İçeriğe Yönlendir

Mondeo Debriyaj Baskı Balata

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

135.000 de orjinal balata sahibi olmak İstanbul da mümkün değil. Siz şanslısınız. Bilgisayarla kontrol olmaz. 5. vites testi iyi yalnız 4. viteste yapmanız gerekir. Mondeo debriyajı kendini çok belli etmeden biter ve yolda bırakabilir. Yalnız servisin verdiği 1.000 ytl lik fiyatı anlayamadım. DÜz şanzımanı söküp yerine yenisini mi takacak :kutlama: . Başka yerlerden fiyat alın derim. Yeni debriyajla gidişiniz çok değişecek güzelleşecek.

Yorum bağlantısı
Osman Bala
(düzenlendi)

acl servis, ikiler. Büyük Sanayi'de ordan da bir fiyat alın. Triger değişimi ve debriyaj baskı balata servislerin en çok sevdiği, en çok kazandığı işler bence. Bu arada arabayı satmayı düşünürseniz haberimiz olsun mümkünse. :)

tarihinde Osman Bala tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Bala

Kerem Bey siz dediğim yere götürün oranın da yetkili servisten farkı yok. Koç grubunun firençayzingle sattığı bir durum zaten. Oraya gittiğinizde plakanızı verince servis bilgileriniz çıkacak ortaya. Yani ford servisleri ile sistemleri ortak. Yeri AnkaMall karşısında Büyük Sanayi var orda. Hiç kimse hele ki Ford servisi bu parçalara garanti vermez bunu unutmayın. Sarf malzeme derler çıkarlar işin içinden. Ayağınızı debriyajda çok tutmuşsunuz derler derler derler derler.....

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur

Gerekmez. Balata kaçırırsa değişim gerekir. İstanbul içinde mükemmel bir rakam 145000. İlk sahibimisiniz?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

bildiğim kadarıyla kalkışlarda araç titreme yapıyorsa debriyaj bitiyor demektir. Ve dedikleri gibi hidrolik debriyaj tam bitmeden sorunu tam olarak anlaşılamıyormuş.benim araçtada debriyaj azaldı. Aklınızda bulunsun luck marka balata mondeolarda pek tat vermiyormuş. Hatta fiyat araştırması için bir ustaya sordum bana luck marka balatayı bana getirirsen takmam sadece sacks marka olanı takıyorum mondeolara dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okyay Pay
1 milyara en az 3 defa baskı balata değiştirilir...

abi mondide 2.5

mondininki acık daha pahalı :s

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Şimdiki aracımı alırken 2000 model focusumu 105 000 km'de orjinal debriyaj balatası ile Ford bayisine takasa vermiştim. İnceleme sonrasında balata değişimiş olmalı çok iyi durumda iddaları vardı. :s Gerçi en az İstanbul kadar uzun yolda yapmam gerekmişti. (İstanbul - Ankara -Eskişehir)

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Dün debriyaj için usta ile görüştüm bana istersem balatayı çaktırabileceğini söyledi.Gerçi çaktırma olduğunda 40 veya 50 bin km ancak gidilebildiğini de söyledi. Sıfırnı düşündüğümde yaklaşık bana 500 ytl ye mal olacak diğer türlü 200 ytl ye işi halledebilecem. Sizce nasıl olur? Zannedersem benim debriyaj iyice tükendi çünkü önceden çok rahat geçen vitesler artık zor geçmeye başladı özellikle 1. ve 2. vitesler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
benim araba 145 binde debriyajdan bir sorunum yok kaçırdığını sanmıyorum fakat debriyaj rulmanından ses geliyormuş tamirci farketti debriyaja bastığımda vites boşta iken ses değişiyor kapı acıkken fark ediyorum sadece. bunun bir zararı olurmu acaba? benim debriyaj 145 bin iyi gitmiş demekki dahada bir şey yok ...

Balatayı değişken bunu da değişirsiniz..

Şu anda ses normal seviyelerde ise ki öyledir.. siz farketmiyormuşsunuz... Bence bir sakıncası yoktur...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bu titreme otobüsleri kalkarken titrediği gibi bir titrememe mi..

Anlattığınıza göre balatanız kaçırıyor...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Hasan Karabekiroglu

Arkadaşlar bende bir ford sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum (tabi kabul ederseniz....)

Arabamız Mondeo 99 model 2.0 16v HB ...

debriyaj setini aracı almadan önce gösterdiğim usta değişmesinin gerektiğini söylemişti... ve artık zamanı geldi diye düşünüyorum...

bu konudaki tavsiye ve bilgilerinize ihtiyacım var,yardımlarınız için teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı

Hoş geldiniz.Emminin hemşehrisi siniz ve aynı model araçlarınız var.

Yazılacaktır yorumlar.

Forum anlaşmalı malzemeler için firma için konu başlıgı mevcut debriyaj seti için irtibata geçebilirsiniz. :)

Yorum bağlantısı

Hoşgeldiniz. 99 model kullandığınız için en şanslı mk2 sahiplerindensiniz.

Genelde luk veya sachs marka olur piyasada. Orjinal olarak lanse edilir. İşçiliği biraz tuzludur. Parça fiyatını bilmiyorum ancak 300-350 arasındadır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Hoşgeldiniz. 99 model kullandığınız için en şanslı mk2 sahiplerindensiniz.

Genelde luk veya sachs marka olur piyasada. Orjinal olarak lanse edilir. İşçiliği biraz tuzludur. Parça fiyatını bilmiyorum ancak 300-350 arasındadır.

Saygılarımla.

99-2000 yılları arasında mondeo nun sıfırlarını gördüğümde 18 yaşındaydım ve adeta büyülenmiştim ve aklımdan birgün bu arabayı alacam diye düşünmüştüm...

arabayı almam 10 yıl kadar sürdü :wub: ama sonunda aldık ... 3 ay kadar bakındık internet sitelerini komple hatmettim....eşe dosya haber saldım....bulamadık... şans eseri birgün kayseride araba pazarına gittik arkadaşa araç bakınmak için .....tam gitmeye karar verdiğimizde çıkarken bu arabaya denk geldik önceki sahibiyle konuştuk fazla binemediğini ve ev almak için paraya ihtiyacı olduğunu öğrendik ve aracı aldık geldik....resimlerini paylaşacam....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Karabekiroglu

baskı balata değiştirme işlemi tamamlandı LUK marka baskı balata + bilyası + işcililk 650 ye çıkardık ufak tefek hidrolik felan yazmıyorum....

benim sormak istediğim bu değişimden sonra aracı kullanım stilimi değiştirmem gerekli mi :) yani birazdaha yumuşakmı kullanmalıyım bi süre....

Yoksa hiç alakası yok eskisi gibi devam mı edim....

tavsiyerinizi bekliyorum....

Yorum bağlantısı
baskı balata değiştirme işlemi tamamlandı LUK marka baskı balata + bilyası + işcililk 650 ye çıkardık ufak tefek hidrolik felan yazmıyorum....

benim sormak istediğim bu değişimden sonra aracı kullanım stilimi değiştirmem gerekli mi :hahahoho: yani birazdaha yumuşakmı kullanmalıyım bi süre....

Yoksa hiç alakası yok eskisi gibi devam mı edim....

tavsiyerinizi bekliyorum....

Normal kullanım kurallarını uygulayın. Sert kullanmak sorun olmaz ancak balatanın ömünü yememek için, yarım debriyaj ve motor frenini daha az yapın. Araç hidrolik debriyaj olduğu yumuşaklığı değişmeyecek, ancak daha çabuk kavrayacaktır. Şu andan itibaren yokuşları daha bir iştahla tırmanan, daha az tüketen ve daha az bağıran bir araç kullandığınız için çok daha mutlu olacaksınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Karabekiroglu

baskı balta değişti ama hala debriyaj yukarıdan kavramakta... aynı zamanda vitese geçirirken şıkırt diye bi ses geliyor.... daha önceden bu sesi duymuyordum.... bu normal mi yoksa ustayı bidaha mı ziyaret edeyim....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
baskı balta değişti ama hala debriyaj yukarıdan kavramakta... aynı zamanda vitese geçirirken şıkırt diye bi ses geliyor.... daha önceden bu sesi duymuyordum.... bu normal mi yoksa ustayı bidaha mı ziyaret edeyim....

Balatayı kim değişti...

Yukardan kavraması normal bence...

Aracınızın plakası ne.. ?

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Balatayı kim değişti...

Yukardan kavraması normal bence...

Aracınızın plakası ne.. ?

önceden servisde çalışmış bi arkadaşım değiştirdi....

plakamda 50 AH 918

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
önceden servisde çalışmış bi arkadaşım değiştirdi....

plakamda 50 AH 918

Plakayı hiç hatırlayamadım... Yeriniz nerede...

Bepa'dan Aslan Usta'ya götürün bi baksın derim.. MK2 mondeoda oldukça bilgilidir.. Yıllarca kendisinde de bir tane vardı.. Plakası da 50 AS 222 idi galiba...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...