Mert Can Üzger 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 Bizde 96 model Vectra vardı. Bir gün ABS ve TCS ışığı yandı ve hız göstergesi çalışmadı. Bir kaç ustaya götürdük. Kimisi beyin dedi kimisi de lastiklerin yanında algılayıcı bir sensör var o bozulmuştur dedi. En sonunda devamlı gittiğimiz özel servise götürdük ve baktırdık. Sorun elektrik tesisatında bir yerin şasi yapmasıymış. Sol tarafta motor kaputu açma mandalının oradaki elektrik kablolarını denediler ve sorun orda çıktı. 30 ytl ye 30 dakikada iş tamamlandı... Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Bana hala bir yerlede elektriksel kablo arızası var gibi geliyor. Eski sahibi dobra dobra neler yapıldığını anlatmış olsaydı bu kadar uğraşmazdınız. Aynı anda Tcs ve abs beyni/motoru arızalanıp, arıza lambasını da patlatan bir arıza giç duymamıştım. Eski sahibiyle görüştük ama ne abs nin nede tcs nin ne olduğunu biliyor. oda aldığından beri hiç kontrol etmemiş ettirmemiş, tabiki dediğine göre. ben hala araştırıyorum inşallah bu sorunu çözecem. Gelişmelerden sizleride haberdar edecem. bu ampül kesme olayı hakkında başka fikri olan varsa sizlerden cevap bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 VE SONUNDA IŞIKLARI YAKMAYI BAŞARDIK katran panelinin üzerindeki diyotlardan bir tanesi yanmış kısa devre olmuş değiştirdik yandı ama abs çalışmıyor artık ışık direkt olarak yanıyor. abs ve tcs devreye girmiyor. elektrik tesisatı tekerlekteki sensörler pompalar sağlammış şimdi abs modülünün tamirini yapan bir yer araştırıyorum bildiğiniz bir yer var mı acaba? yada uygun çıkma parçasını bulabileceğim bir yer? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 (düzenlendi) daha öncede yazmıştım ankarada teknocar diye bir yer var orda tamir yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam internetten araştırabilirsiniz http://www.teknokar.net adreside bu olması gerekir 0312 354 30 70 buda tel numarası olması gerekir. Gerekir dedim çünkü daha önceden bu site açılıyordu şimdi açamıyorum www.teknocarelektronik.com Yıldız San. Sİt. 4. Blok No: 24 Ostim ANK sitedeki adres doğru ancak internette açılmıyor 24 Nisan 2008 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 orayla görüştüm %50 şansı var dedi yapılamayabilirmişte araştırmaya devam ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Uğur bey, tcs sistemi ile abs sisteminin devreye sokan motorlar, düzenekler apayrıdır. Ortak tarafları, tekerlekteki sensörlerdir ki, bu sensörlerden aracın hızını okuyarak bilgi (girdi) sağlarlar, ancak çıktıları ayrıdır. İkisi birden çalışmıyor ise bana iki parçanın da aynı anda arızalanması çok zor gibi gözüküyor. Diyotlar ters akım koruması sağlarlar yani elektrik sisteminde bir terslik, yanlış müdahele, yanlış akü takviyesi, kaporta tamiri için çektirme makinası gibi işlemler sonucu patlarlar (büyük olasılıkla). Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Uğur bey, tcs sistemi ile abs sisteminin devreye sokan motorlar, düzenekler apayrıdır. Ortak tarafları, tekerlekteki sensörlerdir ki, bu sensörlerden aracın hızını okuyarak bilgi (girdi) sağlarlar, ancak çıktıları ayrıdır. İkisi birden çalışmıyor ise bana iki parçanın da aynı anda arızalanması çok zor gibi gözüküyor. Diyotlar ters akım koruması sağlarlar yani elektrik sisteminde bir terslik, yanlış müdahele, yanlış akü takviyesi, kaporta tamiri için çektirme makinası gibi işlemler sonucu patlarlar (büyük olasılıkla). teşekkürler abi en azından elektriksel bir arıza olduğunu senin sayende öğrendim. ve ışığı yaka bildik işin ilginç tarafı ise o bozuk diyotu tespit etmeden önce daha öncede belirttiğim üzere abs nin paneldeki ledini servisten orjinalini aldık taktığımızda ilk beş dakika çalıştı tcs ve abs ama abs test etmek için frene sert bastığımızda ledi kesti. daha sonra tekrar bir led aldık ve taktık aynı şekilde kesti. üç kere ledi yaktıktan sonra tüm elektrik tesisatını gözden geçirdik. sorun yok gibi abs modülüne giren elektrik bağlantılarına şase verdiğimizde göstergedeki ışıkları yakabiliyoruz tcs ve abs nin ama modüle takıldığı zaman vitesin önündeki düğmede ve paneldeki tcs ışığı hiç yanmıyor, paneldeki abs ışığıda direkt yanıyor. şimdi benim anlamadığım konu şu abi biz diyotu değiştirmeden önce servisten aldığımız ledi (ampülü) ilk taktığımızda ışık yandı marşa bastığımızda söndü tcs yandı düğmeden devreye aldık kapattık vs. yani test ettik çalıştı ne zamanki abs yi test etmek istediğimizde (hız yapıp frene bastığımızda) led kesti ve ne abs ışğı nede tcs ışığı yandı benim anladığım kadarıyla led arada devreyi tamamlıyor (abs ledi, tcs ledi) olmadığı zaman ikiside çalışmıyor. kısacası sorun gerçektende modüldemi böyle bir arızayla daha önce karşılaşan varmı? internet araştırma yapıyorum ama bir türlü sonuç bulamıyorum çıkması yok tamiri zor sıfırı haddinden fazla pahalı (servisin söylediği rakamlar) bu konu çok uzadığını ve başınızı ağrıttığımı biliyorum kusuruma bakmayın. hakkınızı helal edin. Yorum bağlantısı
İlkay Alpertonga 25 Nisan 2008 Paylaş 25 Nisan 2008 (düzenlendi) Uğur bey merhabalar, Sorununuza ilişkin yazıları sonuna kadar okudum öncelikle geçmiş olsun.Size, İstanbul'daki bir firma adresini vereceğim bu konuda gerçekten çok çok başarılı bir ekip var.Umarım probleminize çözüm bulacaklardır. FORM ELEKTRONİK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. OTO KONTROL ÜNİTELERİ TAMİR,MONTAJ, MODİFİKASYON İbrahim YARDIMCI TELF; 0 212 286 17 04 , 286 56 97 , 285 06 91 GSM ; 0 532 432 73 45 Atatürk Oto Sanayi Sitesi / Maslak 25 Nisan 2008 tarihinde ?lkay Alpertonga tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 25 Nisan 2008 Paylaş 25 Nisan 2008 Uğur bey merhabalar,Sorununuza ilişkin yazıları sonuna kadar okudum öncelikle geçmiş olsun.Size, İstanbul'daki bir firma adresini vereceğim bu konuda gerçekten çok çok başarılı bir ekip var.Umarım probleminize çözüm bulacaklardır. FORM ELEKTRONİK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. OTO KONTROL ÜNİTELERİ TAMİR,MONTAJ, MODİFİKASYON İbrahim YARDIMCI TELF; 0 212 286 17 04 , 286 56 97 , 285 06 91 GSM ; 0 532 432 73 45 Atatürk Oto Sanayi Sitesi / Maslak Teşekkürler Sağolun arabamdan çok memnumum ama yavaş yavaş ford markasından hatta mondeodan soğumaya başladım.... Yorum bağlantısı
İlkay Alpertonga 25 Nisan 2008 Paylaş 25 Nisan 2008 Uğur bey, merhabalar, Mondeo'lar gerek üretim gerekse kullanılan malzeme kalitesi açısından gerçekten çok kaliteli araçlar ve her çıkarttığı versiyonda bu çıtayı dahada yukarıya taşıyor.Tabi bunlar benim düşüncelerim bir mondeo fanatiği olarak. Sizin şansızlığınız bulunduğunuz ilde bu aracın teknik özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip servis ve personel bulunmaması.Size vermiş olduğum numaradan İbrahim beyle görüşmeyi ihmal etmeyin, abs modüllerinin tamiri konusunda oldukça başarılı olan bir servis.Sadece sizi zorlayacak tek husus aracın muhakkak İstanbul'a gelecek olması. Saygılarımla, İlkay Alpertonga Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 14 Haziran 2008 Paylaş 14 Haziran 2008 en iyi ihtimal göstergedeki ampul patlamıştır(çok zor) kötü olan ise abs arızası vardır arıza göstermesin diye lambasını sökmüşlerdir. Eğerki sadece tekerlek sensöründen kaynaklanan bir arıza ise çıkmacılarda 80-90 ytl ye bulunabiliyor ama daha da büyük bir problemda olabilir. Bazen ise ön tekerlek sensörlerindeki kabloda bir problem olabiliyor kimi leri (eğer tek kopması varsa) lehimle düzeltebiliyor Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 14 Haziran 2008 Paylaş 14 Haziran 2008 Teşekkür ederim zafer bey güzel bi açıklama ancak şu tcs hakkında da bilgi verirseniz sevinirim nedir nasıl çalışır ışığının yanma veya yanmama durumları nelerdir ?Saygılar... Bir önceki sayfada şöyle açıklamışlar... http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...st&p=458956 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Haziran 2008 Paylaş 14 Haziran 2008 Bugün baktım... TCS ışığı sol altta, ABS ışığı sağ üstte Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 14 Haziran 2008 Paylaş 14 Haziran 2008 benimde mondeo olsa bende bakardım. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 15 Haziran 2008 Paylaş 15 Haziran 2008 (düzenlendi) ben de mondeo 98 kullanıyorum ancak ghia değil. ve de abs ışığı hiç yanmadı ..ancak abs faal durumda( yani buzda ve çamurda aracı denedim tıkır tıkır ötüyo:) bide ani fren yapınca da devreye giriyo) bu tcs dediğiniz şey ghia olmayınca olmuyomu:) teşekkürler. Eğer abs ışığı yanmıyor vede faal durumdaysa tek sorununuz göstergedeki ampulu ya patlamıştır veya yerinden oynamıştır taş çatlasın 10-20 liraya oda halledilir. Benim araçta ghia değil ama abs ışığı ilk kontağı açtığımda yanıp sonra sönüyor 15 Haziran 2008 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts