İçeriğe Yönlendir

Bagaj Problemleri (amortisör / kilit / fitil)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Muharrem Tuncel

hallettim.içi kirlenmiş biraz.takması zor oldu ama öğrenmiş oldum.teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Dura
(düzenlendi)

arka bagajın kapısını açtıktan sonra havaya kalkmıyor hemen düşüyor çok ağırmış, servis kokusu alıyorum.bır abimizi aradım amortisörleri PATLAMIŞTIR DEDİ

tarihinde Ali Dura tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Toparlak

benim araç hb aynı sorun bendede olmuştu sadece birisi patlaktı ama genede iniyordu ben genede ikisinide değiştirdim ama eskilerde duruyor yan sanayisi 10+10 = 20 tl aldığım yer değiştirdi.

Yorum bağlantısı
Ali Dura

servise gittim söktüler biri zaten boşa düşmüştü diğeri sağlamdı birini değiştiler

Yorum bağlantısı
Sancak Zengin

Konuyla ilgili ben daha önce resimli anlatımda göndermiştim yeterince araştırmamışsınız. çiftini 20 tl ye halletme şansınız var bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Alperen Surnacı
:) :) benim aracımda da aynı sorun oldu.focus II de.soldaki kol patlamş.15 tl verdim :)
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Öztürk2

Arkadaşlar selamlar,

Bu konuyu açmadan önce forum içerisinde arama yaptım fakat istedğim bilgilere ulaşamadım. Eğer konu lüzümsuz görülür ise silinebilir.

2005 Model Focus Trend 1.6 TDCI Sedan arabam var. Bir süredir bagaj kilidi ile ilgili sorun çıkartmaya başlamıştı. Zaman zaman bagaj kapanmıyor, kapanınca açılmıyor, kumandadan ancak açılabiliyor falan. Özel servise götürüp kilit temizliği yaptırdım ama bir süre sonra tekrar aynı şeyler yaşanmaya başladı. Şimdi bagaj tamamen kilitli kaldı. Anahtardan açmak istediğimde hiç tepki vermiyor. Birkaç gün önce kafa lambasını başıma takıp arka koltukları yatırıp bagajın içerisine girdim. İlk gözlemim bu arabaların bagajı oldukça genişmiş. Benim gibi 1.86 boyunda biri çok rahat içerde hareket edebiliyor. Neyse gilidin olduğu bölgedeki sert plastik malzmeleri söküp kilide ulaştım ama bir türlü kilidi açamadım. Bugün özel servis ile görüştüm, usta bagaj kapağını açabilmek için manuel bir yer falan var dedi ??? ve komple kilit setinin değişmesi gerektiğini (kilit,motor vs.) söyledi. Bu parçanın kodunu bulamıyorum. İnternet üzerinde bir sitede 3M51 R442A66 AK numaralı bir parça buldum ama bu aradığımız parçamıdır emin olamadım. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.

Yorum bağlantısı
Burak Çamak

Benim de 2000 model Focus umda sağ ön kapı kilidi böyle olmuştu, kilidi açılmıyordu. Sağolsun işi bilmeyen motor ustam 2 saat uğraştıktan sonra bir kilitçi çağırıp 2dk. da açtırtmıştı. Çıkma bir kilit ile değiştirmiştik. Siz siz olun işi bilen bir kilitçide açtırın bagajı, yoksa sağa sola çok zarar verebilirler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ford dan anlayan bir elektirkçi-kilitçi bagajı 5 dakikada açar. Anlattıklarınıza göre kilit mekanizması da değişecek.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Selamlar, bagaj kilidi için parça kodu gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilicek arkadaşlar varmıdır?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

verdigim linkte aracınıza uygun kilit mekanizmaları var incelerseniz aradıgınız yanıtı bulursunuz diye düşünüyorum ama bence bu tür sabit parçalarda kod önemli degil.çogu modelde aynısı kullanılıyor ve gideceginiz parçacıda rahatca bulunacaktır.mekanık arıza var gibi anahtar ile açılmıyorsa kumanda ilede açılmaması normal.temizlik yapıncada düzeldigine göre.

birde motor elektrik soketini temizleyin takın.buda bir olasılık.

kilidi sökebilirseniz üzerindeki kodu alıp aramanız en dogrusu zaten her halukarda sökmeniz şart olucak.

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_kw=2005&amp...us&_kw=lock

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oğuz Oğuzer

Geçen akşam aracımın bagaj kapağını kapattığımda bagaj lambasının sönmediğini farkettim,ertesi gün servise gittiğimde arızayı elleriyle koymuş gibi buldular,arıza arka çamurluktan çıkıp bagaj kapağına giren esnek boart içindeki 6-7 adet kablo izolasyonlarının aynı hizadan kopmuş olduğunu gördük kablolar birbirine temas edip bagaj lambasını açık bırakıyordu.sıfır tesisatın fiyatı 155 TL'dı.ben sadece bantlanmasını istedim gayet güzel oldu.servis elemanı bu arızanın kronik olduğunu söylemişti arkadaşımın focusuna baktığımızda aynı arızayı gördük focusunuz 4 yılı geçtiyse bence kontrol etmenizde fayda var bilginize.

Yorum bağlantısı

bilgi için çok tşk.iyi oldu bu bilgi.

şu an buna benzeyen sorunu yaşayan arkadaşlar var en azından kontrol ederler.fakat keşke konu açmayıp o konuların içinde yazssa idiniz daha güzel olurdu.yinede sagolun.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Akın Oruç
(düzenlendi)

Arkadaşlar bagaj kapağım sadece kumandadan açılıyor ,kapılar açık konumdayken bagaja elimi uzattığımda hiç bir tepki vermiyor.Sorun ne olmuş olabilir ?

Aracım 2011 focus tıtanıum gerçekten çok memnunum aracımdan, bu ufak sorun canımı sıktı garanti kapsamında değerledirilirmi? en yakın sürede servise gideceğim, ilginiz için teşekkürler...

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yaz? karakterleriye oynamayal?m...
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sanıyorum ki, kapaktaki düğmede problem vardır. Serviste muhtemelen değiştirirler düğmeyi...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Akın Oruç

Peki garanti kapsamına dahil olma ihtimali nedir genelde hiçbişeyi garanti kapsamına almıyolarda...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Bana sorarsanız Garantiden onarım ya da değişim yapacaklardır.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sarf malzeme garantiye girmez. Ama bu tip işler girer.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

2011 Focusumun bagaj kapağı açmayacak bir de garantiye girmez diyecek. Çok ayıp

Yorum bağlantısı
Akın Oruç

Şİmdi yalan olmasın fordda böyle bişey yaşamadık ama hudayi de ağzımız bi kere yandı...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Berk Karatan

Arkadaşlar arkadan aracıma ufak bir darbe aldım ve bunun sonucunda aracımın bagaj kapağının değişmesi gerekiyor.

Benim aracım F2 ve bu aracıma makyajlı kasanın bagaj kapagını takmak istiyorum.

Aracımı bu gun servise bıraktım ve oradaki arkadaslara konudan bahsettim ve bana olumsuz yanıt verdiler uymayacagını solediler ancak bana pek inandırıcı gelmiyor.

Çünki f2 ile f2,5 bagaj amartisorleri aynı stop lambalarıda direk oturuyor uymaması için sahsen bir sebeb goremiyorum.

Ve değişmişken makyajlınınki olsun istiyorum...

Burada sizlere sorum sudur;

Aranızda daha önce böyle bir değişim yapmış olan varmı?

Birde aracı bugun bıraktım servise daha exper gelmedi yani baska servise goturme vs gibi bir sansım mevcuttu gerci servis hasar kaydı actı ama???

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Bagaj kapağı farklıdır, yerine oturmaz, zira çamurluklar da farklıdır

2. Hasar dosyası açılmış bir yerden başka yere alınması mümkündür, yalnız,servis girişini yapan yerin her zaman hasar ekspertizi bedelinin %2-3 ünü isteme hakkı da vardır. Bunu sigorta ödemez. Genelde bu bedel istenmez ama isteme hakkı da vardır, işemirlerinde bu yazılıdır.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Emin olmamakla birlikte f2 ve f2,5 un bagaj kapaklarının tamamen aynı olduğunu zannediyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...