İçeriğe Yönlendir

Ford Scorpio 2.3i Ghia 1997 otm.

Sencer Deniz

Recommended Posts

Sencer Deniz

Modele bakınca anlamışsınızdır. 99 dan beri bu arabaya sahibim ve ilk sahibiyim. Bu zamana kadar ne iyi bir servis nede iyi bir usta bulabildim. Arabayı mahvettiler anlayacağınız. çıkma parça almak zorunda kaldığım oldu. Bu araç ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip arkaşlardan haberleri bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Burhan Düver

merhabalar bendeki 96 2.0 ghia arabaya bir senedir sahibim.siz arabanın sorunlarını yazmamışsınız genel problemler oluyor herhalde.çıkma parça kullanmanızda sağlam olduktan sonra bir problem olacağını sanmıyorum.usta konusunda haklı olmayabilirsiniz,sorun arabadan kaynaklanıyor olabilir.başımdan geçeni söyleyeyim :daha önce bir kaç scorpio ya baktığı söylenen bir servise gittiğimde arabayla ilgilenen arkadaş araçtan memnun olup olmadığımı sordu neden dediğimde ayni modelden bir tanesini çalıştıramadıklarını hala sitade durduğunu söyledi.ford parçaları satan başka bir arkadaştan 6 ay önce sağ far almıştım oda ford un beceremediği bir araç diye bir deyim kullanmıştı.parantezle söyleyeyim araçtanda götürdüğüm servistende memnunum benim aracımdada şu an yaptırayacağım kadar problem var yürüdüğü için erteliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sencer Deniz

Dediğiniz doğru olabilir. Bu arabanın ilk sahibiyim. Daha doğrusu babam 99 da almıştı aracı ve ilk günden beri kullanıyorum. Birde araçtaki en ufak değişikliğe karşı fazla hassasımdır. Bu aracı ilk kullandığımdaki haliyle şuandaki arasında fark var ve bunu servislerde halledemedik. Halende devam ediyor. Mesela araçla giderken bir titreme var ve bu 130 km çıkınca çok net bir şekilde belirginleşiyor. diskler, rotlar, amortisörler, lastikler değişti ama titreme halen devam ediyor. Birde çıkma parça dememdeki asıl amaç bu araç için yedek parça bulmak çok zor ve bulsanda çok pahalı yani sizin dediğiniz yaptıramayacağım kadar problem vardan da bu çıkıyor. Ama o konforu olmasa aracı direk hurdacıya verirdim inanın.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burhan Düver

böyle 3 5 günde bir yazışarak bu konuyu bir kaç sene konuşabiliriz :) arabalarımız değilde teknik kısımda yazışsak iyi olur hem diğer arkadaşlardanda faydalanabiliriz banada yardımcı olur yaptığınız değişikliklerden sonra titremenin devam etmesi ilk aklıma gelen şaft ta bir şey olabilir dediğim gibi teknik kısımda konu açarsanız çözüm daha kolay olabilir

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

İyi günler,

Araçta bi titreme var ve çözemedim. Amortisörler ve rot başları, lastikler değişti. direksiyonda bir titreme yok ancak araç titreme yapıyor. Bunu sebepleri neler olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

scorpio arkadan çekişli ve hassas alt takım ayarı isteyen bir araçtır. titreme yaptığı şartları biraz açarmısınız. mesela hangi km hızlar arasında mesela 120 den sonra titreme duruyormu devammı ediyor. 40 da bile titreme varmı. titreme derken ayağınızdamı yoksa sırt ense bölgenizdmei hissediosunuz veya torpido da zangırdama tarzımı vb?

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

Kusura bakmayın iş yoğunluğundan bi türlü bakamadım. Araç aslında her kilometresine belli ediyor ancak gözle görülme sürati 130 da başlıyor. sağa sola doğru değil titreme şekli yukarı aşağı. Yani zıplama şeklinde yapıyor. Şoför koltuğunda değilde yolcu koltuğunda daha belirgin oluyor. Şimdi birde arada bir yanan abs ve airbag ışıkları eklendi. Bide bu eksikti bu da oldu. Sanırım hurdaya çıkacak bu gidişle.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lastiklerinize baktırın derim öncelikle taban yapmış olmasın?

kısa zaman önce motoru yıktaatınız mı veya akü değişimi ve veya takviye yapıldımı?

Yorum bağlantısı
Burhan Düver

Öncelikle iyi bir servis bulmanız gerekir ,forumdaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaklardır.titreme için yukarıda yaşar ustanın dediği gibi şafta bir baktırın.Scorpio gerçekten güzel fakat bir o kadar da zor bir araba,tamirat vs ile uğraşmayı seviyorsanız ideal bir araç .ABS ve Airbag ışıkları nın yanıp sönmesi soketlerden olabilir fakat yandığında bilgisayar a bağlatıp kontrol ettirirseniz iyi olur,umarım sensör arızası yoktur bayağı pahalı adiler.

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

Motor yıkama veya akü takviye hiçbir şekilde yapılmadı. Abs ve airbag ışıklarının yanması soketlerden değildir sanmıyorum, çünkü kontrol edildi. Ama bir türlü ışık yanarken denk gelmedi ki servise bi sokayım arabayı. Yoğun trafikte yapıyor yani çok dur kalklarda yapmaya başlıyor. Ancak bu bir ısınma sorunu ile tetikleniyor gibi bi izlenim var bende. Önceden nerdeyse sürekli yanıyordu, egzos çıkış manifoldu baya bi yarılmış nasıl olduğunu anlamadım ama sorun ekzos ta sanıyordum meğer manifold daymış. Neyse şimdi o değişti ancak dediğim gibi ışıklar belli bir sıkışık trafiğe girdiğinizde yada acele edip gaza fazla bastığınızda yapıyor. Beyin arızasından çok korkuyorum. Lakin fiyatını bilenler anlar. Araba fiyatına satıyorlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

scorpiolarda abs lambasının ara sıra yanması maalesef kronik bir hastalık. o araçlarda kullanılan beyni ve elektroniğini şöyle tarfi ediim: wds veya benzeri diagnostik cihazla arızayı bulamamanız çok sık rastlanır. mesela bir abs sensör kablosu sağlam olsun yani kopuk vs olmasın ama içinde korozyon varsa beyin bunun direncini arada sırada sonsuz olarka okuyor ve arıza lambasını yakıyor ancak manuel testlerde bunu okuyamıyosıunuz. bence devamlı yanana kadar pek kurcalatmayın. maalesef yapıcam die kuracalaynşar daha çok arızaya sebebiyet verebiliyor. ve bir de motoru vs hiçbir zaman yıkatmayın derim.

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

Evet araç otomatik şanzımanlı. Lastikler taban yapmış olamaz çünkü bu titreme varken zaten bana değiştirttiler ancak yine değişen bişey olmayınca lastikler boşa gitmiş oldu. Daha önceden de yazmıştım amortisörler de değişti. Rot başları alt tabla. Artık daha neyin değişmesi gerektiğini bilmiyorum. Yalnız şaft konusuna bi baktıracağım ve yaptırabilirsem lastikleride bir kontrol ettireceğim. Bi fabrikasyon hatası varsa diye. Abs ve airbag ışıkları içinde bana isterseniz arabadaki tüm elektirik kablolarını yenileriz ancak biraz dağıtmak gerekir diye söylemişlerdi. Artık sorunu hiç çözemezsek onu yaptıracağım. Malum huzursuz bir şekilde araç sürmek böyle bir konfora sahip araç için çok kötü bir durum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sencer Deniz
Merhaba fırsat bulup yazamadım.özür.

senin arabanın sorunu (büyük ihtimalle) şaftın diferansiyele giren kısmında freze dişli manşon bir ara parça var bu parça ( eski fordların hastalığıdır.) lak lak ses yapar ve yüksek hızlarda da titremeye sebep oluyor. (aynı sorun bendede var. hatta ileride derecede. yüksek hızda frene bastığımda da titreme yapıyor).ona bi baktır derim.

Dediğiniz doğru olabilir. Lakin İstanbulda herford a götürdüm ve direk şafta baktılar. Söylediğiniz parça ileri geri çok oynuyormuş normalde böyle olmaması lazım dediler ama yine de tam olarak titremeyle nitelendiremediler. Ancak sizinde anlattığınız gibi yüksek hızda frene bastığınızda direksiyona sağ sol yaptırıyor. Ne yapmalıyız bunu gidermek için. Arabada rahatsız edici bir durum çünkü

Yorum bağlantısı
Burhan Düver

bayağı yavaşsınız:) fordscorpio.co.uk sitesine girip buradan servicing/repairs devamında trasmission son olarak vibration at speed kısmına bakarsanız size bir fikir verebilir.daha öncede söylediğim gibi iyi bir ustanız olması gerekir .herford un dediği ' böyle olmaması gerekir 'cevabı biraz afaki

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Mehmet Boran Koca
(düzenlendi)
scorpiolar çok güzel araçlar, mercedesi aratmaz, son kasasına hayranım ama herkes korkutuyor beni çok arıza yapan arabalar diye. neyse ben yorumumu yazayım: eğer beyin ve diğer elektronik aksamda problem varsa www.ebay.co.uk'den parçaları çok ucuza temin edebilirsiniz.

700.000 km olan motorumu göz önüne alırsak gerçekten büyük sorunlar çıkarmayan bir araç :)

tarihinde Mehmet Boran Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Birol Yılmaz-2
Dediğiniz doğru olabilir. Bu arabanın ilk sahibiyim. Daha doğrusu babam 99 da almıştı aracı ve ilk günden beri kullanıyorum. Birde araçtaki en ufak değişikliğe karşı fazla hassasımdır. Bu aracı ilk kullandığımdaki haliyle şuandaki arasında fark var ve bunu servislerde halledemedik. Halende devam ediyor. Mesela araçla giderken bir titreme var ve bu 130 km çıkınca çok net bir şekilde belirginleşiyor. diskler, rotlar, amortisörler, lastikler değişti ama titreme halen devam ediyor. Birde çıkma parça dememdeki asıl amaç bu araç için yedek parça bulmak çok zor ve bulsanda çok pahalı yani sizin dediğiniz yaptıramayacağım kadar problem vardan da bu çıkıyor. Ama o konforu olmasa aracı direk hurdacıya verirdim inanın.

aracınızın şaft balansına baktırdınızmı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...