İçeriğe Yönlendir

Sizce Hangi Yağ ?

Guest B

Recommended Posts

Guest B

Merhaba

Bakım sırasında söylememe rağmen gene yağı değişmişler adamlar deli ettiler beni.Ne kullanıyorsunuz dedim Mobil1 dediler,kartında 10-30 yazıyor.

Bu yağ işinde biraz hassasım,burada http://www.castrolmagnatec.com.tr/ magnatec dizel var ne dersiniz ? Diğerlerine oranla daha iyimidir ? Birde 10-30 diyor burada 10-40 olmasada 10-30 olsa ne olur ? Sakıncası varmı ? Aslında Edge serisinden koyacaktım ama Diesel i yokmuş galiba.

Sevgiler

Yorum bağlantısı
Nihat Sarpasan

fabrika dolumu 10w30 dur ama markayı sız belırleyebılırsınız.

ilk zetec motorda mobili.daha sonra elf.total ve bunu izleyen en son yağ öneriside kendı mamulu opeti önerıyor buda demekkı yağın markası deıl özelliği önemli demekki.işine gelen markayı tavsiye edıyor forda bu konuda galiba çok tutarsız ne dersınız doğrumu arkadaslar.:))))))))))))))

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her servis anlaştığı markayı önerir. Müşteri açısından kıl bi durumdur. Müşterinin aynı yağı market rafından daha ucuza alabilmesi hep tartıştığım bir konuydu.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ramazan Boran

arkadaşlar gornet aldım 90 hp sılver sıfır yazdıklarınızı okudum kac numara yag kullanılcak motora bilgi amacıyla ögrenmek istıyorum.şimdiden tşk ler..<<

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Tam bir hortlama olmuş....yağınızı serviste garanti kapsamında yaklaşık 10 -15 bin km sonra değişeceğiniz için şimdilik düşünmeyi 10 -30 da olur 5 - 30 da...Connecttiniz hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

"Bugün motor yağını kontrol ettim, yağda bir mayonez gibi kremleşme vardı. Sanırım kısa mesafe kullanımı, soğuklar, devirsiz kullanım yaptı. Ben de biraz gazladım, 5000 devir falan çevirdim." diye bir yorum yazmıştım. Fikirlerinizi bekliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:(:s:( pek iyi haber değil, yağa su giriyor tarifidir bu kremleşme , soğutma suyu ne alemde? ne marka yağ kondu? marka değişti mi hiç? katkı kondu mu? mesafe ile ilgisi olmaz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çağlar Abi, daha önce bir sefer daha farketmiştim. Soğuklarda ve kısa mesafe kullanımında oluyor diye biliyorum.Su seviyesinde azalma yok. Yağ çubuğunda bir miktar vardı, antifiriz hissedilmiyor çubukta. Serviste fmy marka yağ konuyor, yetkili servis.

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Açıkcası ben yetkili servislerin koyduğu yağa pek güvenmiyorum çünkü kendi pompalarından direkt olarak basıyorlar, pek güven vermiyor, kim bilir nasıl yağ kullanıyorlardır. Kamyon şoförü bir tanıdık bana Castrol Magnatec motor yağlarını önerdi. 25k bakımında yağımı kendim alıp götüreceğim. Aracım garantili, bu konuda sıkıntı yaratırlar mı merak ediyorum?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aldığınız yağın üstünde Apı standartının derecesi yazar ki muhtemelen ford spesifikasyonunu karşılar, bayi dışradan gelen yağı hiç sevmez, bayağı bir kar ederler yağdan, iş emrine, yağın marka/cinsini yazdırın, garanti bu yüzden etkilenmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çağlar Abi, yağı kontrol ettim, kremleşme kaybolmuş. Dediğim gibi kısa mesafe kullanımı ve devirsiz kullanım yapıyor sanırım. Genelde internette böyle yorumlar yapılmış. Su rengi ve seviyeyi uygun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Enes CUNİER

arkadaşlar gornet aldım 90 hp sılver sıfır yazdıklarınızı okudum kac numara yag kullanılcak motora bilgi amacıyla ögrenmek istıyorum.şimdiden tşk ler..<<

kesin ve net bir cevap servis mühendisleri derki 5w30 yağ pahalı oldugu için insanlar 10w30 kullanıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Boran

tşk ler enes kardeş anladım var pahalı olsunda kafam agrımasın anladım 5w30 kullancam kıtapcıgına dıkatli baktım görmemiştım kıtapcıktada 5w30 kullanın yazıyor..<<<

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...