Ahmet Ümit Öztürk 9 Şubat 2007 Paylaş 9 Şubat 2007 merhaba 1998 mod.mondeo 2.0 ghıa sahibiyim ama aracımda ilginç bir sorun var araç otomatik vites ve dört ay önce aldım almadan aracı bir kaç tanıdık ustaya gösterdim bana arabada sorun olmadığını söylediler ama araçta zaman zaman O/D OFF ışığı yanmaya başladı, bu lamba vites topuzunda bulunan kumandadan söndürülemeyen sinyal şeklinde yanıp sönüyor (bu arada aracın vites değiştirmeleri sert olması dışında bir sıkıntı yok yani uzunyol vitesinede geçiyor) ben bunun bir sensör arısası olabileceğini düşünerek otokoç'a gönderdim buradan bana 2 bin ytl falan masraf çıkacağını söylediler tabi bende henüz yaptırmadım bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ahmet Ümit Öztürk 533 749 29 71 ekolankara@gmail.com Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2007 Paylaş 9 Şubat 2007 Bunu Yaşar Usta bilebilir.. Geçen gün buna benzer bir konuda, yanıp sönen ikaz lambalarının bişey söylemek istediğinden bahsedip, nasıl, kaç saniye aralıklarla falan yanıp söndüğünü soruyordu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Şubat 2007 Paylaş 9 Şubat 2007 OD/OFF gerçekten olmuyorsa tamamen sensör takıntısı. bence hiç soru yok. Yaşar Usta ne diyon bu hususta? Uzunyol vitesi diye bişey yok. normalde OD/ON ve D pozisyonunda kullanılır. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 10 Şubat 2007 Paylaş 10 Şubat 2007 o/d of lambası cd4e şanzımanda arıza lambası görevinide yapar. lamba yandıgında aracın beynine arıza kodu atar ve bu kodu test çihazı ile okuya biliriz. benim başıma encok gelen olay. ileri kavrama tasını çatlatıyor ve buradan yag sızdırarak yag basıncını düşürüyor.buda viteslere sert geçmesine sebep oluyor. başka yerlerdede problem olabilir. 2 bin ytl bence iyi bir fiyat. çünkü otomatik şanzımanı dagıtınca şurası degişmesin deme şansınız yok. parçaları kit şeklinde oluyor. fazla bir el emegi istiyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Ümit Öztürk 12 Şubat 2007 Yazar Paylaş 12 Şubat 2007 yaşar bey öncelikle teşekkür ediyorum ilginize, araç ile dün ankara dışına çıktım araç bu kodu şehir içinde çok nadir veriyor fakat çevre yolunda falan meydana çıkıyodu bu sorun ve dün test etme imkanı buldum araç çalıştıktan 25-30 km sonra o/d off lambası sinyal şeklinde yanmaya başladı fakat aracın ne çekişinde nede yakıtında hiçbir sıkıntı yok(lpg'li araç 0,148 ykr km'de yakıt) sadece 1 den 2 ye atarken sert bir vuruntu sonrasında 2 den 3'e 3 den 4 e daha az vuruntu şeklinde , bu ikaz yol boyu devam etti 60 km sonra 2 saat araç dinlendikten sonra ikaz lambası dönüşte yaklaşık 20 km falan sönüktü, benim anlamadığım bu arıza sürekli olmuyor çok fazla sıkıntı çıkarmıyor (psikolojik sıkıntı hariç) acaba böyle kullanmaya devam etsem ileride daha fazla masraflı arızalar çıkartırmı bana, yoksa kesinlikle bu işi çözmeden hareket etmemelimiyim Yorum bağlantısı
Ahmet Ümit Öztürk 12 Şubat 2007 Yazar Paylaş 12 Şubat 2007 bu arada konunun taşınmasında emeği geçen arkadaşımıza çok teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 13 Şubat 2007 Paylaş 13 Şubat 2007 yaşar bey öncelikle teşekkür ediyorum ilginize, araç ile dün ankara dışına çıktım araç bu kodu şehir içinde çok nadir veriyor fakat çevre yolunda falan meydana çıkıyodu bu sorun ve dün test etme imkanı buldum araç çalıştıktan 25-30 km sonra o/d off lambası sinyal şeklinde yanmaya başladı fakat aracın ne çekişinde nede yakıtında hiçbir sıkıntı yok(lpg'li araç 0,148 ykr km'de yakıt) sadece 1 den 2 ye atarken sert bir vuruntu sonrasında 2 den 3'e 3 den 4 e daha az vuruntu şeklinde , bu ikaz yol boyu devam etti 60 km sonra 2 saat araç dinlendikten sonra ikaz lambası dönüşte yaklaşık 20 km falan sönüktü, benim anlamadığım bu arıza sürekli olmuyor çok fazla sıkıntı çıkarmıyor (psikolojik sıkıntı hariç) acaba böyle kullanmaya devam etsem ileride daha fazla masraflı arızalar çıkartırmı bana, yoksa kesinlikle bu işi çözmeden hareket etmemelimiyim arızanın kaynagını bilmeden zarar verip vermiyecegini yada böyle devam edin demek yanlış olur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Şubat 2008 Paylaş 8 Şubat 2008 Vites geçişlerinde başlamış olan tatlı tatlı vuruntu hissi masraflı olan şanzıman revizyon zamanı habercisidir. Şanzıman yağ çubuğunu çekin( motor çalışmazken), parmağınızla yağı sıyırın dikkatlice baktığınızda mikro ufak siyah noktalar var ise o gördüğünüz iç balataların kopmuş yağa karışmış parçalarıdır. Yağı parmağınızdan koklayın keskin kauçuk yanığı benzeri bir koku tarifleyebiliyorsanız işte revizyon zamanı. Şanzıman revizyon masrafı Yaşar ustanın dediği gibi başlangıç maliyeti fazla bir meblağdır ancak zaman geçtikçe tas vs çatlarsa masrafı artan arızalar gurubundadır. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 8 Şubat 2008 Paylaş 8 Şubat 2008 arıza kodlarına bakılırsa şanzımanın açılması gerekiyor. muhtemelen fcd kavraması arızalı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Birkaç yere gösterin , arıza bilgisi ve fiyat alın derim. Dolapdere Elmadağ üçgeninde Liderler Özel servisi , Osman, 0212 230 48 41. Türbin hız sensör soketini en öncelikle kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 Avni ustanın methini duymuştuk. Üzmeyecek rakamlara yapıyormuş. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 merhaba arkadaşlar, beklenen an dün itibariyle gelmiş bulunuyor, kasab ın şanzıman arızalandı vites üç de takılı kaldı O/D of dügmesi yanıp sönüyor, zor kalkıp bir kere vites degiştiriyor, başkent şanzıman a götürdüm baktılar revizyon dediler, 1 500 ile 2 500 arası masraf çıkar dediler, bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarda tavsiye alabilirmiyim. şimdiden herkese teşekkür ederim. saygılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 Görülem şekli ile söylenen doğrudur. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 halil oto ile görüşdüm, hafda içi arabayı götürcem bakacaklar, otomatik şanzıman la ilgili olarak halil oto hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2011 Paylaş 25 Şubat 2011 halil oto ile görüşdüm, hafda içi arabayı götürcem bakacaklar, otomatik şanzıman la ilgili olarak halil oto hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır acaba? bu şanzımanı yapıcak iki kişi tanıyorum otosanın eski şanzıman ustası şimdi nazerde çalısıyor kamil usta bıde bunun egıttıgı bı usta var serkan dıye bu zamana kadar yaptıkları şanzımanlarda hiç bır sorun cıkmadıgını bılıyorum bu kişilerle irtibata geçin derim bence geçen gunlerde serkan ustayla beraber mondeo şanzımanı yaptık ortalama rakam sadece bıze sokulup geldıgı halde ve bu arac fcd tasını dagatmıstı 1800 tl ye mal olmustu sızın aracınız yuruyor ıse bu rakam cok asagıya duser bu sekılde kullanmaya devam edersenız fcd ıcındekı balatalar bıter ve balatayı tutan sekman atma durumu ola bılır ve masaraf 1800 tl ve uzeri cıkabılır bence bu şanzımanı en ıyı sekılde bılene sorun cevapları sızı tatmın ederse yaptırın derım. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 merhaba arkadaşlar, beklenen an dün itibariyle gelmiş bulunuyor, kasab ın şanzıman arızalandı vites üç de takılı kaldı O/D of dügmesi yanıp sönüyor, zor kalkıp bir kere vites degiştiriyor, başkent şanzıman a götürdüm baktılar revizyon dediler, 1 500 ile 2 500 arası masraf çıkar dediler, bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarda tavsiye alabilirmiyim.şimdiden herkese teşekkür ederim. saygılar. Geçmiş olsun.Umarım çok masraf çıkmaz.Tamirciler için bir şey diyemiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 bu şanzımanı yapıcak iki kişi tanıyorum otosanın eski şanzıman ustası şimdi nazerde çalısıyor kamil usta bıde bunun egıttıgı bı usta var serkan dıye bu zamana kadar yaptıkları şanzımanlarda hiç bır sorun cıkmadıgını bılıyorum bu kişilerle irtibata geçin derim bence geçen gunlerde serkan ustayla beraber mondeo şanzımanı yaptık ortalama rakam sadece bıze sokulup geldıgı halde ve bu arac fcd tasını dagatmıstı 1800 tl ye mal olmustu sızın aracınız yuruyor ıse bu rakam cok asagıya duser bu sekılde kullanmaya devam edersenız fcd ıcındekı balatalar bıter ve balatayı tutan sekman atma durumu ola bılır ve masaraf 1800 tl ve uzeri cıkabılır bence bu şanzımanı en ıyı sekılde bılene sorun cevapları sızı tatmın ederse yaptırın derım. sedat bey ilginiz için teşekkür ederim, bu arkadaşlara ulaşabilecegim bi telefon yada adres varmı ? bi bakabilirseniz çok sevinirim. Geçmiş olsun.Umarım çok masraf çıkmaz.Tamirciler için bir şey diyemiyorum. saol oktay abi, gerçekden can sıkıcı bi durum, şimdide kime yaptırcaz, nasıl olacak sıkıntısı var, hayırlısı bakalım. çok geçmiş olsun bir andamı oldu hiç hissettirmedimi önceleri? bir anda oldu kadir, akşam herşey normaldi ertesi gün yolda giderken vitesin degişmedigini farkettim, sadece 4. vitese geçiyor, üçde takılı kalmış, manuel olarak bir e, yada iki ye alıyorum gene bişey farketmiyor, üçüncü vitesde kalkıp ilerliyor, gidişinde bi sorun yok, hayırlısı bakalım. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 bu gün şaşmaz oto sanaii ye gittim, üç tane şanzımancıya, herhangi bi arıza okuyamadılar, ordan başer oto ya geçdim, bunlarda arızayı cihaz okuyamaz dediler, bende ısrarla forum dan daha önce gelen olmuş, arıza koduna baktırmışlar dedim ama nafile, revizyon olacak dediler, fiyat 3 500 lira, işine gelirse der gibi bakdılar, tavırlarından pek hoşlanmadım, diger taraflarda fiyat 2 500 liraya kadar çıkıyo, kimse kart a taksit yapmadıgı için durumda degişiklik yok kasap hala yatıyo, napcez netcez bilemedim ! Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 Fiyat çok abartılı... maksimum yiyeceği para 2000 lira üstü haram... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 Fiyat çok abartılı... maksimum yiyeceği para 2000 lira üstü haram... haklısın hasan hocam, şurası süper diye bi refarans alsam, hemen gidip bırakacam arabayı ama gittigim yerlerde pek güven vermedi, daha önce şanzıman yaptıran bi forum üyesi varsa ankara da, yazarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Emre Aytan 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 Yapacağı işi bilmeden önce parayı konuşan ustadan hayır gelmez. Ben çok uğraştım, siz uğraşmayım. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 haklısın hasan hocam, şurası süper diye bi refarans alsam, hemen gidip bırakacam arabayı ama gittigim yerlerde pek güven vermedi, daha önce şanzıman yaptıran bi forum üyesi varsa ankara da, yazarsa sevinirim. Yarın Şaşmaz'a gideceğim.Bizim ustalara sorarım, önerdikleri yeri bildiririm Süleyman Bey. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 (düzenlendi) Yarın Şaşmaz'a gideceğim.Bizim ustalara sorarım, önerdikleri yeri bildiririm Süleyman Bey.Saygılarımla. şaşmazda BİROTO tuncay usta.tavsiye ederim ve ustama güvenirim.istanbul yolunda DOD un hemen arkasına düşüyor şaşmazın içinde.kendi yapamayacaksa gerçekten güvenilir birine yönlendirir. önce parayı konuşmak her zaman gerekir bence.yoksa iş bitimi adamı üzebiliyolar. 4 Mart 2011 tarihinde Kenan Yarg?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Yarın Şaşmaz'a gideceğim.Bizim ustalara sorarım, önerdikleri yeri bildiririm Süleyman Bey.Saygılarımla. saol evren, senden haber bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts