İçeriğe Yönlendir

Bagaj Problemleri (amortisör / kilit / fitil)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Levent Pamukçuoğlu

merhaba arkadaşlar geçen gün babamın focus II sinin bagaj lambasının yanmadığını farkettim.bazen açtığım zaman yanıyor.ampulde sağlam kontrol ettim.bu lambanın yanmasını sağlayan pim yada başka birşey kilit mekanizmasının içinde mi?kilidin içinden mi kaynaklanıyor yanmaması?yoksa kilit haricinde başka bir yerde mi süvici var?ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu

forumda bir arkadaş bagaj kilidinin içinde lambasını sağlayan bir süviç var demiş ama kilide baktım bulamadım.hiç başına gelen yok sanırım..

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Selçuk Özkan

Merhaba arkadaşlar. 2007 Focus Sedan aracımın bagajını kapattım birkaç dakika sonra tekrar açmak istediğimde açılmadı.Anahtar üzerindeki düğme ve kapak üzerindeki düğmeyi kullanmama rağmen açılmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

aynen,bagaj açma kolunu çekince ses çıkartıyorsa motorun çevirdiği plastik dişli kırılmıştır,koltuktan bagaja girilip açtırmanız gerekiyor ve yeni bir bagaj kilidi almanız gerekiyor,bana 150 ye mal olmuştu

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

bizim araç sedan önceden bagajı açıp içine bişey koyup kapatınca 2-3 dk sonra kendi atıyordu açılıyordu.Şimdi ise el ile açılmıyor sadece kumandadan açabiliyorum

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş sakın servise gireyim deme çıkamazsın. Sanırsam aracın sedan focus. Geçen benim başımada geldi . bagaj kilit sistemi çalışmıyor aynı zamanda bagaj açık uyarı ışıgı yanıyor Forum da araştırdım buldum.

Bagaj kapagını açtığında sol amartisörün oradan aşagıya doğru inen siyah bir kablo muhafaza var onun içinde kilit sistemini kontrol eden elektrik kabloları geçiyot zamanla bagaj açılıp kapana kapana kablo kırılıyor ve kilit sistemi çalışmıyor. Git bir elektrikçiye kabloyu tamir etir sorun hallolur.

bagaj şuan açılmıyordur bagaja bastıra bastıra kilit açma düğmasene basarak uğraş açılıyor. bir kaç defa dene.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Aynı sorun bende de var.kumanda ile açılıyorsa veya anahtarla, sorun swichte.değilse anahtarda.ben dün söktüm bagaj kapağını iç kaplamasını.swichi kontrol ettim.sorun swcihte çıktı. swichin sökülmsi cmax de zor. silgi motoruna kadar sökmek sonrada bagaj açma tutmağını sökmek gerekiyor.söklecek başka bişey kalmıyor kısaca.swich fiyatı serviste 150, internette 100 ve bir yerde 55 tl. ama içini söküp swich e eriştim. sanırım en fazla 2-5 tl lilk bişey.yarın bakacam.maliyet 5 tl yada bulmazsam 55 tl artı kargo olacak.bu arada bol bol wd40 banyosu yaptırdım. sorunu bulmak çözümün çoğu. :)

Abi, C-max'lerde kronik bir arıza bu. Oradan su alıyor çalışmıyor. Biz Ankara'da forumun anlaşmalı olduğu bir elektrikçi var ona 20 tlye yaptırdık. Kendi söktü taktı. Henüz bozulmadı. Switch o kadar para değil. Televizyoncularda falan dolu var o switchten. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Selçuk soruyu sormuş, yaptırmaya gitmiş. :)

:) kusura bakmayın yoldan yeni geldim.. Eşyaları yüklemek için aşağıya inince hiç ses yok bagaj kapağı kilidinden. Mecburen bavulları koltukdan yüklemek zorunda kaldım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Ancak bugün yaptırabildim. Bagaj kapağına gelen kablo kopmuş. 10TL kaportacı 10TL elektrikçiye verdim. Çok masraflı bu focus :D :D :D

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Serkan Yıkıcı

bugün benim aracın bagajı da açılmadı. yarın içeriden açıp kablolara bakacağım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cevdet Yazici

selamlar her ford gibi benimki de su almaya başladı bagajdaki havalandırma bölgesinden( hani şu sa arka tarafta bulunan icat) çevresini slikonlamama rağmen şu aldı, acaba tampon sokulmeden havalandirmayi sökmek mümkün mu, sokersem beton dokedegim oraya:)

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Bagaj kapağına kabloların geçişini sağlayan kıvrımlı bir lastik hortum var. Bu hortumun ana gövdeye takıldığı noktayı kontrol edin. Lastik hortumun geçtiği kısım ya yerinden çıkmıştır, ya da yırtılma vardır.Yırtılma yoksa hortumun dip kısmı orayı tam kavramıyordur. Ama kesinlikle alt havalandırmadan su almaz.

Yorum bağlantısı
Cevdet Yazici

suyun girdiği yer belli kapılar kapandiginda içerdeki havayı tahliyr eden bölmeden geliyor çevresini silikonladim ama olmadı sokmem gerek, tampon sokmeden çıkarabilen var mı

Yorum bağlantısı
Abdulkadir Cin

selamlar her ford gibi benimki de su almaya başladı bagajdaki havalandırma bölgesinden( hani şu sa arka tarafta bulunan icat) çevresini slikonlamama rağmen şu aldı, acaba tampon sokulmeden havalandirmayi sökmek mümkün mu, sokersem beton dokedegim oraya:)

havalandırma panellerini yerinden sökün üzerindeki çamuru tozu iyice yıkayın.üzerindeki kapakçıklar bu yüzden tam kapanmıyor. bu sorunu ben de yaşamış ve bu şekilde çözmüştüm. kolay gelsin

havalandırma panellerini yerinden sökün üzerindeki çamuru tozu iyice yıkayın.üzerindeki kapakçıklar bu yüzden tam kapanmıyor. bu sorunu ben de yaşamış ve bu şekilde çözmüştüm. kolay gelsin

ayrıca bagaj içine doğru sökülebiliyor.

Yorum bağlantısı
Cevdet Yazici

teşekkür ederim temizleyip silikonladim acildiklarini farkedince. arabayı yıkayıp deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

aynı sorun bendede vardı arabayı her yıkadığımda bagaj su doluyordu resmen ilk başta bagaj içindeki havalandırma deliklerini kapadım ancak bu seferde terleme yaptı arabanın bagajı rutubetli gibi kokuyordu , ardından yeniden delikleri açtım ve arka stop farlarını alt taraflarına bant çektim bu sayede su o bölgeye ulaşamadı ve sorunumu bu şekilde çözdüm.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Aynı sorunu ben de focusta (eski aracım) yaşamıştım.

Bagaj keçesini kaldırıp menfezi içe doğru sökmek mümkün. Su, menfezin çalışmasını sağlayan lastik kenarından girmiyor. Bizzat menfez gövdesinin araca oturduğu yerden giriyor. Menfezin kasasında conta gibi bişey var. O contayı silikonlayıp menfezi, aracın sacına yapışacak şekilde takınca sorun kalmıyor...

Yorum bağlantısı
Cevdet Yazici

Türkay bet teşekkür ederim sizin aracinizdaki çalışmanın benzerini yaptım, lakin hareketleri kanatlardan sızma devam ediyor gibi, kanatciklarin bagaja bakan tarafında da silikonla yukselti yaptım biriken şu dışarıya yonelsin diye son çare sanırım değiştirmek.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turgut Ünal

Aracımla harekete geçtiğimde bagaj kilidi kendiliğinden açılıyor,bagaj kapağı açık uyarısı veriyor.bu olayı son 2-3 günde sürekli yaşıyorum.Sorun neden kaynaklanıyordur?Garanti kapsamında bu sorunu servise yaptırabilir miyim?

(aracım 5 kapı)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...