Taner Kızılkor 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 misal bu eleman kendisi yapmış ve sıcaktan uzaklaştırmış çitroen de Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Taner bey ses içinse bence çok uğraşmayın çünkü mk2 güzel ses vermiyor. Ben gaz keleği açıkken bile denedim hoşuma gitmedi sesi. 2000 devir altında toparlama güçlüğü çekmesi ve ses için abanılıp çok yakılması ayrıca toz geçirmesi de cabası. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Yurt dışı mondeo mk1 ve mk2 motor modifiyelerini inceleyince orada oldukca kaliteli sayılabilen çalışmalar var.Fakat degermi o tartışılır tabiki ama zevk bu artıkyapmadan duramayacagın ortada kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Taner bey ses içinse bence çok uğraşmayın çünkü mk2 güzel ses vermiyor. Ben gaz keleği açıkken bile denedim hoşuma gitmedi sesi. 2000 devir altında toparlama güçlüğü çekmesi ve ses için abanılıp çok yakılması ayrıca toz geçirmesi de cabası. internette dinledim daha kendim denemedim aslında.... ama şuna katılıyorum air box yada intake uygulamaları, performans egzozlar hep araca çok yaktırır. Sebebi de uygulamadan değil, o sesi hep duyacağım diye yüksek devirli kullanımdan Yurt dışı mondeo mk1 ve mk2 motor modifiyelerini inceleyince orada oldukca kaliteli sayılabilen çalışmalar var.Fakat degermi o tartışılır tabiki ama zevk bu artıkyapmadan duramayacagın ortada kolay gelsin. Yok üstad kararlı değilim arştırıyorum. dediğim gibi olumsuzlukların farkındayım. Aracımın orjinalini çok bozmadan birşeyler yapabilirsem tamamdır. Ama yoksa kutu içi filtreye devam Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 2.0 ve otomatik araç ile açık hava filtresi = km de 45 kuruş Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 İlkay bey acı bir tecrübe olmuş gibi.Taner bey kutu içi filtreye devam siz ses için egsoz tarafına yogunlaşın. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 2.0 ve otomatik araç ile açık hava filtresi = km de 45 kuruş eee devirli kullanmak istersen alırsın boyunun ölçüsünü doğru İlkay bey acı bir tecrübe olmuş gibi.Taner bey kutu içi filtreye devam siz ses için egsoz tarafına yogunlaşın. Devam abi zaten bakıyoruz sadece.. Egsozdan da boğulmayız dimi Oktay Bey Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Forumda yaptıranlar hala aracını kullanabiliyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Bu güzel çalışma olmuş.Yapılabilir. gayet mantıklı olmuş. ama tabi uzayan mesafenin çalışmaya bir etkisi varmı bakmak lazım... Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Adam bakmış yapmış diye düşünüyorum. öylede üstad çalıştırınca bakmak lazım. Yukarıdaki link verdiklerimden birinde adam intake kit atmış mondeo ya rolanti sorunu vardı Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Ses istiyorsan,Abarth egsoz yapacan Ama mk2 mondeoda Ne kadar güzel durur bilmem Eski araçlarımda genelde vardı. Buna takmadım... Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 yok Hakan bende takmam onu şu gaza bastıkça v6 v8 v12 sesi çıkaran elektronik zımbırtıdan mı alsak Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Taner bey resimde dikkatli bakınca radyatör tarafında bir kompresör gibi bir parça konmuş ve sonrasında sanırım açık hava filtresine baglanmış buda uzun mesafenin zararını engellemiş sanki.Bu tip işlemlerde gerçekten iyi bir proje şart. Bunun yerine 94 mondeolardaki orjinal bu tarz hava filtresine paralel yapılmış sistem var ondan bulunup belki bu tarz bir çalışma yapılabilir.Aklıma birden geldi olurmu olmazmı bilmiyorum. Fakat hiç bir ses 8 silindir impala nın çıkardıgı sese ulaşmaz galiba.Hala unutamıyorum hafif bir gazla bile harika bir ses alınıyor.Yoldaki tozlar havalarda uçuşuyordu. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 (düzenlendi) Taner bey resimde dikkatli bakınca radyatör tarafında bir kompresör gibi bir parça konmuş ve sonrasında sanırım açık hava filtresine baglanmış buda uzun mesafenin zararını engellemiş sanki.Bu tip işlemlerde gerçekten iyi bir proje şart. Bunun yerine 94 mondeolardaki orjinal bu tarz hava filtresine paralel yapılmış sistem var ondan bulunup belki bu tarz bir çalışma yapılabilir.Aklıma birden geldi olurmu olmazmı bilmiyorum. Fakat hiç bir ses 8 silindir impala nın çıkardıgı sese ulaşmaz galiba.Hala unutamıyorum hafif bir gazla bile harika bir ses alınıyor.Yoldaki tozlar havalarda uçuşuyordu. E tabi nerden olsun, yada Evet o bahsettiğiniz orjinal sistemle ilgili linki yukarıda ilk mesajımda paylaştım Oktay Bey intake kit diye geçen kitten bahsediyorsunuz.. 4 Aralık 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts