Adnan Çakır 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Aynen Çağlar beyin dediği gibi elinizle hafif kaldırmanız gerekiyor.Bagaj içi aydınlatması için Sefa beyin arabasında vardı resimlerde görmüşsünüzdür 10-15TL gibi bir fiyata floresan tarzı lambalar var onlardan alın ben yaptım hatta kablosunu 1,5-2m yaptım lambayı yerinden çıkarıp seyyar olarak kullanıyorum,dün de kurban kesim işi biraz geçikti tartma işine sıra gelince hava karardığı için benim seyyar işe yaradı . Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Aynen Çağlar beyin dediği gibi elinizle hafif kaldırmanız gerekiyor.Bagaj içi aydınlatması için Sefa beyin arabasında vardı resimlerde görmüşsünüzdür 10-15TL gibi bir fiyata floresan tarzı lambalar var onlardan alın ben yaptım hatta kablosunu 1,5-2m yaptım lambayı yerinden çıkarıp seyyar olarak kullanıyorum,dün de kurban kesim işi biraz geçikti tartma işine sıra gelince hava karardığı için benim seyyar işe yaradı . Bagaj kapağını yukarı elle kaldırmaya çalışıyorum ama kaldıramıyorum,biraz boşluk oluştura oluştura yarıya kadar kaldırabiliyorum,özellikle soğuk havalarda açılmamakta ısrar ediyor. Sefa beyin arabasınındaki nasıl bişey?Link verebilirmisiniz? Seyyar yapılması mantıklı gerçekten de. Bagaj kapağının ortasına bir yere takılırsa çok iyi aydınlatır bagajı. Beklemeden elinizle bagajı yukarı doğru yünlendirin, kendiliğinden açılması için tasarlandığını sanmıyorum. Amortisörlerin kendiliğinden yukarı doğru çekmesi lazım kapağı diye biliyordum ben,ik başta yukarı elle kaldıramıyorumki,yarıya kadar bile kaldıramıyorum. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 (düzenlendi) Bora bey bilonun bagajı (sefa dan izin almadık ama)Bilo'nun bagaj aydınlatması benimkide hemen hemen aynı süper oluyor tavsiye ederim.Hatta benim aldığım lambada anahtarda var isterseniz kapatabiliyorsunuz.(İleti 140) edit.Eksik bilgi. 28 Kasım 2009 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Bora bey bilonun bagajı (sefa dan izin almadık ama)Bilo'nun bagaj aydınlatması benimkide hemen hemen aynı süper oluyor tavsiye ederim.Hatta benim aldığım lambada anahtarda var isterseniz kapatabiliyorsunuz.(İleti 140)edit.Eksik bilgi. Çok hoş gözüküyor yahu. Kenarlarda da ışık var sanki. Işıl ışıl.Evet bak anahtar fikride mantıklı.Çok sağolun Adnan Bey. Peki şu bagaj kapağının açılmaması işine ne diyosunuz? Yorum bağlantısı
Şamil Pişmaf 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 arabayı kumandadan açınca bagaj kapağı açılmıyor. daha sonra yolda giderken birden kapı açık ışığı yanıyor. bagaj kapağının açık olduğunu görüyorum. bunun sebebi de bu kablolar mı acaba? eğer kumandanızda bir problem yoksa kablolardan olabilir tabi. gerçi bende tam tersi söz konusuydu. kapanan bagaj genellikle bagaj tetiğinden değil ancak kumandadan açılabiliyordu. ancak kabloları kontrol etmek gerçekten çok kolay. yapacağınız sadece fotoğraftaki plastik muhafazayı aşağı ve yukarı sıyırmak. bagaj kapağına ve bagaj kenarına tutturulmuş conta benzeri kısımlar rahatlıkla yerinden çıkıp aynı şekilde geri takılabiliyor. iki ayrı büküm yerinde de kablo kaplamalarında kırıklık olmuş olabilir. o yüzden hem aşağı hem de yukarı doğru çekerek içerideki kabloları kontrol edebilirsiniz. eğer sorun orada değilse kumandanıza baktırırsınız. Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 (düzenlendi) Forumda daha öncede yazmıştım bagaj amortisörüm patlamıştı ve sorduğum yerlerde aldığım fiyatlar abartılı geldi ( 120 TL diyen vardı..) Bende burada reklemını yapmaktan da çekinmeyeceğim OtoServet'ten aldığım yan sanayi amortisörleri kendim çok basit 3-5 hamlede monte ettim. Belki benzer bir durum birilerininde başına gelebilir diye burada paylaşmak istedim. Boşuna gidip para vermeyin. Yapılması gerekenler: Öncelikle OtoServet ki en ucuzu o idi. Sipariş vererek bir çift amortisör istemek. (Yanında çok güzel hediyeleride geliyor. ) Daha sonra düz uclu bir tornavida ile klipsleri çok az bir güç kullanarak açmak ve yeni amortisörünüzü yerleştirmek kalıyorki hiçbir ustalık gerektirmiyor. Ve bitti. Bana toplam maliyeti: amortisörler 19,50 + kargo 2,50 = 22 TL ye oldu. 22 Şubat 2010 tarihinde Sancak Zengin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Olması gereken fiyatı bulmuşsunuz. Çoğu hb lerde bir taraf amortisör bozuktur ama diğeri tuttuğu için fark edilmiyor. İşin tehlikeli yanı, sağlam olan bozulduğu an bagaj kapağı aşağı düşüyor, kafaya dikkat! 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 hemen pes etmeyip, araştırıp bularak ve en temiz sonuca en az maliyetle ulaşarak tebriği fazlasıyla hakettiniz Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Elinize sağlık, gerçekten olabilicek en makul fiyata bulmuşşsunuz. Böyle malzemelerde çok fazla yan sanayi orjinal fark edeceğini hiç sanmıyorum. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Teşekkür ederim. Çağlar abinin dediği gibi benimkininde bir tanesi sağlam çıktı, bagajın bir sakatlık çıkarmaması için dikkatli olmak lazım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Elinize sağlık.Araştırmacı olmak güzel birşey.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Sağlam tek amortsör o bagaj kapağını tek başına tutabiliyor mu ? Bence tutamaz... Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 22 Şubat 2010 Paylaş 22 Şubat 2010 Sağlam tek amortsör o bagaj kapağını tek başına tutabiliyor mu ? Bence tutamaz... Evet maalesef tutmuyor. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 merhaba arkadaşlar,benim mondeo hb bagaj amortisörleri yukarıda tutmuyordu,eskidi çünkü,orjinali pahalı oldugu için yan sanayii aldım bi sorun olmayacagını söylediler,fakat çok sert açılıp,hızla yukarı vuruyor ,tutmam gerekiyor,kapatırkende kendisi kapanmıyor, iki bazen üç kere kapagı vurmam gerekiyor kapatmak için, aldıgım yere gidip gösterdim,üç sefer daha degişti hala aynı ,bi degişiklik yok,o kadar sert açılıyorki bilmeyen biri açtıgında dogal olarak tutmuyor,kapak kırılcak zannedersiniz. pahalı olmayan,uygun bir marka varmıdır, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. saygılar. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 (düzenlendi) bu amortisörler focus1 lere de olur mu? benimki de bozuk. 2000 HB başka bi ford sitesinde çifti 19tl ye gözüküyor tekf... .com 22 Nisan 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 Evet focus 1 sedan da var. Hatta benim evin mutfak dolapları kapaklarında da var. Yorum bağlantısı
Muharrem Tuncel 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 merhaba arkadaşlar.bagaj kilidim kumandadan açılıyor ama düğmeden açılmıyor.tık sesi gelmiyor.kilit bozuk olsa kumanda da açmaz diye düşünüyorum.ne yapabilirim? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 Butonu söküp temizlemeyi deneyin, ayrıca biliyorsunuzdur ama kapılar içeriden kilitli iken o buton çalışmıyor.. Yorum bağlantısı
Muharrem Tuncel 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 kilitli değilken bağaj düğmesinden açmıyor ama kumanda açıyor.nasıl sökülür bagaj kilidi focus II HB?? Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 Otomiği bozulmuştur. Genelde bozuluyor. Servise kontrol ettirin. Bazen oksitleniyor temizlenince çalışmaya başlıyor bazen. Ama bozlduysa değiştirmekten başka çare yok. Yorum bağlantısı
Muharrem Tuncel 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 nasıl sökülür bilen var mı?toz falan gittiyse olabilir mi? Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 12 Mayıs 2010 Paylaş 12 Mayıs 2010 bagaj kilidine giden kablolardan biri kopmuştur tavsiyem bagaj kapağına monte olmuş lastik körüğü çıkarıp içindeki kabloları dikkatlice kontrol edin Yorum bağlantısı
Muharrem Tuncel 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 plastiği sökmeye çalıştım ama kenarından biraz yırtıldı.nasıl nerden sökülür bilen var mı? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Mayıs 2010 Paylaş 13 Mayıs 2010 bence bir bilene gösterin, tecrübe ile öğrenmek en pahalı öğrenme yoludur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts