İçeriğe Yönlendir

Bujiler Ne Kadar Zamanda Degistirilir

Onur Firik

Recommended Posts

Onur Firik

arkadaslar sizden bir konuda fikirlerinizi bekliyorum, yaklasik 5000mil once arabamin bujilerini degistirdim, ancak pizza dagittigim zamanlarda arac nerdeyse hep soguk calisti surekli stop edip tekrar calistirildi, acayip hor kullanildi. simdi sormak istedigim, bujilerimi bir sonraki yag degiminde degistirmeli miyim? bujilerim bosch platinum, ayrica tavsiye edebileceginiz bir marka var midir? cevaplar icin simdiden tsk ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

20bin milde bir değişir. hor kullanma kardeşim arabanı. polisten ceza mı yiyeceksin? Araban yag yakmıyorsa ya da hararet yapmıyrosa 20bin mil. eğer anormallikler varsa (ki yeni nesil arabalarda zor) bujiler hemen yanabilir.

merak ediyorsan sök bak. ama söküp takarken çok sıkma çok da gevşek bırakma. Git bir tane PEP-BOYS dan ya da daha iyisi NAPA dan "torque wrench" al. sonra ilerde de lazım olur. onunla sıkarsın bujileri. buji adaptörü de al. arabaya takma kafanı. pizzaların keyfini çıkar. :)

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Bengü

platin olmayan ,normal motorcraft super ayfs 22c kodlu buji için km tavsiyeniz nedir?focus 1.6 için.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Yaşar usta ben platin olanlardan taktırdım kaç km gider bunlar.

Yorum bağlantısı
Onur Firik

cevaplar icin tsk ederim. aracimi hor kullanmaktan maksadim surekli motoru stop edip tekrar calistirmam, malum musteri beklemez :-)

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
30 bin

Peki ustam o zaman normal buji ile platin olan arasında fiyat farkından başka ne fark var,şimdi boşa mı o kadar para verdik platinyun bujilere?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

evet boşa verdiniz. hatta onların aralık uyumlu değilse daha kötü bile olabilir.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

tırnak aralıkları farklı platinyum bujininki 1.00 digerininki 1.30

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Araç için üretilmiş buji ne ise onu kullanın. Daha iyi bile olsa aracın orjinali ile örtüşmeyen buji daha kötü sonuç veriyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Benim aracın üzerinde gelen orjinal bujiler platin bujilerdi,tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 50000 km kullanmıştım sonra değişirken fiyat farkından dolayı normal buji takıyorlardı,bende en son bakımda platin taktırdım,bu bujiler benim aracıma uygun değilse yetkili servis bunları takarmıydı acaba.

Yorum bağlantısı
Onur Firik

benimde taktirdigim 3 yada 4 tirnakli ama aracta takili olan tek tirnakli motorcraft markaydi. yeteri kadar performans aldim diyebilirim ilk zamanlarda. bu arada st 2.0 olan arkadaslar bir depo ile ne kadar gidiyorlar yazabilirler mi?

Yorum bağlantısı
Fikret Uluçay

Motocraftlarında yerli ve ithal olmak üzere ikiçeşit olduğu söyleniyor.Yerli olanlar için,lpg de iyi ateşleme yapmadığı söyleniyor.Tabi ithal ve yerli olanı nasıl ayırt edebiliriz onu bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Aydın Bengü

benim bagajdaki yedeklerin üstünde made in usa yazıyor.

yerli yok bencede

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

bujiler degişince probleminiz gittiyse boşa para vermemişsinizdir

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Ya ben de 30 000 bakımı için özel servisten fiat alıdım alırken sordum hangi bujiyi kullanıyorsunuz diye .Motorcraft dediler de AYSF c olup olmadığını sormadım.İyice öğreneyim taktırmadan bari.AYSF c olup olmadığını nasıl anlarım yazar mı üstünde?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Ya ben de 30 000 bakımı için özel servisten fiat alıdım alırken sordum hangi bujiyi kullanıyorsunuz diye .Motorcraft dediler de AYSF c olup olmadığını sormadım.İyice öğreneyim taktırmadan bari.AYSF c olup olmadığını nasıl anlarım yazar mı üstünde?

bujinin üzerinde yazar

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Hazır konu açıkken ilk buji değişiminde gözlemlediğim bir olayı anlatayım. Aracım 30,000 km de iken bujilerini değiştirmiştim. Değişim yapıldıktan sonra çıkan bujileri incelediğimde ( yanılmıyorsan 2 ve 4 nolu ) iki adet bujinin elektodlarının neredeyse tamamen bitmiş, diğer ikisinin ise hemen hiç aşınmamış olduklarını görmüştüm. Şimdi tekrar buji değiştirecem ( Km 60,000 ) ve bakalım aynı ilginç olayla tekrar karşılaşacakmıyım.?. Acaba neden böyle olmuş olabilir ?

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

dogru buji mehmet abinin dedigi. takılan bujide sizin aracınıza uygundur.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...