İçeriğe Yönlendir

Full+ Full Tourneo Connect

Ömer Yüce

Recommended Posts

Ömer Yüce
(düzenlendi)

2582DSC00709.jpg

7550DSC00710.jpg

5316DSC00713.jpg

4085DSC00714.jpg

9995DSC00715.jpg

Evet artık işe gidip gelmek için kullandığım opel comboyu satıp yerine Tourneo connect aldım. Araç şirketin üzerine kayıtlı alındığı için ucuza aldık 32.800 YTL

Araç 2008 model 110 beygir 1.8 TDCİ motorlu ve stil paketli olarak aldım rengi aytozu grisi. Araçta 6'lı cd çalar, camlar filimli değilde karartılmış, park sensörü, alüminyum alışımlı 15 inc jantlar, alarm, merkezi kilit, otomatik ayarlanabilen aynalar, sis ön ve arka farlar, ABS, EBD, ASR gibi özellikler bulunuyor. Bu modelin daha üst modeli yok şu anda.

Araca ilerleyen zamanlarda bana çok yüksek geldiği için bi 6-7 cm alçaltacam. Siyah zemin farlar ve M-tec xenon kiti takılacak. Ayrıca sürüc ve yolcu tarafının camıda lazerle flimlenecek. Bi de 17 inc 215 tabanlı lastik düşünüyorum. Şimdilik bu kadar. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler... :)

Birde eski arabamda olan mid, tweter, bas ve amfi eklenecek.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okyay Pay

araç güzel

de

bu dediğin şeyleri yapmasan daha iyi bence

o bir kamyonet unutma.

focusa ne yaparsan yap :)

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce

ya merağımı gideremicem galiba :) Bundan önce combo vardı o kapalı kasaydı o yüzden ona sadece müzik sistemi ve camları filimledim. Bunda da rahat durabileceğimi zannetmiyorum. En azından alçaltırım arabayı o kesin...

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Bende de bunun 75 hp olani ve sanirim en dusuk donanimlisi var.

Klima var, elektrikli camlarla aynalar ve CD calar var, baskada hicbisey yok :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

hayırlı olsun.güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç gayet şık.. Alçartırsan yol tutuşun nasıl olur iyimi olur kötü mü olur bilemiyorum.. Xenonda başarı sağlayamazsın bence boşa masraf etme.. Güçlü ve başarılı bir ampul alabilirsin..

Teybi sony ile değiştir.. Yapacakta fazla bişey görmüyorum..

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

hayırlı ugurlu olsun.ıyı gunlerde kullan! bende bır connect kullanıcısı olarak sadece şunu soyleyebılırım;kendı zevk cerceven ıcerısınde ne yapsan yakısır connect'e!ses sstemıde koy,alcalt,cant lastık tak..vs.vs.

hep dıyorum zaten:bırgun butun araclar connect olacak :D

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce

Çok sağolun arkadaşlar dediklerinizi dikkate alacam. Ama Ben bugüne kadar bu kadar yüksek bi arabaya binmedim o yüzden belki biraz alçatma hissi oluşmuş olabilir bende. Ford şu aracın süspansiyonlarının arka tarafını birbirinden bağımsız yapsaymış çok iyi olurmuş.

He bu arada arabadaki ilk izlenimlerimi söyliyim.

1. Ben yol tutuşundan çok korkuyodum. Ama girdiğim sert virajlara rağmen hiç bırakmadı arkasını sağlam gitti inşallah sağlamda gider.

2. 140'a kadar benim focustan daha iyi gitti. Ama sonrası tam bir işkence daha 160'ı zor gördüm. Ama böyle olması daha iyi fazla hızlı olmasın.

3. Araba şimdilik 300 bin yaktı fazla gibime geldi. İnşallah azalır...

4. Ön camın sadece tam kapalı iken tek dokunmada aşağı iniyor. yarıda iken veya kapatmaya çalıştığında elinle baya bi işkence çekeceksin. Bence zaten 2 camı var arabanın onları tek dokunmalı yapsalardı çok güzel olurdu...

5. Koltuklar çok yüksekte hala alışamadım.

6. Direksiyon sarı ve buna bi çare bulmalıyım siyaha nası çevirecem yardım edebilen varsa yardımcı olsun...

7. Araçtaki aynalar görüşü umduğundan daha fazla iyi gösteryor.

8. Araç içindeki arka tarafta tavana ortadan monte edilmiş bi lcd'lik bi yer bırakışlar çok güzel olmuş.

Şimdilik bunlar iyi izlenimlerim.

Xenon konusunda mehmet abi merceksiz takacam zaten mercekli yok. Bazı transporterlerde de merceksiz kullanıyolar onlarınki gayet yi gösteriyor. Aynı başarıyı yakalıyamazmıyım...?

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
Hayırlı olsun benimkide Tonik Mavi olanından ;)

Ben iş için Konya'ya gittiğimde oradaki sanayiye bir tanıdık vasıtası ile gitmiştim.Ve orada inanılmaz büyük bir döşemeciye götürdüler beni bagaj içine öyle bir kaplama yaptılarki otomatik olarak ford amblemi bile yazıldı buradaki Ford'da gördüler hatta dedim ki yurt dışından diye,hadi ya orada demek yapıyorlar dediler.Sonra şaka dedim,sizde yaptırın satın dedim,fiyatıda komikti gerçi hatır dost olayı oldu.Ama çok şık ve iç mekan ile aynı renk oldu.

Tabi bu aracı ne için kullandığınıza bağlı,ben aile aracı olarak kullanıyorum zaten ruhsatta hususi.

Ses sistemi gene kendi arzularım doğrultusunda değişti,ama ben çıstak çıstak tarzı sevmediğimden anfi vs. yok.Zaten pek gerekte yok,çünki çin malı kolonlar yerine 2 yollu JBL vs. takılınca zaten ses değişti.

Aracımda benimde ziebart film var,boya koruma,döşeme koruma vs.vs Lastikleri forumun lastik uzmanı Erkan bey tavsiyesi ile Conti VancoContactII ile değiştirdim,bridgestone B390 ise kışa girerken takılacak,yaz kış diye ayırdım çünki VCII inanılmaz sessiz ve rahat bir lastik.

Daha farklı teknik sistemlerde mevcut,yazmayayım...

Bu arada alçaltmak ne kadar doğru olur emin değilim,unutmayın bu bir kamyonet.Ama birçok focus sever içine binince kıskanıyor :) Hatta yolda çok focus vs. geride kalıyor bazen :D En azından sağlam olduğuna emin olduğum bir araç.Yolcu seviyesi normal araçlardan yukarıda olduğundan emniyet olarak daha sağlıklı.

Sevgiler

Aracınızın fotolarını görebilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

omer bey;

1-yoltutusu ıyıdır,kesınlıkle katılırım.

2-ben 90'lıkla 170 gordum arac acılınca(rodaj'dan sonra)sızın ıcın 190 rahat gorulur kanımca.

3-300 normal,sonra (1500-2000km) 200'e duser!

4-on cama alısırsınız :rolleyes:

5-sofor koltugu en alt sevıyede bıle yuksek ama ıyı gorus saglar!

6-dıreksıyonu sıyah(delux)modelle degıstırın dıcem ama aır bag pahalı olur,bence boyatın veya derı kaplatın.

7-aynalardakı(alt)genıs acı cok ıse yarıyor gercekten!

8-cocuk aynası yerıne tavan monıtoru cuk oturur,katılıyorum!

9-aracı yere basarsanız,makas ustam var,1 saat suruyor 40ytl!!ancak sadece 5cm!(arkalar)fazlası ıcın extra ıscılık lasım!tamponun altında kalan yer kesılecek!!

10-ben xenon yerıne beyaz ampul taktım ışe yarıyor!

11-eksozun cıkısını kısaltıp kaybedın!

sımdılık boyle... aklıma geldıkce yasarım..

park sensorlerını govde rengıne boyatın.

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
8-cocuk aynası yerıne tavan monıtoru cuk oturur,katılıyorum!

Benim bahsettiğim çocuk aynası değil şöyle arkaya doğru yarım metre uzatılmış raf gibi bişe yapmışlar tam onun sonunda yukarı doğru. Oraya tam ekran koyma yeri yapmışlar...

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

bendede oyle,sokulmemeye yemınlı cınsınden koltuk var! :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erdal Kopmaz

t-50 tork anahtariymis banada lazim arada sirada koltugu bende sokecegim:))

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Alemdar

sana katılıyorum bayram abii :) bir gün bütün yollar connectle dolacak. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barıs Akıncı

Bende de aynı aracın siyahı var.Güle güle kullanın.Bence çok güzel araç.

Yorum bağlantısı
Selçuk Çoban

:) Allah nazardan saklasın

Kazasız Belasız Cezasız Günlerde kullan...

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce

Sağolun arkadaşlar. bu arada arkadalardan gelen sesin koltuk bağlantı noktalarından geldiğini saptadım. Birisi oturduğu zaman ikili koltuğa ses gelmiyo. Bende gittim siyah bantla bi tur attım ses kesildi.Kaldır indir soyulmaya başlar ama yiine bantlarım. Bi de bişe öğrendim serviste aynı benim yaptığımı yapıyomuş. :nazar:

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu

Valla 75 lik delux zamanında arka koltukları komple sökülüp çıkartılabiliyordu. Şimdikileri bilemeyeceğim.

Araç hayırlı olsun bu arada.110 ps lerin performansına hayranım.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
Valla 75 lik delux zamanında arka koltukları komple sökülüp çıkartılabiliyordu. Şimdikileri bilemeyeceğim.

Araç hayırlı olsun bu arada.110 ps lerin performansına hayranım.. :nazar:

Bende hayranım. Ama bu arabanın bu kadar büyük performans verdiğini bilmiyenler var bazen kalkış yapmaya çalışıyolar benle. Transporterin 174 PS lik motorunu vatan caddesinde rezil ettiğimi biliyorum. Küçümseniyo arabam...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Hayırlı olsun. Gerçekten yenileri çok güzel.

Transporterin 174 PS lik motorunu vatan caddesinde rezil ettiğimi biliyorum. Küçümseniyo arabam...

Ben de o 174 lükle 2.0 tdi passat'ı rezil ettiğimi bilirim. Demek ki 110 luk connect, passatla :nazar:

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu
Bende hayranım. Ama bu arabanın bu kadar büyük performans verdiğini bilmiyenler var bazen kalkış yapmaya çalışıyolar benle. Transporterin 174 PS lik motorunu vatan caddesinde rezil ettiğimi biliyorum. Küçümseniyo arabam...

Geçen gün rampada 110 luk connect peşimden zorladı. baktım geçecek, zoruma gitti yol vermedim :D

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
Geçen gün rampada 110 luk connect peşimden zorladı. baktım geçecek, zoruma gitti yol vermedim :)

Valla benim altımda focus varken duygusal olarak mı 110 ps liklere yanaşmıyorum... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...