönlendir

Ebay'den alışveriş yapmak

Levent Eksen

Recommended Posts

• 3 hafta sonra...
Yurdaer Elay

Arkadaşlar başımdan geçen ve nasıl çözümleyeceğimi tam olarak da bilemediğim birşeyi paylaşmak istiyorum sizinle.

Yaklaşık 1 ay kadar önce gitarlarda kullanılan manyetiklerden aldım EBAY'den. Satıcı gönderdiğini teyid eden bir mail gönderdi bir kaç gün sonra. Yaklaşık 7-14 iş günü sürer diye de not düşmüş. Paket Hong Kong'dan gelecek bu arada. Velhasılı aradan 2 hafta geçti ve hala gelmeyince satıcıyla irtibata geçtim. Bana gönderdiğini belgeleyen posta barkod numarasını yolladı. Hong Kong posta servisinden soruşturunca gerçekten paket İstanbul'a gelmiş görünüyordu. Aynı soruşturmayı bizim PTT'nin sayfasından da yaptım ve maalesef ürünün alıcı bulunamadı gerekçesiyle tekrar geri iade edildiğini öğrendim. Yani benim hiç haberim olmadan geri gitmiş. Bu tür şeyler çok sık yaşanıyormuş duyduğu kadarıyla. Ürün alırken mutlaka tracking number denen şeyi satıcıdan öğrenin ve bizim posta dağıtıma fazla güvenmeyin. Vaktinizi ayırıp ısrarla kendiniz takip edin diye tavsiyeler aldım.

En son satıcıyla irtibata geçtim ve kibarca durumu izah ettim. Bakalım bir cevap gelecek mi? Bir de PayPal'de "dispute" denen bir olay var. Eğer olumlu bir tepki alamazsam dispute açmayı düşünüyorum. Durum tamamıyla satıcının insiyatifinde mi ya da herhangi bir hak iddia edebilir miyim bilmiyorum şu anda. Satıcı adımı ya da adresimi yanlış yazmış ta olabilir neticede.

Velhasılıkelam şu an mağdur konumundayım. Umarım bu tür bir tecrübe yaşamadan keyifli alışverişler yaparsınız :)

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
:)

Bunu

Nezamandır yapacaktım bu ebay işini bakalım hayırlısı.

geldimi bu alet işine yarıyormu .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Yaşar usta'nın ebaydan aldığı şeyin fiyatını duy.. Dudağın uçuklar.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

ebay olup olmadıgını bilmiyorum sadece çinden geldigini biliyorum 5 bin ytl civarı

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Yurt dışından bulunan bir ingiliz sitesinden online alışveriş yöntemi ile paypal üzerinden 230 pound a bir far takımı aldım.

1) Gümrüğe takılma şansını nedir ? Halen 100 ? altındamı sorunsuz oluyor işlemler.

2) Varsayalım bir şekilde takıldı beni nasıl buluyor veya ben bu durumu nasıl anlıyorum ?

Bilen üyelerimizden bilgi paylaşımı talep ediyorum :p

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

O paund ne kadar doler yapıyor onu bilmek lazım ilk önce yarı adaşcım :p Foruma yazmıştım en son gümrük mevzuatını, aratırsan kesin bulursun yarıadaşcım. Yurtdışı gönderi kodu var ise kesin vardır ptt nin sitesinde yurtdışı gönderimler için takip yeri mevcut.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

çok yüksek ihtimal takılır. kağıt gelir, şu şu şuraya bi uğrayıverin diye, gider vergisini öder alırsınız.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

+1

çok yüksek ihtimal takılır. kağıt gelir, şu şu şuraya bi uğrayıverin diye, gider vergisini öder alırsınız.
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Alper Aksakal

arkadaşlar ebayda mersoma plazma kadran buldum ve almak istiyorum bunu nasıl gerçekleştircem ? daha önceden tecrübesi olan varsa lütfen yardım etsin.eğer bu işlerle uğraşan arkadaşımız varsa ben parasını veriyim o bana alsın :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

O foruma dalınırsa çıkışı zor Mehmet abi :D Ben de dalmıştım baktım olmuyor aman be diyerek başladım ebay serüvenime :D Şu an 8' nci alışverişimin gerçekleşmesine 4-5 gün kaldı :)

Yorum bağlantısı
Alper Aksakal
O foruma dalınırsa çıkışı zor Mehmet abi :D Ben de dalmıştım baktım olmuyor aman be diyerek başladım ebay serüvenime :) Şu an 8' nci alışverişimin gerçekleşmesine 4-5 gün kaldı :D

vala öle hakan abi daha öncedende girdim o foruma ama işin içinden çıkamadım.herkes bişey yazmış orda ürünleri ebay göndermiyo sorun yaşıyoruz gibi... zaten ordan alışveriş yapmayı beceremedm bide bunları okuyunca tırstım :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Paypal ve ebaydan üyelik al, paypaldan kredi kartını aktive et, sonrası sana kalmış birşey.

150 yuronun üstünde alışveriş yapmamaya ve araç parçası alacaksan gümrükte vergi ödemeye hazırlıklı ol derim :D

Gerçi ben benzin pompasına 2 lira verdim ama yine de şans işi :D

Yorum bağlantısı
Melih Özlem

Paypal ve ebaydan üyelik yeterli. Paypal türkçe olmuş galiba kullanımı şimdi daha kolay :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
(düzenlendi)
Ebay'dan alacağımız ürünün kutu boyutları veya ağırlığı gümrükte takılmasıyla ilgili bir durummudur ? Fiyatı ucuz göstersek bile gerçek fiyatı öğrenilebilir mi ?

SAkın öyle birşey yapmayın, gümrük memurları fiyatta sahtekarlıkla alakalı bir durum sezerler ise Türkiye' deki fiyat oranından size vergi ödetirler bilginiz olsun :D Ve sizden ödeme detaylarını isteyebilirler.

----

ilk önce paypal.com dan üyelik alıyorsun, daha sonra Türkçe dil yapıyorsun paypalı. Kredi kartı numaranı paypal' a giriyorsun, kredi kartından 1 ile 2 dolar arası bir çekim yapıyor. ve bu çekim işlemini internet bankacılığından kontrol ederken paypal-XXXX gibi bir yazıyı görüyorsun. Bu XXXX de 4 karakterlik bir şey yazıyor, bunu paypalın gerekli yerine yazıyorsun,(zaten sana gösteriyor paypal). Daha sonra ebay.com dan alışverişini yapmaya başlıyorsun. Alışveriş yaparken satıcıların power user power seller gibi ibarelerinin ve kullanıcı isimlerinin yanında parantez ile yazılı bulunan yüzdeliklerinin yüzde 98 den üstte bir rakam olmasına dikkat ediyorsun. Güvenilir satıcı misali.

Ki 90 dolarlık bir alışveriş için gümrüğe takılma ihtimalı çok düşüktür :D Ha bu arada 90 dolar + kargo maliyeti dikkate alınıyor gümrükte. Misal 90 dolar ürün, 200 dolar kargo ise kesin gümrüğe girersin (salak bir uygulama ama maalesef böyle) :) Satın aldıktan sonra paypal senin kredi kartından ücreti kesin satıcıya aktarıyor, daha sonra satıcı 3 gün içinde kesin ürünü yollamış oluyor, ve myebay kısmında takip numaranı görüyorsun. Sonra beklemeye başlıyorsun, zaten satıcılar (kaliteli satıcılar) hangi sayfadan takip edeceğini falan yazarlar, artı olarak PTT nin de kendi interaktif hizmetlerinde yurtdışı posta takibi diye bir yeri var oradan da takip edebilirsin.

Daha sonra bak postacı amca sana kargonu getiriyor, veyahut bağlı bulunduğun il veya ilçenin gümrük kontrolüne girerse gümrükten seni arıyorlar veyahut sen devamlı takipte olduğun için hemen telefon numaralırın bulup arıyorsun, onlar da şu gün gel diyorlar. Gidip ürününü alıyorsun.

Sen mesut araban bahtiyar oluyor :D

tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
(düzenlendi)

PTT yurt dışı sorgusu örneği :D Benim obdii tımbırtısını takip ediyordum. Bugün Türkiye' ye giriş yapmış.

Barkod No: RT064911279HK

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)

0001 24/05/10 15:12 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)

0002 26/05/10 17:18 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)

0003 31/05/10 04:56 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME MERKEZI

Türkiye' ye giriş yaptıktan sonra yurt içi sorgusuna düşer. Bu da onun örneği.

Barkod No : RT064911279HK Detay :

Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.

Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.

Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.

Ağırlık : null Gr. Ödeme Tipi :

Gönderen : Alıcı :

SN İŞLEM / YER

TARİH

1. Sevk Edildi İSTANBUL / UPİM DENİZLİ / MERKEZ, 00353 - 34158 31/05/2010 13:58:40

Bu demek oluyor ki bu hafta sonuna kadar benim obdii elime geçecek :D:):D

tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Tuna İşgören

Hocam istersen alabilirim ama gelip gelmeme konusunda birsey diyemem

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

türkiyeye yollamıyor sanırım sordunuz mu

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

hevesini kırmak gibi olmasın ama bu ürünün ülkemize kargosu yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...