İçeriğe Yönlendir

K2 Belgesi

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Maalesef hepsi doğru. Yani hususi kamyonet yazılı araçlarda K2 alınması mecburi zaten bu yüzden yaklaşık 1 yıldır ikinci elde yok sayılacak değerlere satılıyor bu araçlar. Yalnız bu 5000 ytl olacak lafı her sene erteleniyor, yani aslında geçen yılda aynı laf vardı bu yılda ertelenir mi bilemem. Hatta şahsi yükünüz bile olsa irsaliye şartı aranıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çekici dahil tüm yük taşıma ruhsatlı araçlar için geçerli. Yasaya göre filo aracı olan şirket varsa, ilk ruhsat için 5000 ytl sonraki araçlar için 50 ytl. Tek araçlar için 5000 ytl. Ama şu an geçici hükümle 800 ytl.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hayır yük taşımacılığı yapabilecek araçlar için gerekiyor. Bu arada hususi araçla (minibüsle) yük taşırsanız da irsaliye bile olsa ceza yiyorsunuz benden söylemesi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Connecti(ve akranlarını) ruhsata otomobil olarak geçirmenin bi yolu yok mu peki?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

özhan bey

sizinle ortak derdimiz var

benimde cinsi kamyonet olan combi connecttim var, kullanım şekli hususi yazıyor. 2007 aralık ayında işyerimi tasfiye ettim , şu anda bağlı olduğum oda yok

istenilen belgeler arasında oda kaydı ve ticaret yaptığınıza dair bir sürü belge gerekli, bunların hiç biri mevcut değil.

aracımı normal binek araç gibi kullanıyorum, şimdi satacakmıyım :p

bir internet haberine göre asparagas olma ihtimali yüksek , çünkü başka konu hakkında haber bulamadım, danıştay 10 daire başkanlığı kamyonet sınıfında olup hususi amaçla kullanılan araçların bu kapsam dışında tutulması gerektiği için kanunu iptal etmiş. !!!.

yakın bir zamanda iyi bir trafik muamelecisine sorup bilgi alacağım , aksi takdirde aracımı satacağım, benim durumumda olan binlerce madur olduğunu tahmin ediyorum.

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

K2 yetki belgesi alabilmeniz için aracın ticari olarak kaydolmuş olması gerekir...

Bu belgeyi alabilmek için maliyeye bir işten dolayı kayıtlı olmak ve bu aracı bu işte kullanıyor olmak lazım..

Örnek: Beyaz eşya bayisisiniz ve işinizde kullandığınız Transit varsa alacaksınız...

Arabanızla yük taşımıyorsanız bu konuyu fazla kafaya takmayın bence...

Ayrıca bu belgelerde beni sıkmaya başladı artık...

Geçen yıl tüm esnafa K1 K2 E F G N gibi belgeler aldırıldı.. ki bu belgelerden 100-150 milyara alınanlarda var..

Bu yıl kamyoncu esnafına SRC belgesi aldırıldı..

Önceki yıl Ticari taşık Kullanma belgesi aldırılmıştı..

Acaba bu C tipi sürücü belgesi ne işe yarıyor bende onu merak etmeye başladım...

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Kamyon kullanmak için E çekici için E+D alınıyor..

E için yaş sınırı 22 C için 19 olduğundan yaşı tutmayan C alıyordu.. ama hala alan varmı bimiyorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sallama Serkan... :p

C ney ya...

E Otobüstür, D Çekicidir.. C Kamyondur.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

mehmet bey , inşallah sizin yazdıklarınız gibidir, yüreğimize su serptiniz :p

yoksa çok sevdiğim connectimi satacaktım , yok pahasına

koca jeepte eşya taşınır veya steyşın araçta panelvan araç kadar eşya taşınabilir, demekki o araçlara sorun yok .

nasıl yolacaklarını şaşırmışlar

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
Sallama Serkan... :)

C ney ya...

E Otobüstür, D Çekicidir.. C Kamyondur.

Valla benim bir tanıdığım sırf yaşı tutmuyor diye E yerine C almıştı ;)

Bu K, SRC, Ticari taşıt kullanma belgeleri sadece para karşılığı mı veriliyor yoksa gerçekten belirli şartları taşıyanlara mı veriliyor?

Bana devletin yeni gelir kaynağından başka bişey değil gibi geliyorda..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tabiki şartları var..

Ama önemli olan şu

K1 yoksa ticari tük taşıyamıyorsun..

K2 yoksa kendi ticari yükünü taşıyamayacaksın.

(Bu K'lar benzeri 39 çeşit belge var)

SRC yoksa Ticari taşıt kullanamayacaksın.. (Şu anda mahkeme durdurdu bunu)

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi yoksa Ticari taşıt kullanamayacaksın..

Ve bunların hepsi de paralı.. En pahalıları da K'lar...

K1 10bin lira K2 5bin lira..

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

arkadaşlar

aracınızda kullanım şekli hususi yazıyorsa , bu araçınızla ticari eşyayı nakletmiyorsanız , k belgesi almanıza gerek yokmuş

kullanım şekli ticari yazanlar , bu belgeyi almak zorunda, hususi yazıpta aracınızda ticari eşyayı naklediyorsanız sizin bile olsa eşya , ceza yemekten kurtulamıyorsunuz, ayrıca aracınız bağlanıyor.

amaç devletimize kaynak, AB uyum yasalarına uyum sağlamak, kayıtdışı çalışan kişileri kayıt altına almak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cezası neymiş, neye göre bağlıyormuş... Ceza listesinde böyle bir tarif varmı ki..

Yada cezayı kim, hangi kurum kesecekki...

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

mehmet bey , haklısınız..

karayolları trafik kanununda araştırdım, bu durum ile ilgili cezaya rastlayamadım.

ama aracımızı bağlaması en büyük ceza olsa gerek ..

aracımız hususide olsa potansiyel suçlu müşteri ;) gözüyle bakacakları için , başımız çok ağrıyacak

ticari araç satışlarında büyük bir düşüş olası ,

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz

bu konuya bizden önce bence ticari araç üreten fabrikaların mudahalesi gerekli , bende connectimle musterilere yeri geldiğinde teslimat yapıyorum araç firma adına kayıtlı ama hususi olarak kaydettim satarken 18 kdv li fatura kesmemek için demekki mal sevkiyatında bu arabaları kullanılmayacak ,illa nakliyeye para mı verecess?? :p

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

Erdal bey malesef öyle diyorlar,

fakat bu yasa yıllardır mevcut yasadır, hususi araçlarda ticari eşya taşınamaz kuralı var.

polis yakaladığına ceza kesiyordu, fakat 25 şubattan sonra ne olur bilinmez.

hususi connectler vs vs için ticari mal taşımazsak sorun yok.

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz
(düzenlendi)

şimdi biz k2 belgesi aldıgımız zaman kendi iştigal konumuzla ilgili olan yükleri irsaliye karsılıgında taşıyabilecekmiyiz

(bu araçların bize cazip gelen tarafı hem işe hemde ailemle birlikte bir yere giderken rahat kullanabilmekdi madem küçük esnaf olarak bu arabaları kullanamıyacagız o zaman sorun buyuk demekdir vergi yükü malum zaten birde full nakliye işin içine gireerse full zarar ederiz demektir)

tarihinde Erdal Kopmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Barın

Arabayı alırken hususi kamyonet olarak almıyor muyuz,k2 ne demek oluyor mantıksız bir kere.Ruhsatta hususi kamyonet yazacak ama sen kendi resmi işinde faturalı malını taşıyamayacaksın olmaz.

Ben kendi adıma mantıksız buluyorum,böyle bir yasa olamaz.

Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz

ya iyi soyluyorsunuz da bunlarla ilgili otv lerde normal arabalara gore ne kadar fark vardir kii

Yorum bağlantısı
Ferit Selek

Sayın Mertol KİP, size büyük ölçüde katılıyorum. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, "Kamyonet: İzin verilebilen azami yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen ve eşya veya yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıtı" olarak ifade edilmiştir. Yaanii, aynı zamanda 4925 sayılı "Karayolu Taşıma Kanunu” na göre, bu araçlarımız (Connect ve benzeri her nevi kamyonet ruhsatlı taşıtlar), eşya veya yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıtıdır. Dolayısıyla, eşya veya yük taşıyorum, taşımıyorum diye tartışmak yersizdir. Ben de memurum, şehir içi ve şehirler arası ulaşımda rahat kullanmak, otomobilden daha fazla iç hacime sahip bir araç olması avantajıyla almıştım. Ama, bugün Ulaştırma Bakanlığından konu ile ilgili bir şube müdürüyle telefonla görüştüm ve konunun henüz netleşmediğini, onların da net bir bilgi veremeyeceklerini söyledi, yalnız konuşma arasında şunu da sokuşturdu; "-aracınız bomboş olsa, içinde herhangi bir eşya veya yolcu olmasa bile, sizi yolda çeviren maliyecinin, "teslimattan mı dönüyorsun?" veya "bu araçla madem yük taşımayacaktın niye zamanında ÖTV'sini tam yatırmadın, o zaman (satın alırken) uyanıklık edip vergiden mi kurtulduğunu zannettin?" gibi sözleriyle muhatap olmanız büyük olasıdır" demiştir.

Biz bu araçları satın alırken, bayiler satış yapabilmek için bizi yeterince aydınlatmıyorlar. Bu Kanun çıkalı yıllar olmuş, ertelenmiş, vs. bu noktaya gelinmiş ama imalatçı ve satıcı firmalar, lütfedipte konunun açığa kavuşturulması için çaba harcamıyor, araçlarının arkasında durmuyorlar. Mesela, bu tür araçlar için Bakanlık tarafından, yeni bir sınıf açılabilmelidir. İsteyen otomobilini Connect vb. geniş hacimli olarak seçebilmelidir (Hani Türkiye'miz özgürlükler ülkesi ya :) ).

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Kaan Dündar

Arkadaşlar merhaba ;

Biz elektrik sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve şirketimizde bir adet kangoo ve fiesta camlı van var ikiside bilginiz üzere kamyonet bizimde k2 belgesi almamız gerekiyormuş ve şöförlerinde src2-4 belgelerine sahip olmaları.... src belgelerine müracat etti yalnız k2 için hangi evraklar gerekiyoru halaa öğrenemedik Ulaştırma Bakanlığı Ankara Müdürlüğüne ulaşamıyoruz bilen var ise bu belgeleri paylaşmanızı dilerim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Src için mahkeme kararı var ve mahkeme yürütmeyi durdurdu.. Şu anda kimse bu belgeyi soramayacak...

K2 YETKİ BELGESİ İÇİN İSTENEN BELGELER

( ESAS İŞTİGAL KONUSU İLE İLGİLİ EŞYA TAŞIMACILI

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...