İçeriğe Yönlendir

Kilometre saati sıfırlıyor...

Fevzi Köse

Recommended Posts

Fevzi Köse

Merhaba arkadaşlar forumda kendimi tanıtmıştım daha önce, 2000 model focus ghiamız var. Bi sorum olacak; arabada yüksek hızda (80 90) vitesi boşa attığımda bi müddet sonra kilometre saati sıfırlanıyo sonra vitese takınca düzeliyo. Böyle bişey başına gelen varmı veya bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

anlık hızı gösteren ibre sıfırı gösteriyor sadece. diğer dijital km göstergelerinde bir değişiklik olmuyor. vss arızası nedir acaba ? başka bi soruna yol açarmı?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

başka bir soruna yol açmaz. sadece çalışmadıgı zaman radara düşme tehlikesi var :D

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

yaşar bey teşekkürler. peki bunun tamiri kolay bişeymidir bilginiz varmı? bi sakıncası olmasada kafam takılıyo.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

tamiri kolay genelde sensörden kaynaklanıyor. sensörün yeri şanzıman üzerinde sag aksa yakın yerde. su girişine elverişli oldugundan bazende soketini temizlemek çözüm oluyor

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fevzi Köse

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar.

Bu yazıyı iki sene önce yazmıştım ve hız sensörünü değiştirip sorunu halletmiştik. Ancak şu anda tekrar aynı sorunla karşılaştım. Km saati yine sıfırlamaya başladı, arabayı bakıma götürdüğümüzde yeni hız sensörü takıp denedi usta ancak sorun devam etti. başka bir tane daha getirttik onda da aynısı oldu. Daha sonra sorunun km saatinde olduğunu farzederek çıkma bi km saati taktı ve bunda sorun çıkarmadı araba. Tekrar kendi km saatini taktığında da sorun olmamıştı o gün için. Yani sorun km saatinde de değil gibi görünüyor, çünkü sürekli yaptığı bi arıza değil. usta km saatinden de değilse beyinde sorun olabileceğini söyledi. (Bahsettiğim usta özel bi ford servisinde)

Şu anda km saati resmen eski belediye otobüslerininki gibi nerdeyse sürekli sıfırı gösteriyor. Ankaradan Eskişehire geldim sorun yoktu ancak buraya gelince sorun devam etti. 20 30 un üstüne çıkmadığım bi yolda 5 10 dakikalık mesafede kullanıyorum arabayı okula giderken. Forumu araştırdığımda aküyle ilgili bu tip sorunların olabileceğini yazmış bazı arkadaşlar; bizim akü hala üzerindeki akü kışın falan bir sorun çıkarmadı ama sanırım ömrünü tamamlamak üzere. Sizce bu sorun aküden kaynaklanıyor olabilir mi? Bu konuda ne yapmam gerekiyor önerebileceğiniz bi fikir var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aküden olunca sanırım araç mrşta göstergeleri test eidyor yanlış mıyım

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

Bugün gage testten akünün voltajına baktım, sabah ilk çalıştırmada 13,9 14 civarında gösteriyodu. Bu durumda voltaj değerleri normal yani aküda sorun yok gibi görünüyor. Bir de bu analog gösterge sıfılayınca gage testteki dijital km de sıfırlıyor. Bunun dışında herşey normal rölanti vs..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Sedat Demira

Anlatılan arızanın aynısı şu an için benim arbada da var. Kilometre dışında tüm göstergeler çalışıyor bir tek kilometre çalışmıyor. İki tane yetkili servis ve Ankara otokoç hepsi arızanın beyin kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Bazen kendi kendine çalışıyor ama kısa süreli bizim bulunduğumuz şehirde (Denizli) beyin arızasından anlayan olmadığı için şu ana kadar gösteremedim, her halde Focuslarda sürekli görülen bir sıkıntı. Kendimi yolda giderken devir saatine göre ayarlıyorum. Bu konuda yol gösteren arkadaşlar olursa minnettar kalırım.

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

Size de geçmiş olsun. Bende zorlandım hafta sonu Eskişehir Ankara yolunda; sadece devir saatiyle hızınızı tahmin ediyosunuz hoş olmuyo. Tek olumlu yanı araç km yazmıyo 600 km yaptım hiç biri yok :D

Cumartesi günü 2 3 tane özel serviste başka bir km saati takarak ve hız sensörü değiştirerek deneme yaptık ancak düzelmedi. Daha sonra Tur Otoda bilgisayara bağlandı ve onlarda hız sensörü dediler. Daha sonra tekrar başka bi sensör takılıp denendi am sonuç yine olumsuz. Dediğiniz gibi bizim ustada sorunun beyinde ya da beyne giden kablolarda olabileceğini söyledi. Son çare olarak bir dahaki hafta içinde usta beyini sökecek ve beyin tamiri yapan bir yere götürüp baktıracak. Beyni söktürmek baya zor bir işmiş güvendiğiniz birine söktürmemizi tavsiye etti bütün ustalar bilginiz olsun. Perçinli oluyomuş ve sökerken araca veya beyne zarar vermemek için dikkatli olunması gerekiyormuş.

Anlamadım bu arabayı her türlü arızayı bildiriyo, bunuda hız sensörü arızası olarak gauge menüden görmüştüm zaten ancak beyninde sorun olurda nasıl bildirmez... Bakalım inşallah büyük bir sorun çıkmaz beyinde.

Yorum bağlantısı
Süleyman Sedat Demira

S.A. Sizede geçmiş olsun siz netice alabilirseniz eğer buradan bizi bilgilendirirseniz memnun kalırım.

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

teşekkürle, neticeyi yazarım tabi ki.

Bu arada kimse bi yorum yapmıyo bu konuya bence de ilginç :p

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse
S.A. Sizede geçmiş olsun siz netice alabilirseniz eğer buradan bizi bilgilendirirseniz memnun kalırım.

Bugün arabanın sorunu çözüldü. Beyni söküp beyin cerrahına götürmüşler; orada 3 4 saat geçirdikten sonra kendine gelmiş ve düzelmiş. Şu anda bir sorun yokmuş, babamdan aldığım bilgilere göre. Beyin cerrahı bu ameliyat için 200 tl almış. Umarım bu konuda başka bir sorun çıkarmaz. Beyni söküp takmak çok zor olmuş bilginiz olsun. 99 2000 modellerde metal kafes içinde oluyomuş beyin o yüzden sökerken baya uğraştırmış.

Yorum bağlantısı
Hakan Ekinci
Bugün arabanın sorunu çözüldü. Beyni söküp beyin cerrahına götürmüşler; orada 3 4 saat geçirdikten sonra kendine gelmiş ve düzelmiş. Şu anda bir sorun yokmuş, babamdan aldığım bilgilere göre. Beyin cerrahı bu ameliyat için 200 tl almış. Umarım bu konuda başka bir sorun çıkarmaz. Beyni söküp takmak çok zor olmuş bilginiz olsun. 99 2000 modellerde metal kafes içinde oluyomuş beyin o yüzden sökerken baya uğraştırmış.

Geçmiş olsun..

VSS (Vehicle Speed Sensor) veya ESS (Engine Speed Sensor) yani Araç veya Motor Hız Sensörü-ki hız okuyorsak araç hız sensörü olmalı- muhtemelen EKU (Elektronik Kontrol Ünitesine) değişken voltaj değeri gönderiyor. Her ne kadar kabloya( iki ekipman arasındaki tesisata) süreklilik testi yapılıp sonuç pozitif çıksa bile kablo demetinin içindeki tellerin kopması dediğiniz sorunu ortaya çıkartabilir ve EKÜ'ye gelen voltaj değeri "0" veya "tanımsız" olarak algılanabilir.

Ben her ihtimale karşı hız sensörü-EKÜ arasındaki kablonun kontrol edilmesini, değiştirilmesini, değiştirilemiyorsa harici olarak hat çekilmesini tavsiye ederim.

Başka tip bir araçta bu problemi 3 saat sonunda bulmuştuk.

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse
Geçmiş olsun..

VSS (Vehicle Speed Sensor) veya ESS (Engine Speed Sensor) yani Araç veya Motor Hız Sensörü-ki hız okuyorsak araç hız sensörü olmalı- muhtemelen EKU (Elektronik Kontrol Ünitesine) değişken voltaj değeri gönderiyor. Her ne kadar kabloya( iki ekipman arasındaki tesisata) süreklilik testi yapılıp sonuç pozitif çıksa bile kablo demetinin içindeki tellerin kopması dediğiniz sorunu ortaya çıkartabilir ve EKÜ'ye gelen voltaj değeri "0" veya "tanımsız" olarak algılanabilir.

Ben her ihtimale karşı hız sensörü-EKÜ arasındaki kablonun kontrol edilmesini, değiştirilmesini, değiştirilemiyorsa harici olarak hat çekilmesini tavsiye ederim.

Başka tip bir araçta bu problemi 3 saat sonunda bulmuştuk

Teşekkürler. Sorunun ne olduğunu babamada tam olarak söylememişler ancak kabloların kontrol edildiğini biliyorum. İnşallah tekrar etmez arıza, zaten tekrar ederse 1 ay için garanti vermişler. Dediğiniz gibi 3 4 saatte ancak halledebilmişler sorunu.

Yorum bağlantısı
Süleyman Sedat Demira

S.A. Fevzi kardeşim arızanın giderildiğine sevindim İnşallah bizde tamir ettiririz. Mümkünse babanın gittiği beyincinin telefonu veya adresini alabilirmiyim ben bu arıza için Ankara otokoç a bile gittim ama beyin denilince biraz tereddüt ettiğim için beyine baktırmamıştım. Eğer sizcede bir sakıncası yoksa aynı tamirciye bende gitmek isterim. Beyincinin adres veya telefonunun burada açıklanmasında bir sakınca olup olmadığını bilmiyorum eğer sakınca var ise özel mesaj olarak gönderirseniz size minnettar kalırım selametle kardeşim.

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

Aleyküm selam Süleyman Bey. Bazı modellerde beynin dışında koruma varmış. Sizin modelde koruma varmı yokmu tam bilmiyorum. Bence önce direk bizim beyni söktürdüğümüz elektirikçiye gidin; zaten beyin tamiri yapan servise de o yönlendirdi bizi.

Beyni söken elektrikçi:

Oto far elektrik elektronik servisi: Faruk usta Tel:031227872

Faruk Usta yetkili servisten ayrılma, güvenebilirsiniz. Beyaz focusun da beynini tamir ettirmişsiniz derseniz tanır.

Bilgiler için Web adresi :Oto Far

Beyni tamir eden servis:

H&G oto elektronik:http://www.hgotoelektronik.com/

Tel:03122785636-37

Her ikisininde web adreslerinde ayrıntılı adresi ve diğer bilgiler mevcut.

Umarım sizinde sorununuz bir an önce hallolur. İyi Akşamlar...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Zafer Soydan

Arkadaşım bende de 2001 ambiante var. benim de hız ibresi bazen sıfıra düşüyordu. kilometre sabit kalıyor ilerlemiyordu. devir saatinde herhangi bir sorun olmuyordu. bu sıfıra düşme sırasında araçta bir titreme,tekleme oluyordu sanki depoda pislik var gibi. Yetkili srvise götürdüm bilgisayara bağladılar araçta bir şey yok dediler. araç saati bozuk 1400 ytl değiştirelim dediler.keriz arıyorlar yolacaklar. ondan sonra başka bir yetkili servise götürdüm aracın sorununu söyledim adam kafadan vss sensörü bozuk dedi ve 140 ytl işçilik dahil değiştirdim. yaklaşık 1 aydır aracı kullanıyorum araçta herhangi bir sorun kalmadı.

Arkadaşım bende de 2001 ambiante var. benim de hız ibresi bazen sıfıra düşüyordu. kilometre sabit kalıyor ilerlemiyordu. devir saatinde herhangi bir sorun olmuyordu. bu sıfıra düşme sırasında araçta bir titreme,tekleme oluyordu sanki depoda pislik var gibi. Yetkili srvise götürdüm bilgisayara bağladılar araçta bir şey yok dediler. araç saati bozuk 1400 ytl değiştirelim dediler.keriz arıyorlar yolacaklar. ondan sonra başka bir yetkili servise götürdüm aracın sorununu söyledim adam kafadan vss sensörü bozuk dedi ve 140 ytl işçilik dahil değiştirdim. yaklaşık 1 aydır aracı kullanıyorum araçta herhangi bir sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...