İçeriğe Yönlendir

Focus Ön Cam

Erkan Selvitopu

Recommended Posts

Erkan Selvitopu
(düzenlendi)

Arkadaşar 2000 model focus Ambiantenin ön camında taştan dolayı küçük bir iz var birde gece yolculuğu yaparken karşı taraftaki araçların ışığını dağıtıyor gibi.Daha önce cam hiç değişmedi camların ömürleri varmıdır?Değiştirme zamanı geldi mi acaba?.Araç kaskolu cam değişikliğinde kasko bozulmuyor.Bunu nasıl halledebilirim. Birde değiştirmek istediğimde bu modellere elektrikli ön cam takılabiliyormu?Yardımcı olursanız çok sevinirim sevinirim.şimdiden teşekkürler

tarihinde Erkan Selvitopu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Camı anlaşmalı servislerde değiştirebilirsiniz...

Ben bugün camcı ile görüştüm.. listelerinde focus1 için ısıtmalı cam bulamadı.. İthaldir istememiz lazım dedi...

Fiyat konusunda bişey diyemedi..

Sadece tahmin olarak 600-700 lira civarında olabilir dedi...

Focusun normal camı 220 liraymış onların listesinde...

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu

Mehmet Abi Ankarada başer otomotive gitsem ön camı değiştirmek istiyorum desem kasko demezmi ki neye göre değiştiriyosun kardeşim.Sıkıntı yaşarmıyım ki acaba

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Cam ile ilgili olarak servis yetkilisi bir arkadaş kesinlikle orjinal ( Pilkington du galiba ) taktırmamı tavsiye etmişti. Yerli marka camlarda az da olsa oturmama sorunu oluyor demişti. Ne kadar doğrudur acaba ?

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

kaskodan degiştirmek için camcının kasko şirketi ile anlaşmalı olması gerekiyor eger serviste degiştirirseniz ve anlaşması yoksa kaskonuz bozulabilir.zaten camın resmini cekiyorlar birde dilekçe örnegi var işte su yolda giderken plakasını alamadıgım bir kamyonun taş atması sonucu vs... diye bu form dolduruluyor camcı kaskodan parasını alıyor siz sadece imza atıyorsunuz

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
(düzenlendi)
Cam ile ilgili olarak servis yetkilisi bir arkadaş kesinlikle orjinal ( Pilkington du galiba ) taktırmamı tavsiye etmişti. Yerli marka camlarda az da olsa oturmama sorunu oluyor demişti. Ne kadar doğrudur acaba ?

Tabi birde öyle bir durum var servise götürdüğümde yerli mi yabancımı olduğunu nerden anlayabilirm ki.Ama orjinalini taktırırım.Sonuçta kasko karşılayacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servislerle sigorta şirketlerinin büyük bir kısmının cam anlaşması yok...

Bu sebeple camcıya gitmek zorundasınız..

Ayrıca camcıda da orjinal cam bulmanız çok uzak ihtimal... Büyük ihtimalle yerli takılacaktır..

İşim gereği anlaşmalı camcılarda her ay 2-3 cam taktırıyorum, bu güne kadar hiç bir şikayet duymadım..

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
(düzenlendi)

Az önce Ankara Başer otomotiv ile görüştüm ellerinde cam varmış kasko karşılıyormuş.

fiyatı

Normal ön cam:204 ytl

Elektrikli ön cam :410 ytl (kasko karşılamıyor)

işlem yaklaşık 4-5 saat sürer dedi. birde orjinal dedi ama göreceğiz bakalım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acentenize sormadan yapmayın bu işi..

Her kasko her yerden camı karşılar... Ama sonra işler karışabilir..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Kaskonuza danışın derim çünkü kasko şirketleri yılda 1 defa ön cam değişiminde hasarsızlık indirimi bozmuyor fakat kendi anlaşmalı oldukları camcılarda yerli cam taktırmanız şartıyla,aksi halde istediğiniz her yerde cam taktırabilirsiniz kaskonuz öder fakat hasarsızlığınız bozulabilir.

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu

kaskoyu arayıp bilgi almaya çalışacağım.sizide bilgilendiririm yorumlarınız için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pilkington fabrikada üretimde takılan markadır. Yedek parçada sadece Sekurit markasını bulabilirsiniz. Firma ismi farkı haricinde farkı yoktur. Ancak sahte Sekuritlere de dikkat :)

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
Pilkington fabrikada üretimde takılan markadır. Yedek parçada sadece Sekurit markasını bulabilirsiniz. Firma ismi farkı haricinde farkı yoktur. Ancak sahte Sekuritlere de dikkat :)

teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bazılarında 1 bazılarında 3 bazılarında sınırsızdır cam işi...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansel Yavuz
ben de 2006 ağustos ayında ön camnı kaskodan değiştim aracır ön camı çatlaktı osmaniye kadırlide anlaşmalı cam servisine gittim fotoğrafını çekti camın söküp taktı yeni orjinal camını kdv dahil 452 ytl tuttu ben sadece beyan yazıp verdim para daha sonra hesaplarına yatmış.bildiğim kadarıylada orjinal camı focusun sekurit marka.o zaman aramıştık atermik cam varmı varsa ondan taktıralım diye ama eski focusların atermik camı üretilmiyormuş olsaydı ondan takacaktık onun fiyatınıda camcı 1000 euro civarında demişti.

Peki hasarsızlığınız bozuldumu,bozulmadımı?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serkan Öz
(düzenlendi)

Kasko varsa kolay, servise ugrayin hallederler :rolleyes: yilda 1 cam degisimi hasarsizligi da bozmuyor cogu sirkette..

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu

Piyasada çeşitli kalitede var.Çok pahalı değildir.Tahmini atıyorum 100 ytl civarıdır.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arıcı
Isıtmalısı da düşünülebilir...

Istmalı nasıl oluyor? Özelliği nedir? Fark istiyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Piyasadaki yan sanayi camlar 220-250 lira arasında...

Tabi kaliteli olanlar..

bide daha sonra kasko yaptırdığımda camı değiştirmiş olmamın bana zararı olacakmı

Yok bi zararı olmayacak...

Isıtmalı da buğu çözmesi çok rahat. Ama kışın buzu açmaya çalışmayın çatlayabilir.

Ben bir ara takmıştım kafaya.. hatta parçaları falanda almıştım ama nasip olmadı...

Aslında gerek yok..

ben hiç buğu problemi yaşamamıştım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Buğu haricinde bir işe yaramıyor değil mi Mehmet abi?

Yok Hakan'cım.. Buz çözme işi zaten sakat...

Buğu da araçta yalnızken zaten oluşmuyor... Araç doluysa da her cam buğulanıyor.. ister istemez klima açılıyor...

Bence lüx olur yani..

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hakan Yavaş

Bende burdan sorıyım.

Mıcırlı yolda taş geldi öncamın kenarını buldu çatlattı. Cumartesi Ankarada değiştircem. Uğurlu glassın şaşmaz oto sanayindeki bayisini aradım konuştum. Uğurlu glass marka ellerinde yokmuş! ama olımpia ve ford logolu kore malı camlar mevcutmu ve 1 saatte işim bitermiş? Bu kore malı nasıldır ve bu iş 1 saatte bitiyormuydu acaba?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
Bende burdan sorıyım.

Mıcırlı yolda taş geldi öncamın kenarını buldu çatlattı. Cumartesi Ankarada değiştircem. Uğurlu glassın şaşmaz oto sanayindeki bayisini aradım konuştum. Uğurlu glass marka ellerinde yokmuş! ama olımpia ve ford logolu kore malı camlar mevcutmu ve 1 saatte işim bitermiş? Bu kore malı nasıldır ve bu iş 1 saatte bitiyormuydu acaba?

15 gün önce taktırdım. Uğurlu glass cam Kredi kartına 175/5 taksit oldu.Sorun yok gayet güzel, kuruması 3 saat sürdü.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
15 gün önce taktırdım. Uğurlu glass cam Kredi kartına 175/5 taksit oldu.Sorun yok gayet güzel, kuruması 3 saat sürdü.

Benimkini kasko değiştirecek:)

Ama adamın dediği camlar uygunmu yoksa başka camcımı buliyim acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bende burdan sorıyım.

Kore malı değil de yerli taktırın...

Ford logosu olmasın önemli değil.. Carglass, Doraglass olsun..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...