Rıdvan Bakkal 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Supap ayarının nasıl yapıldığını anlatan TIS bölümü: Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 2006 benzinli focuslarda sübap ayarı var mı Yorum bağlantısı
Engin Ünal 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Kaçtane ustaya sordum Focuslar supap ayarı olmaz denildi. Debriyaj ayarı oluyormu peki Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Kaçtane ustaya sordum Focuslar supap ayarı olmaz denildi. Debriyaj ayarı oluyormu peki Aman ha daha subaplar için tam cevabı bulamamışken ortaya bir de debriyaj çıkmasın Duymamış,görmemiş olalım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 sübab ayarı vardır. aracın garanti ve servis klavuzuna bakarsanız görürsünüz. ANA BAKIM*supap boşlukları -Endura-DI, Duratorq-tdci( Focus), kontrol edilmeli, gerekirse ayarlanmalıdır. -her 120.000 km /4 yıl: Zetec-SE, Zetec-E kontrol edilmeli, gerekirse ayarnamalıdır. Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 güzel günler dileğiyle musa durmuş beyin sorunu ile aynı sorunu yaşıyorum. lpg yi yeni takdırdım ama benzindede sorun aynı idi . özellikle lambalarda durunca motor stop edercesine rolanti düşüyor kalkıyor 3 - 4 defa tekrar edip sabitleniyor. hep rolanti düzensizliği diye iki defa T hortum değişimi , rolanti valfi temizliği ,oksijen sensörü değpişimi birde adı neydi beyaz bir süpap değişti sorun çözülmedi son olarak subap ayarı ile bozulan şimler değişecek dediler bende çok para harcadım diye durdum. şimdi bende krank sensörü ve gezici ayı mı kontrol ettireyim masrafım hakkında bilgisi olan dostlarım varmıdır. ben çorum da olduğum için sen gel falanca usta halleder derseniz hangi ustayı önerirseniz ona mı gideyim hangi şehirde olursa olsun. hadi bir yol da bana tarif edin. herkese gönül dolusu selamlar hüseyin 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 Subap ayarından korkan biri olarak en son yaptırdım. Mondeom stop ediyor başlığında yaşadıklarım var. En son yaptırdım. Bana maliyeti 900 tl buldu. Şükür stop etme gaz tepkileri düzeldi. İnşallah sizinki daha ucuz çözülür. Ancak dikkatimi çeken rolanti valfi temizlenmiş. Bulabilirseniz denemek amaçlı değiştirin derim. güzel günler dileğiylemusa durmuş beyin sorunu ile aynı sorunu yaşıyorum. lpg yi yeni takdırdım ama benzindede sorun aynı idi . özellikle lambalarda durunca motor stop edercesine rolanti düşüyor kalkıyor 3 - 4 defa tekrar edip sabitleniyor. hep rolanti düzensizliği diye iki defa T hortum değişimi , rolanti valfi temizliği ,oksijen sensörü değpişimi birde adı neydi beyaz bir süpap değişti sorun çözülmedi son olarak subap ayarı ile bozulan şimler değişecek dediler bende çok para harcadım diye durdum. şimdi bende krank sensörü ve gezici ayı mı kontrol ettireyim masrafım hakkında bilgisi olan dostlarım varmıdır. ben çorum da olduğum için sen gel falanca usta halleder derseniz hangi ustayı önerirseniz ona mı gideyim hangi şehirde olursa olsun. hadi bir yol da bana tarif edin. herkese gönül dolusu selamlar hüseyin 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 2002 model focusta subap ayarı yoktur, subaplar ayarsız ise bozuk parça vardır.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 iticilerden bir yada birkaçı bozuk olabilirmi ? Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 sayın mehmet hocam. 2002 focusumun subap ayarı olup olmadığını artık aramıyorum subaplar ayarsızsada çekişi çok iyi tek sorunum durduğundaki stop etme eğilimi subap ayarı diye açıp biryerleri karıştırıp eski düzenide aratabilirler benim korkum budur yoksa garanti ediyorum diyen yok ki sorunun çözümü için. yetkili servis bile yapmadığı kalmadı çözemedi ben garip bir keloğlanım ne yapabilirim ki usta olmayınca bol selamlar Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 Ben focus için ayar olup olmadığını bilmiyorum. Ama varsa ve yapılacaksa bekleme demek için örnek teşkil etmesi için bilgi verdim Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 Ben focus için ayar olup olmadığını bilmiyorum. Ama varsa ve yapılacaksa bekleme demek için örnek teşkil etmesi için bilgi verdim çok teşekkür ederim size bir sitemim falan olmadı yanlış anlaşılma varsa özür dilerim. sadece ilk yazımda da dediğim gibi işin gerçek ustasını aramaktayım. güzel günler sizlerle olsun hüseyin Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 Hüseyin Bey siz beni yanlış anladınız sitem etmedim. Telefon da yazınca kısa ve öz yazdığım için ifade sorunu yaşadım galiba. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 Honda da varmış bu subap ayarı , kime ve nereye yaptırayım . Özellikle Çağlar ve Servet abim honda kullandı onlar bilir heralde Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Ağustos 2012 Paylaş 10 Ağustos 2012 2002 model focusta subap ayarı yoktur, subaplar ayarsız ise bozuk parça vardır.. zetec için kitpaçığında 100 yada 150 bin km için kontrol edin bozuksa ayar yapın diyor. bi honda gibi 10-20 binde bozmasada ayar var. Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 tekrar selamlar cuma günü gittim ustama krank sensörü ve krank gezici yayını kontrol edelim dedim. sorunumun caresi bu olabilir dedim. tabiki ustaya iş öğretilmez ama ne yaparsın işte. sorun orada olsa sola dönüşlerde stop eder araba durunca etmez dedi. bence yine dediğim gibi supab ayarında dedi. bende hadi yap şu ayarı dedince söktü şimleri ölçtü araç 160,000 km de olmasına karşı şimler çok güzel ayarlarıda düzgün dedi. sadece 3 tanesinde çok hafif aşınma var oda değişme yazık olur dedi. sentede hafif kayma var onu düzelteyim dedi düzeltti kafasına göre 4 tanede buji değişti.maliyet 100 tl. sonucu merak edenler hiçin söylüyorum. hiçbirşey değişmedi. olan 100 tl ye oldu. yine duruşlarda stop etme eğilimi gösteriyor. eline sağlık ustam. supab ayaru sadece şim kontrolü imiş varsa şimlerde aşınma o değişir yoksa farklı bir ayar yokmuş bu ispatlandı zetec se motorumda. herkese saygılar sunarım. hüseyin Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Can sıkıcı. İnşallah çözersiniz probleminizi.. Maf sensöründen olabilir. ( ya da map ustalar tam olarak ne diyorsa artık.) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Başlığı, "Focusum Stop Ediyor" olarak değiştireyim mi.. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Erdoğan 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Herkese selamlar bence focusunuz stop eğiliimi gösteriyor ise once rolanti valfine sonrada boğaz kelebeğine bakılmalıdır gerekli olan temizlikler yapılamalıdır Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 mehmet hocam artık başlık size kalmış ama bu konuya rolanti ve ya stop etmeden değil supab ayarından geldik ama karar sizin. anlayışınız için teşekkür ederim. rolantide bir dalgalanmaya yok temizlendi zaten oksijen sensörü değişince rolanti sorunum kalmadı herşey olması gibi gaz kelebeği de temizlenmişti maf sensörü yok bizimkinde onu es geçiyoruz. şimdilik tek sıkıntı fren anındaki stop etme eğilimi onuda zamanla aşarız sanırım. sizlere teşekkür ederim yardımlarınız için herkese sorunsuz güzel sürüşlü günler dilerim. hüseyin Yorum bağlantısı
Enez Güner 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 2000 model 1.6 focusuma motor yaptırmıştım ve bunla birlikte sübaplarda değişmişti 500 km sonra usta sübap ayarı için gelmemi söyledi zamanı geldiğinde gittim sübaplar seste yapıyordu ve usta yaklaşık 30 tane şim getirtmişti her kalınlıkta wardı milimetre milimetre hatta bazılarının arasında mili metre kadar bile kalınlık farkı yok bi elinde subap ayarını yaptığı çakı diğer elinde kumpas sırasıyla deniodu her sübabın tam olarak boşluğunu alan şimi takıyordu biz yaklaşık 7 tane kullandık digerlerini daha önce üzerinden çıkanlardan denk gelenleri taktık ve şimin tanesi 17.5 tl gibi uçuk bi fiyattı 1 tl buyuklugunde bişey bikaç parçacıyada sormuştuk bazılarında yoktu hatta kullanmadıklarımızıda geri gönderdik. Sonuç olarak focuslar sübap ayarını doğan şahin gibi arada sırada değilde sübap grubu değiştiğinde istiyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts