Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2007 Yazar Paylaş 20 Haziran 2007 Acentama (Güneş Sigorta) sordum, araç kaza nedeniyle yolda kalırsa yol yardımı varmış, ancak aracın kendi kedine arıza yapması halinde olmuyormuş. Mantıklı tabi, her arızaya araç çekerlerse astarı yüzünden pahalıya gelir. Bence mantıklı değil.. Sonuçta asistans hizmeti.. Ben geçen gün, Yüklü Ducato Panelvanın yakıt pompası arızasında koca arabayı servise çektirmiştim.. Yani Senin acente bu işi yanlış biliyor olabilirmi ki.. ? Bişeyler buldum gibi ama bi bakarmısınız.. Güneş Sigorta Asistans Hizmetleri Yorum bağlantısı
Oya Akardeniz 20 Haziran 2007 Paylaş 20 Haziran 2007 Bişeyler buldum gibi ama bi bakarmısınız.. Güneş Sigorta Asistans HizmetleriTeşekkür ederim Mehmet Bey, tekrar soracağım acenteme. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2007 Yazar Paylaş 20 Haziran 2007 Heralde götürdü arabayı, saat 4'den beri haber yok.. Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit 20 Haziran 2007 Paylaş 20 Haziran 2007 Ghıa ya şey atmayın şimdi,oya kendisi bozmuş ne suçu varmış garibim ghıa nın yav neden kimse şu kredi kartlarının hizmetlerini kullanmıyor? bir tek ben mi kullanıyorum koca Türkiyemde? beleş çekici hizmeti ,çilingir hizmeti vs... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2007 Yazar Paylaş 20 Haziran 2007 Hee yaa, dandik bonus ta bile var.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2007 Yazar Paylaş 21 Haziran 2007 Kredi kartlarında böyle bir şey olduğunun farkında değilim. Üstelik benim de bonusum var. Gerçi henüz yolda da kalmadım.Bonus Premium Asistans : 0212 2133333Yapı Kredi World Gold Asistans : 212 2133213 Hsbc Advantage Gold Asistans : 4440111'den sonra sırasıyla 1,1 ve 6 Cardfinans Gold Asistans : 212 3367585 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2007 Yazar Paylaş 21 Haziran 2007 Boş verin kredi kartlarını, koç allianzı arayın olsun bitsin Bende, ne kurtarırsak kar diye, bulduklarımı yazmıştım buraya Yorum bağlantısı
Guest Murat Mert 21 Haziran 2007 Paylaş 21 Haziran 2007 aracınnızın yakıtının bitmesinden her türlü kazasına arızasıdahil kasko firmanı güneş sigorta ki bu benimde kasko şirketim çekici gönderip en yakın benzin istasyonuna yada servise götürmek zorunda kasko poliçenizdede yazıyor bu güneş sigortaya gıcık olduğumdan yakın bir zamanda araştırmıştım. Yorum bağlantısı
Oya Akardeniz 21 Haziran 2007 Paylaş 21 Haziran 2007 Heralde götürdü arabayı, saat 4'den beri haber yok..Break break saat 4'den beri kendisinden haber alınmayan Oya bildiriyor Yok arabayı götürmedim Mehmet Bey. Akşam işyerimin otoparkında olan arabama akü şarjı yaptık ve hemen çalıştı. Arabayı alıp gidin yolda şarj olur dediler fakat akşamki başka bir planım nedeniyle arabayı götüremedim. Sadece 10 dakika falan çalıştırdık ve bıraktım. Ertesi gün yani bu sabah işe geldiğimde belki çalışır ümidiyle çalıştırmak istedim fakat akü yine sıfırlanmış, çalışmadı. Durum budur. Bu akşam iş çıkışı yeniden şarj yaptırıp, arabayı götürmeyi düşünüyorum. Yalnız bu seyir halinde kendiliğinden şarj olma durumu hakkında bilginiz var mı, akü tam sıfırlanmamışsa yeniden şarj olur ve değiştirmene gerek olmaz dediler, öyle mi? Cep telefonu pilleri gibi şarj edip yeniden kullanılıyor mu bu meretler. Tabi biraz riskli gibi, ne zaman yolda bırakacağı belli olmaz. Bu arada benim için asıl komik ve de utandırıcı olan konu ise; akü bitmesinin benim farı açık bırakmamdan kaynaklandığını öğrenmek oldu. Akşam arabayı şarjla çalıştırınca far düğmesinin açık olduğunu gördük. Ben kontrollerimde hiç farketmemiştim bunu, ayrıca far açık ikazını nasıl duymadım anlamıyorum, artık aklım nerede idiyse, bir dalgaya geldi galiba. Farın açık kalması 2 saatte bitirirmiş aküyü, e bizimki sabah 9'dan itibaren bütün gün açık kalmış, bitmeyip ne yapsın. Ben de sunroofa suç buluyordum, bak sen yahu karizma fena çizildi. Daha bir kaç ay önce farını açık bıraktığı için aküsünü bitiren bir bayan arkadaşıma gülmüştüm nasıl yaptın bunu diye, ama gülme komşuna .... boşuna dememişler. Olayın özü ve de anafikri bu olsa gerek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2007 Yazar Paylaş 21 Haziran 2007 Yalnız bu seyir halinde kendiliğinden şarj olma durumu hakkında bilginiz var mı, akü tam sıfırlanmamışsa yeniden şarj olur ve değiştirmene gerek olmaz dediler, öyle mi? Cep telefonu pilleri gibi şarj edip yeniden kullanılıyor mu bu meretler. Tabi biraz riskli gibi, ne zaman yolda bırakacağı belli olmaz. Sorunun aküde olduğuna ben sevindim, sizde sevinebilirsiniz.. Farınızın açık kalması sebebi ile akünüzün bitmesi de iyiye işaret.. Yani akünüz ölmemiş sadece bayılmıştır.. Araba bir müddet kullanılırsa akünün dolacağı doğrudur. Ancak en sağlıklı dolum, elektrikçilerde bulunan şarj cihazları ile yapılan dolumdur.. Bence siz arabayı tekrar bi şekilde çalıştırıp bir elektrikçi gidin, elektrikçi sizin araca enamet bir akü verir ve sizin aküyü şarja bağlar.. Ertesi gün ve ya iki sonrada gider kendi akünüzü alırsınız.. Geçmiş olsun.. Bence yeni akü almayın.. Yorum bağlantısı
Oya Akardeniz 21 Haziran 2007 Paylaş 21 Haziran 2007 (düzenlendi) Bence siz arabayı tekrar bi şekilde çalıştırıp bir elektrikçi gidin, elektrikçi sizin araca enamet bir akü verir ve sizin aküyü şarja bağlar.. Ertesi gün ve ya iki sonrada gider kendi akünüzü alırsınız.. Geçmiş olsun.. Bence yeni akü almayın.. Teşekkür ederim Mehmet Bey, önerinizi dikkate aldım ve işyerimin hemen yakınında olan Bosch Car Servisini aradım, onların elektrikçisi gelip bakacak. Nasıl, doğru yapmış mıyım? 21 Haziran 2007 tarihinde Oya Akardeniz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2007 Yazar Paylaş 21 Haziran 2007 Teşekkür ederim Mehmet Bey, önerinizi dikkate aldım ve işyerimin hemen yakınında olan Bosch Car Servisini aradım, onların elektrikçisi gelip bakacak. Nasıl, doğru yapmış mıyım? İyi yapmışsın.. Yorum bağlantısı
Oya Akardeniz 22 Haziran 2007 Paylaş 22 Haziran 2007 Son durum akü değişti ve farı açık bırakmak bana 110 YTL'ye patladı. Akşam Bosch servisindekiler aküyü ölçtüler fakat ibre hiç oynamadı, yani tamamen bitmiş görünüyordu. Şarj edilse bile, aracı stop ettirdikten sonra tekrar çalışmama ihtimali var dediler. Ben de riske girmek istemedim, uzun yola da çıkacağım, yollarda alakasız bir yerde kalmayayım diye değiştirdim. Bosch marka 60 Ah kuru akü taktırdım. Kardeşim kuru akü olsun dedi. Bu kuru akü ne demek oluyor, ne farkı ya da artısı var? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2007 Yazar Paylaş 22 Haziran 2007 Bosch marka 60 Ah kuru akü taktırdım. Kardeşim kuru akü olsun dedi. Bu kuru akü ne demek oluyor, ne farkı ya da artısı var?Bakım ve kontrol gerektirmeyen bir aküdür.. Hayırlı olsun.. Senin araba far açıkken kapıyı açınca bağırmıyor mu.? Yorum bağlantısı
Oya Akardeniz 22 Haziran 2007 Paylaş 22 Haziran 2007 Senin araba far açıkken kapıyı açınca bağırmıyor mu.?Bağırmaz olur mu, ama o gün artık arabadan nasıl çıktıysam hiç farketmemişim, çığlık da atabilseymiş iyi olacakmış ama... Aslında karanlık ortamlarda otomatik yanma açısından değil de araba stop edince açık kalan farı bir iki dakika içinde otomatik kapatan bir far sensörü olmalı diyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2007 Yazar Paylaş 22 Haziran 2007 Farlar zaten sönüyor, senin açık kalan parklarındır.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Haziran 2007 Paylaş 22 Haziran 2007 Farlar zaten sönüyor, senin açık kalan parklarındır..+1....Aslında karanlık ortamlarda otomatik yanma açısından değil de araba stop edince açık kalan farı bir iki dakika içinde otomatik kapatan bir far sensörü olmalı diyorum.Follow me home özelliği yani... Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 15 Ağustos 2007 Paylaş 15 Ağustos 2007 memet abi bizim müdür yardımcısanda var 2000 ghia o hem açıp hem kapıyor.gerçi o 4 yıldır biniyor ama bu özelliği bilmiyormuş ben söyledim şaşırdı Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 2000 ambiente focusumda çift kilitleme nasıl yapılıyor yardımlarınızı bekliyorum herkese selamlar. Yorum bağlantısı
Ali Öztürk 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 2000 ambientede çift kilitleme yok(yanılmıyorsam) Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 2000 ambientede çift kilitleme yok 2000 ghia'da da çift kilitleme yok. Yanılmıyorsam makyajlı ghialarda var. Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 global kitleme ghialara özgü bişidir sizin arabanızda yoktur o yüzden çift kilitleme yapamazsınız. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 cevaplarınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 2000 ghia'da da çift kilitleme yok. Yanılmıyorsam makyajlı ghialarda var. 2001 aracımda var çift kilitleme... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2008 Yazar Paylaş 15 Haziran 2008 2000 lerde ne ghia da ne ambientte çift kilitleme yok... Ama bu ford harbi gıcık... Bunu yapmayı biliyorlardı o zaman ama yapmadılar... Yorum bağlantısı
Recommended Posts