İçeriğe Yönlendir

K2 Belgesi

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
ben yine birşey anlamadım yav şimdi benim üzerime bir iş yerivar (şirket değil) ve aynı şekilde bir de üzerime kayıtlı connect kombi var bu aracı ben bu iş yerinin mallarını taşımada kullanıyorum şimdi ben bu belgeyi almak zorundamıyım

Yess..

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

peki bizdemi almak zorundayız bu belgeden? connnect kombi sanırsam hususi olarak geçiyor ruhsatta. trabzona burda bir kaç eşya götürmeyi düşünüoruz çamaşır mak. flan. yolda ceza flan yermiyiz mehmet abii bu durumu anlamadım da ben?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çamaşır makinesini niye götürüyorsun... Bide başka ne götürüyorsun..

Önce onu anlat ona göre karar verelim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

yazın orda kaldığımız için amcamın eski ewine götürcez. yani kullanmak için burda çürüyor da ondan boşta olduğu için. başka birşey yok öyle mehmet abi. bide bavullar flan yani abii.

küçük tekli eski kanepeler var sığdırabildiğimizi götürcez. bunlar yani abii.ceza yermiyiz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Git gel.. Yolun açık olsun... Lazım değil sana bu belge.. .

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Murat İmeci

Ya arkadaşlar bu K2 ,en son durumudan haberdar olan varmı? Temmuz indirimin son zamanıimiş ,

şimdi benim uzerime hıc bir resmi kayit yok ,ruhsatta kamyonet ,kuçuk kare bölumde hususi işaretli ,bu durumda bizde bu belgeyi alacakmıyız?

saygılar

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Atilla Mutlu

Arkadaşlar, herkese iyi günler diliyorum. Bizim connectler ruhsatta kamyonet geçtiği için K2 Belgesi alma zorunluluğu olduğunu ve bu belgenin alınması gereken son tarihin 29 Ocak olduğunu duydum. 3-5 sene önce K Belgesini özellikle büyük araçlar için zorunlu kılmalarına rağmen epeydir bir ses çıkmıyodu veyahutta ben duymuyordum. Bu K2 Belgesi hakkında (alınma zorunluluğu, bedeli v.s. gibi) bilgisi ve düşüncesi olan arkadaşlardan bu konu hakkında görüşlerini bildirirlerse sevinirim. Çok Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erkan Özel

aramada bulamadım birde src belgesi vardı muhafiyet 31.12.2008 tarihi itibariyle kaldırılmış sürücü kurların dan alınıyormuş artık bugün telefonla fiyat sordum 400tl dediler bir bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erkan Özel

bunun tarhi 31.12.2008 de sondu şimdi aynı yer src+pisikoteknik belgesine 475tl istiyor

Yorum bağlantısı
Ömer Açay
bunun tarhi 31.12.2008 de sondu şimdi aynı yer src+pisikoteknik belgesine 475tl istiyor

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Arkadaşlar bu src belgesi araçınızla herhangi ticari faliyetiniz yoksa ve rusatınızda hususi ibaresi işaretli ise her yangi bir sorun teşkil etmiyomuş ,yinede konu ile bilgisi olanların yazmasını bekliyorm...

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Murat Arslan

Bu haberi Haber7 sitesinden kopyaladım.Herhangi bir ticari faaliyetim yok ama bu uygulama bizi yani tüm hafif ticari sahiplerini ilgilendiriyormu?

Ulaştırma Bakanlığı, söz konusu belgelerin 2010 sonuna kadar yüzde 93 indirimle verileceğini açıkladı. Ancak belge denetimlerinde geri adım yok.

1 Ocak'tan itibaren belgesiz yola çıkan araçlara 2 bin liraya kadar para cezası kesilecek.

-Hafif ticari araç kiralama hizmetlerinde krize yol açan Karayolu Taşıma Yönetmeliği, yürürlüğe girmesine bir hafta kala değiştirildi.

Buna göre ticari araç sahiplerinin alacağı yetki belgeleri bir yıl daha indirimli olacak. İndirim oranı ise yüzde 94'ten 93'e çekildi. Yetki belgeleri 5 bin ile 258 bin TL arasında değişiyor.

Bu rakamların üzerinden indirim yapılıyor. Kargo ve nakliye şirketlerinin ertelenmesini beklediği belge denetimleri ise öngörüldüğü gibi 1 Ocak 2010'dan itibaren başlayacak.

Denetimlerde yetki belgesi, taşıt kartı ve SRC belgesi bulundurmayan kişi ya da şirketlere araç başına 224 liradan 2 bin liraya kadar para cezası kesilecek.

Yüz binlerce hafif ticari araç sahibini ilgilendiren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ni Zaman, 'Ticari araç yasağı şirketleri vuracak' başlığıyla gündeme getirmişti.

Ulaştırma Bakanlığı'na göre şu an 400 bin, operasyonel araç kiralama şirketlerine göre de 2,5 milyon ticari araçta yetki belgesi bulunmuyor.

Bugüne kadar 47 bin çekici, 340 bin kamyon ve 103 bin kamyonet yurtiçi, 16 bin kamyon ile bin kamyonet de uluslararası yetki belgesi almış durumda.

Cezalı duruma düşmek istemeyen kişi ve şirketler, belge almak için sıraya girdi. Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, bölge müdürlükleri ile sanayi ve ticaret odalarının yoğunluk sebebiyle hafta sonu da çalışacağını açıkladı.

Kemaloğlu'nun verdiği bilgiye göre son bir haftada 5 bine yakın araç yetki belgesi aldı. Bugüne kadar da 123 milyon lira ceza kesildi.

Yeni yönetmelikle, K1 belgesiyle yurtiçi taşımacılık yapan tüzel kişilere 75 ton (yaklaşık 30 adet hafif ticari araç), gerçek kişilere de 25 ton istiap haddine sahip araç sahibi olma şartı getirilmişti.

Bu şartlara uyum süresi ise firmanın yetki belgesinin yenilenme zamanına kadar uzatıldı. Bu durum taşımacılık yapan firmaları belli bir süre rahatlatacak.

Ancak yine de pek çok firmanın bu şartı yerine getirmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜ ENDİŞELİ

Filo yönetim şirketi FMT'nin ortağı Mithat Ayan, değişikliği sektörün yönetmelikten ne denli etkileneceğinin küçük bir resmi olarak niteledi.

Ancak Ulaştırma Bakanlığı yeni yönetmelik ile asıl amaçlarının sektöre düzen getirmek olduğunu savunuyor. Ticaret, Ulaştırma, Gümrük, Eğitim ve Danışmanlık Şirketi'nin (TUGEM) Başkanı Mehmet Tanbaş ise, Ulaştırma Bakanlığı'nın "Yetiştiremedim o yüzden belge alamadım ve indirimi kaçırdım demeden gel benden belgeni al.

Yolda yakalanıp ceza yersen de bu senin sorunun. 200 bini aşkın firma nasıl gelip aldıysa sen de al." mesajı vermeye çalıştığını söylüyor.

Bünyesinde 30 binden fazla araç bulunduran İntercity de, değişen yönetmeliği "Değişen çok bir şey yok. Bu hafta bir şey olmazsa maalesef kiralama yasaklanıyor." sözleriyle değerlendiriyor.

Meslek

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu belgeleri alabilmeniz için Maliye kaydınızın olması, aracınızı da ticari faaliyetinizde kullanıyor olmanız gereklidir..

Yorum bağlantısı
Murat Arslan
Bu belgeleri alabilmeniz için Maliye kaydınızın olması, aracınızı da ticari faaliyetinizde kullanıyor olmanız gereklidir..

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Murat Arslan

bir de benim ruhsatta kullanım amacı hem hususi hemde yük nakli diye geçiyo bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yinede paylaşayım dedim

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Bizde bir Doblo var hususi ve yolcu nakli yazıyor şirkete gidip gelmede kullanılıyor şimdi alıncak mı anlamadım :D

Şirkette şahıs firması yani ruhsatta firma ismi yazmıyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Firma, şirket yada şahıs ismi yazması belirleyici unsur eğil...

Önemli olan bu aracın ticari bir iş için kullanılıyor olması...

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Firma, şirket yada şahıs ismi yazması belirleyici unsur eğil...

Önemli olan bu aracın ticari bir iş için kullanılıyor olması...

Peki abi sence işe gidip gelmek ticari bir amaç mı oluyor? :good1:

Yada bir marketten işyerin için alışveriş yaptın yada bir toptancıdan bunları işyerine götürüyorsun kendi aracınla bu ticari bir amaç mı?

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Peki abi sence işe gidip gelmek ticari bir amaç mı oluyor? :(

Yada bir marketten işyerin için alışveriş yaptın yada bir toptancıdan bunları işyerine götürüyorsun kendi aracınla bu ticari bir amaç mı?

İşe gidip gelmek ticari faaliyet olarak ıspat edilemez ama toptancıdan aldığın malı depona veya işyerine götürmek ticari faaliyettir. Almalısın..

Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy

Arkadaşlar merhaba

İlgili kanunun ikinci maddesinin e) bendi bu konuyu açıklıyor zannediyorum.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerini kapsar.

(2) Servis taşımaları hakkındaki usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca düzenlenir.

(3) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

b) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

c) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar.

ç) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari olmayan taşımalar.

d) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

e) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar.

(4) 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri saklıdır.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
İşe gidip gelmek ticari faaliyet olarak ıspat edilemez ama toptancıdan aldığın malı depona veya işyerine götürmek ticari faaliyettir. Almalısın..

Mehmet Bey bizim connect panel tip biz bu aracı yolda kalan müşterilerimize hizmet vermek için kullanıyoruz

Tabi hafta sonlarıda ailece biniyoruz. Aracın ruhsatında hususi yazıyor fakat araç şirkete kayıtlı ben src belgesi aldım

araca ka belgesi alınması gerekiyormu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...