İçeriğe Yönlendir

2008 Honda Civic Elegance Vsa Otm. 1.6 Sedan

Okyay Pay

Recommended Posts

Halil Gümüş
Civicte manuel vites değişimi sadece direksiyondan mı yapılıyor, tokatlama olayı yok mu? :)
Yorum bağlantısı
Okyay Pay

pardon unutmuşum

evet sadece şumi gibi direksiyondan değiştirebiliyorsunuz

mcrae gibi tokatlama olayı yok :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Can Toktürk

gün boyunca passat test sürüşü ardında geçmiş günlerdeki focus test sürüşünden sonra...gezdiğim ve gördüğüm bu honda civic aklımdaki tüm tabuları yıkmamı sağladı...hele the marmara otelinin yokuşunda açdığı vtec i duymalısınız....bence şuan da alınabilicek en mantıklı model...tabie ben şöförüm ve araba gibi arabaya binicem diyecekseniz....

Yorum bağlantısı
Can Toktürk

şu anki alınacak en mantıklı olanı diye o tabiri kullandım.....

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Burnu kısa :D Kaput dediğin kodumu oturtacak gibi durmalı :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Buradan tekrar hayırlı olsun diyorum Okyay, Allah kaza bela vermesin :D

bu arada şu civic si'ler bir gelse Türkiye'ye :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
gün boyunca passat test sürüşü ardında geçmiş günlerdeki focus test sürüşünden sonra...gezdiğim ve gördüğüm bu honda civic aklımdaki tüm tabuları yıkmamı sağladı...hele the marmara otelinin yokuşunda açdığı vtec i duymalısınız....bence şuan da alınabilicek en mantıklı model...tabie ben şöförüm ve araba gibi arabaya binicem diyecekseniz....

Len Okyay, bu Hondaları 50 gram seviyordum.. Onuda sevmez edeceniz ha... :)

Gerçi büyük konuşmamak lazım...

Malum AE101'e biniyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Bu arada dikkatimi çekti; ford forumunda ford araçlar için açılan konular 3-4 sayfada kalırken, senin honda aracın ile açtığın konu 11 sayfa olmuş. bu büyük bir başarı bence, seni kutluyorum :)

bu arada ben de yakında scorpio için açacağım bir konu, bakalım sana yetişebilecekmiyim :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
Len Okyay, bu Hondaları 50 gram seviyordum.. Onuda sevmez edeceniz ha... :)

Gerçi büyük konuşmamak lazım...

Malum AE101'e biniyorum :)

niye abi?

Bu arada şu anda alınacak en mantıklı araba civic değil.

ne peki sence?

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
İşe mantık açısından bakılınca Civic pahalı bir araç. O kadar parayı edeceğini düşünmüyorum.

İllede sedan bir araba alacaksam bu civic olmazdı. 41 bin lira listesi var. Hadi 40 diyelim. O paraya Vectrada var. Hem civicten daha sağlam ve kendisini ispatlamış olgun bir araç, hemde bir üst sınıfta. Beğenmediysen git Passat al. ESP falanda standart. Hem prestij açısından hemde kalite açısından Civicten kat be kat üstün bir araba. Aralarında da 4 bin lira var.. Sınıf olayını tekrar dile getirmeme ihtiyaç yok sanırım. Hadi ona da gıcıksın diyelim, git mondeo al..

Kısacası 40 bin lira verilipte kompak sınıfta bir araba almak bence mantık işi değil. Onların fiyat bandının 30bin +/-3bin lira bandına inmesi lazım.

vectra hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum.civic ten sağlam bi araç demişsiniz ama opel son zamanlarda özellikle elektronik açıdan oldukça problemli hale geldi.çevremden gözlemlerimle vardıgım genel kanı ''alman arabası kalitelidir,opeli almandan saymazsan'' gibi bi görüş var.

civic in fiyatına gelince bence çok da yüksek bi fiyat değil.ama şu da bi gerçek ki full diye sattıkları araçta ufak tefek de olsa eksiklikler var.ilk aklıma gelenler; far-yağmur-park sensörleri,elektrikli katlanır yan aynalar,kararan dikiz aynası,yol bilgisayarında eksiklikler(anlık tüketim,çalışma süresi vs.vs.). onun dışında passat ile kıyasa gelince bi üst sınıf olmasına rağmen bence civic e göre oldukça boş bi araba.alaşım jantı bile yok.passatta esp standart demişsiniz ama 40bin ytl lik civcte de vsa var.ayrıca passat 1.6 102 hp hiç tutulmayan aşırı yakıt tüketen bi araba.

mondeo ya gelince onun baz donanımı ile de 6bin ytl lik ciddi bi fark var.

şöyle bir şey de var 30 bin ytl cıvarı olması gerektiğini söylemişsiniz zaten civic in baz versiyonu 35bin ytl ufak bi pazalık payı ile sizin +-3 rakamınıza yaklaşacaktır.

sonuca gelirsek bu iş zevk işi.ben bi üst sınıfın baz versiyonu yerin bi alt sınıfın full ünü almayı tercih ederim.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
İşe mantık açısından bakılınca Civic pahalı bir araç. O kadar parayı edeceğini düşünmüyorum.

İllede sedan bir araba alacaksam bu civic olmazdı. 41 bin lira listesi var. Hadi 40 diyelim. O paraya Vectrada var. Hem civicten daha sağlam ve kendisini ispatlamış olgun bir araç, hemde bir üst sınıfta. Beğenmediysen git Passat al. ESP falanda standart. Hem prestij açısından hemde kalite açısından Civicten kat be kat üstün bir araba. Aralarında da 4 bin lira var.. Sınıf olayını tekrar dile getirmeme ihtiyaç yok sanırım. Hadi ona da gıcıksın diyelim, git mondeo al..

Kısacası 40 bin lira verilipte kompak sınıfta bir araba almak bence mantık işi değil. Onların fiyat bandının 30bin +/-3bin lira bandına inmesi lazım.

kendince haklısın ,zaten ben ne desem de senin başka fikirleri kabul etmeyeceğini biliyorum artık

işte kendin söylüyosun civic bir üst segmentle kıyaslanıyor artık , kendi segmentinde yok kıyaslayabileceğin haklısın :)

benim mantığımda şöyle diyor

d segmentindeki en ucuz ve donanımsız (hatta motorsuz) arabayı alacağıma aynı paraya c segmentindeki en donanımlı versiyonu tercih eder , zevkle binerim

bu arada passat konusuna gelince

eski kasasını belki alırım ama yeni kasası bence rezil , kısa ve öz . kaymak asfaltta tıkırdayan başka araba görmedim ben , o model öyledir deme , 3 ayrı modeline bindim burada, ön camın burnuma değecekmiş hissi vermesi ise cabası , ama iyi tarafıda var tabii , öne hamle yapmadan ön camı silebilirsiniz. :)

mondeonun alınacak modeli ise 2.0 motor ve üzeri , ha 1.6 sı yetmiyomu , yetiyodur belki ama bana yetmiyor

vektra desen , o bir opel , belediye otobüsüne biniyim daha iyi !

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
O paraya alınacak tek araç şu:

40bine sıfırı varsa hemen alalım :)

şahsen ben gene civic i (civic olması da şart değil demek istediğim sıfır km araç) tercih ederdim.çünkü sıfır km garantili bi araba.mercedes kullanılmış,bakımı civic e nazaran daha pahalı bi araba.ikinci el alırım dersem de 2005 model 3.16 tercih ederdim :) tercih meselesi işte...

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Sıfır C200 almam tipini sevmiyorum. :)

al benden de o kadar :) o paraya neler alırım be :)

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş

1-sanırım ilk dediğimi yanlış anladınız.ben civic te olmadıgından bahsettim katlanır aynanın.size göre önemsizdir bana göre önemlidir.kesinlikle de çok önemli bi özellik oldugunu düşünüyorum.jazz da var dar bi yerden geçerken tek tuşla iki aynayı da kapat geç arabadan inme binme derdi yok.insan yaşamını kolaylaştıracak bi özellik.kararan ayna ve diğer saydıklarım da ince ama işe yarayan ayrıntılar bence.VSA konusuna gelince de siz önceki mesajınızda 4 bin fark veririm passat alırım ESP si bile standart dediniz.yani 40bin lik versiyonla kıyasladınız zaten.ayrıca cam konusuna gelince şöför tarafından tek tuşla tüm camları kilitleyebiliyorsunuz.bu sayede az da olsa bi önlem alınmış oluyor.ha ben zaten önceki mesajımda da yazdım tercih meselesi herkes ihtiyacına göre tercih yapar zaten benim çoluk çocuk derdim olmadıgı için çok da önemli değil bence.

2-donanım konusuna gelince de ben de full olarak satılmasına ragmen özelliklerinin eksik oldugunu yazdım.siz sanırım benim eksik olarak gördüklerimi araçta var zannetiniz ya da ben öyle anladım.dijital gösterge konusunda da o kadar büyütülecek bir şey olmadıgını düşünüyorum ben de.ancak şöyle de bi gerçek var bence honda iç mekan estetiği konusunda oldukça başarılı.(bu konuda ford da gerçekten başarılı özellikle yeni kasa mondeo,focus sony sistemle birlikte olanları begeniyorum.)ayrıca HONDA ile BMW yi kıyaslamak da ne kadar mantıklı?96 senesinde sıfır alınan bir BMW nin fiyatı ile bugünkü civic in fiyatını bi karşılaştırırsanız, BMW de bu özelliklerin o yıllarda olması değil olmaması anormal olurdu.prestij marka satın alır derken hangi markaları kastediyorsunuz? hondaya bu karşılaştırmada prestij olaraka nerede yer veriyorsunuz?

civic focus kadar güvenli derken? civic ten ne bekliyorsunuzki zaten civic ve focus aynı sınıf araçlar.siz hala passat ve mondeonun şasesinden bahsediyorsunuz.zaten civic bunlardan bi alt sınıfta ve fiyat olarak da bu iki araçtan da uygun.

3-bu konu ile alakalı olarak da gene tercih meselesi ben aracı sınırlarında kullanmadıgım için ve benim kriterlerime göre bu yol tutuş/performans bana yetiyor.

5-mantık kriterlerinden bahsetmişsiniz ama bence C sınıfı,3 kasa ya da A4 ile civic i kıyaslamak ne kadar mantıklı sadece aynı sınıf olmaları yetmez bence?civic parasına c versinler bakalım kim civic alacak.bence fiyat aralıgındaki araçlarla karşılaştırmaya devam edin derim.

sizin mondeo ya gelince de civic in son süratine erişebilirsiniz ama aynı sürede mi erişirsiniz onu bilemem.sizin aracınız 0-100 km hızlanmasını 12.3 sn gibi bi değerde tamamlıyabiliyor.moderatörün kasa dediğiniz hangi kasa bilmiyorum ama bi önceki kasadan bahsediyorsanız kusura bakmayın ama civic karşısında hiç mi hiç şansınız yok.hatta eski kasa değil şuandaki kasa karşısında da şans vermiyorum mondeoya.ya civic li arkadaş basmamıştır ya da arabasında bi problem vardır.size 0-100 den örnek vermem gerekirse 9.2 sn gibi bence mükemmel bi değerde.(bir de sözüm size değil sizin düşünceniz nedir bu konuda bilmiyorum ama lpg de güç kaybı olmuyor diye iddia edip arkasından da tüpte bile geçtim diyorlar ona anlam veremiyorum)

mazda3 ve 307sw seçimlerinde hem fikiriz.ancak astra hakkında aynı şeyleri söyleyemem.fiyat/kazanım açısından baktıgınız zaman da bence sınıfta kalır.hiç bir şekilde performans vermeyen buna karşılık performanslı bir araba gibi benzin tüketen bi araba.

ısrarla söylediğim gibi araba zevk/tercih meselesi.başkalarının tercihine saygı duyuyorum.duygusal düşünüp düşünmediğimi de bilmiyorum ama bence siz daha duygusal düşünüyorsunuz.özellikle performans konusundaki görüşlerinizden bunu anlamak çok da zor değil.

saygılar...

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş

yok fordu kayırdıgınız düşünmüyorum ama performans konusunda mondeo hakkında yazdıklarınızdan mondeo ya duygusal yaklaşıyor gibi gördüm sizi.bana öyle gelmiş de olabilir.

mantık kriterleri ile karşılaştırınca civic değil diyorsunuz ama aynı sınıf ve aynı fiyat aralıgındaki hiç bir rakibinden bahsetmediniz.(astra hariç)

zaten ben de sizinle aynı görüşteyim kesinlikle tapılacak,hayraolunacak, kitleleri peşinden koşturacak bi araba değil.orta sınıf bi araba.

duygusallık konusunda da dışarıdan bakıldıgında honda cı bu eleman diye düşünenler vardır belki.ancak şunu söyleyeyim honda benim beklentilerimi karşıladıgı için ikinci kez honda aldım.ama bugüne kadar honda harici arabalara da sahip oldum hepsinden de memnun kaldım.her markaya aynı derecede yakınım(kia,hyundai vs. hariç:) )hatta jazz ı fiesta st ile takas etmenin eşiğine geldim bi ara.

duygusl yorumunuz da gerçekten güzelmiş:) genelde honda pejo arasında olur bu tür espriler ford lusunu ilk kez gördüm:)

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Rakibinden bahsetmişim ya.. Vectra Civic boyutundaki arabanın rakibi.. Astra küçük. Mevcut kasa civic tam olarak Vectra boyutlarında denilebilir. Dolayısı ile hem fiyat olarak hemde boyut olarak yakın olduklarına göre Vectra ile Civic in karşılaştırılması gayet doğal bence.

boyut olarak olabilir ama vectra sınıf olarak bi üst sınıf.buradan da civic in bir üst sınıf araçla kıyaslanacak kadar iyi oldugunu anlıyorum.

her neyse fazla uzatmaya da gerek yok :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yorum çok duygusaldı... Bu yüzden gönderdim.. :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

ohoooo

Mertol ne ettin yahu , döşemişsin kompozisyonu

1 dokunduk 1000 aah işittik gibi olmuş

valla kusurabakma , lisedeyken sırf üşendiğim için bakmadan es geçtiğim paragraf sorularına benziyor , bi ara okurum , cevap verilcek bişey varsa veririm , şimdi bana dokunma , yorgunum :)

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Sınıfı belirleyen nedir? Boyut? Donanım? Fiyat? Prestij?

Prestij hariç tümünde civic ile Vectra aynı sınıfta.. Yani iyi olan civic değil kötü olan vectra.

vectra d segmenti bi araç (orta üst sınıf)

civic c segmenti bi araç (sizin de daha önce yazdıgınız gibi kompakt sınıf)

bu konunun 213. mesajında siz de dile getirdiniz zaten;

''O paraya Vectrada var. Hem civicten daha sağlam ve kendisini ispatlamış olgun bir araç, hemde bir üst sınıfta. Sınıf olayını tekrar dile getirmeme ihtiyaç yok sanırım. ''

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

bak hala vektra diyolar yaaaa

arabalardan bahsedecekseniz edin

yoksa bana bi koçan otobüs bileti lütfen :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...