Mustafa Ünsal 3 Mart 2007 Paylaş 3 Mart 2007 arabam focus ghia yol bilgisayarı 60 km gösterdiği zaman mutlaka benzin alırım ancak benzin lambası yanmıyor. aracı yeni aldım ve benzin lambası yol bilgisayı kaç km kaldığını gösterdiğinde yanıyor ve kaç km daha gidiyor diye merak ettim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 ama, bir yol var ısrar edilirse... bir kaba bir miktar yakıt konulur ve bagaja konulur. araba yakıtsızlıktan durana kadar gidilir. lamba yandıktan sonra kaç km kaldığı hesaplanır. ve cevap bulunur. aynı tip her arabada aynı sonuç çıkmayacağına bahse girerim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 Benzin ya da dizelin dibinde SU (H2O) olması nedeniyle bişeyler olsa bile bu su olabilir. Bu nedenle özellikle dizel araçlarda enjektörlerin kendi kendini su zımparası yapıp genişletmemesi için yakıtın dibi kullanılmaz. O nedenle depo çeyrek olunca yakıt alınız. hem belki savaş çıkar deprem olur sel basar lazım olur. Yorum bağlantısı
Aykut Tunguç 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 kaç km daha gidiyor diye merak ettim. Aracım benzinli olsa denemeye değer, sonuna kadar gider benzini bitirir öğrenirim,tabi bagajımda dolu bir bidon benzinle, Arabam mazotlu olduğundan lambanın yanmasına bile fırsat vermiyorum,sonucu ağır oluyor hava falan yapıyomuş çalışmıyomuş.... bide tamirci ara sonra Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 onlar eski tip pompa+enjektör püskürtmeli olanlardan kalan bi söylenti. common rail sistemlerde yok öyle bişey. Yorum bağlantısı
Aykut Tunguç 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 onlar eski tip pompa+enjektör püskürtmeli olanlardan kalan bi söylenti. common rail sistemlerde yok öyle bişey. Aracı yeni aldığım gün teslim alacağım zaman depoda mazot kalmamış yeni mazot koydular çalıştırana kadar yarım saat geçti,bence benim söylediğim gerçek gözümün önünde oldu herşey ... Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 uzun süre yakıt sisteminin kuru kalmasıyla, mazotsuzluktan motor durduktan hemen sonra yakıt koyup start vermeyi aynı tutmamak lazım. yeni nesil dizellerde, common rail olanlarda yani, yakıt basıncını regüle edebilmek için bir geri dönüşe ihtiyaç vardır ve yakıt bitince oluşabilecek hava, geri dönüş hattından yakıt tankına geri döner. hava yapmasından korkmaktan ziyade, deponun dibindeki tortunun filtreyi tıkamasından endişelenmek bence daha vital. ama bu test illa ki yapılacaksa, bi mazot filtresine malolur en fazla. Yorum bağlantısı
Mustafa Ünsal 4 Mart 2007 Yazar Paylaş 4 Mart 2007 herkese çok teşekkür ediyorum yeterince açık olmuş. bu arada birşey daha sormak istiyorum ben vandayım ve burda benzin nerdfen alırsanız alın genelde kaçak oluyo b-ve temizliğinde o kadar emim değilim ve bir arkadasım senede 1 2 kere depoyu temizlet demişti. bunu yapmayı düşünüyorum. ayrıca deponun dibini görmeyi de çok istemiyorum o yüzden bu konuyu da açmıştım. bu depo temizletme işi nasıl yapıyor servis yaparmı bu işi bunu da sormak istedim Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 Benim takanın lamba hiç sönmüyor ki. 49 lt ye kadar benzin alabildim bugüne kadar. Yani normalde ışığın yanması gereken yerden yolda kalıncaya kadar 60 küsür km yapabilmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Guest Ersin Karsavuran 4 Mart 2007 Paylaş 4 Mart 2007 132. kmde bitti. 55.8 lt benzin aldım. yanar yanmaz alırsanız 44 lt civarı alıyor. içeride borular dahil 12 lt yakıt oluyor. çok kez 55 üzeri yakıt aldım. bu konuda tecrübeliyim. şunuda söyleyim benzini biten focus 10 ytl lik benzinle çalışmıyor. sıfırı tüketebiliyor ama 3 lt ile çalışmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yakup Hızlı 12 Mayıs 2007 Paylaş 12 Mayıs 2007 benzin lambası yandıktan sonra 20 km gittim ve fulledim 49 lt aldı. Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer 13 Mayıs 2007 Paylaş 13 Mayıs 2007 Fusion 1.6 tdci de 80 km kaldıktan sonra ışık yanıyor. daha sonra 40 km de tekrar yanıyor. Ama şöyle bir durum da söz konusu : Mesela siz yol bilgisayarında yakıtın bitmesine 65 km kala durdunuz ve motoru stop ettiniz. Aradan bir iki saat süre geçtikten sonra bir bakıyorsunuz yol bilgisayarı 65 değil 95 km gösteriyor. Bunun sebebi nedir? Aracı ilk aldığımda 18 km vardı yakıtın bitmesine. benzinciye vardığımda ise 9 km gösteriyordu. Ama ondan sonra en az 30 km kaldığımda almaya özen gösteriyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Mayıs 2007 Paylaş 13 Mayıs 2007 Bunun sebebi yol bilgisayarı sizin kullanma stilinize göre ortalama yakıtı hesap edene kadarki boşluktan oluyor, yani kontak açtığınızda fabrika verisine göre hesap edip 90km diyor biraz kullanınca ortalamaya göre anlık tüketime bakıp 65km ye düşürüyor mezili. Ve kormayın eğer Fiestayla giderken ışık yandıktan sonra 15km kalana kadar rahatça gidiliyor, şahsen 4-5 kez denedim oldu. Tabii sakin süreceksiniz (Bu arada araçat tdci Fiesta tabiki) Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Mayıs 2007 Paylaş 13 Mayıs 2007 volvo 1.6 dizel araçlarda showroomda benzinin bittiğine çok şahit oldum ama, yakıtı doldurunca iki veya 3 kez marşa bastığınızda çalışıyor.. Motor aynı olduğuna göre bunda da çalışır bence.. Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 13 Mayıs 2007 Paylaş 13 Mayıs 2007 En güzeli ışık yanar yanmaz benzini almak. Ne kadar diye denememek lazım bence en güzeli çeyreğe düşünce benzin almak. yakıt pompasının sağlığı açısından. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 25 Mayıs 2007 Paylaş 25 Mayıs 2007 Selamlar, Ben 80 km gittikten sonra yolda kaldım. Neyse. bİraz marşı zorlayınca basmamya başladı ısındı sanırı.Bir süre bekliyince hemen çalıştı. öyle hava fala yapmıyor. Ama yolda kalmak daha feci birşey araç:fiesta 1,4 Tdci Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mayıs 2007 Paylaş 26 Mayıs 2007 Yeni dizellerde motorinin tamamını bitirmeden motor stop ediyor.. Hava yapmamasının sebebi bu bence.. Yorum bağlantısı
Kamil Can 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 fazla merak iyi değil çeyrekten asağıya tutma.pompa patlaya bilir Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 25 Haziran 2012 Paylaş 25 Haziran 2012 Dün ışık yandı 100km yaptım biraz önce mazot aldım.Hemde klima açık bu aslan çok az yakıyor. Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Benim takanın lamba hiç sönmüyor ki. 49 lt ye kadar benzin alabildim bugüne kadar. Yani normalde ışığın yanması gereken yerden yolda kalıncaya kadar 60 küsür km yapabilmiştim. Al benden de o kadar. Maaşı alınca bi' 3-4 gün yanmıyor sonrası malum. Gerçe sürekli yanması da benzin otomatiğine şamandıraya vs. zarar verebiliyormuş diye duydum ama yapacak fazla birşey yok... Yorum bağlantısı
Olcay Doğanay Güney 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 2002 ghia 1.6 100hp 30km ford servisinin verdiği bilgi ve uygulamalı test edilmiştir tarafımızdan Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 huyumdur, lamba yakmamaya çalışırım ve full yaparım her zaman...(25 yıldan beri) kullandığım tüm araçlarım da lamba yanınca 5-6 litre yakıt kalırdı, ama focus öyle değil...focusta genelde 160 km kala lamba yanıyor. bir kaç kere 127-133-141-153 gibi km lerde yaktı, artık 160-163 km de yakıyor ve her lamba yandığında kesinlikle 44 litreden fazla yakıt almıyor.(pompa attıktan sonra koydurmam) depo 53 litre olduğuna göre lamba yanınca 9 litre mazot kalıyor. bir kere sırf deneme amaçlı lamba 163 km de yanınca yakıt almayıp devam ettim. yakıt ibresi tam sona dayanınca kalan 50 km dedi ve yakıt aldım, tam 48,6 litre aldı. yani ibre sona dayanınca bile 4,5 litre mazot vardı. 50 km de yaklaşık 2,7 litre harcayacağına göre, kalan km sıfır dediğinde bile depoda 1,5-2 litre mazot kalıyor demektir. gerekli testlerimi yaptım, artık lambada yakmıyorum. çeyrek çizgisine değdiğinde yakıt alıyorum 36 litre mazot alıyor.(yani depoda 17 litre mazot var) Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 (düzenlendi) Hocam focus km sıfırlanınca 5 10 km gitmiştim doğrudur Yunus, zaten bu ortalama tüketim, otalama hız ve kalan km ye fazla güvenmemek lazım, çok hassas sonuçlar vermiyor. benim ortalama tüketim gerçeğinden 0,4-0,5 civarı az gösteriyor. 27 Ocak 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 (düzenlendi) Hocam takdire şayen şeylre paylaşıyorsun tam bir argeci gibisin valla.Benim araba yüklü halde denemiştim 4.5 litre yakıyor.Boşken tek başına dayanamıyor insan.. ben yanlış meslek seçmişim, en zevk aldığım şeyi yapmalıymışım, ileri sürücülük, yakıt ekonomisi, güvenli araç kullanımı, araç parçası testi gibi konularda ar-ge biriminde mühendis olmak isterdim. ben servise gidipte bir sesten şikayet edince bulamıyorlar, aracı servisin en sessiz yerine alıp 3 usta birlikte dinliyor, 10 dakika sonra benim tarifimle(sesi ağzımla taklit ediyorum ) ancak buluyorlar ve bana: hocam sende nasıl bir kulak var, biz kafamızı motora gömüp bulamıyoruz, sen aracın içinden nasıl duyuyorsun? bende diyorum ki benim kulağımda arıza var, seyir halinde camlar kapalı müzik açık ve sohbet varken dışarıda ki ezanı duyuyorum, hemde cami uzakta...bu sahneyi yaşayanlar senin kulak normal değil diyor, kullanımımı seyredip yakıt tüketimime şahit olanlar sende peygamber sabrı var diyorlar... ama ş.arası yola çıkınca gaz pedalının altındaki yumurta çoğu zaman kırılıyor 27 Ocak 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts