İçeriğe Yönlendir

Fusion 1.4 TDCİ mi ? Fusion 1.6 TDCİ mi?

Gökhan Çelenk

Recommended Posts

Gökhan Çelenk

Arkadaşlar Merhaba

Geçen ay 2006 TDCİ fiestamı satınca araçsız kaldım şimdide bagaj olayı için Fusion düşünüyorum sizce 1.4 yada 1.6 arasındaki 2000 ytl fiyat farkına değermi ne dersiniz ?

Teşekkürler

hayırlı sürüşler

Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer

İki bin ytl fiyat farkına değer mi değmez mi bilmiyorum ama uzun süreli kullanacaksanız 1.6 yı tercih edin derim . Daha zevkli bir araç almış olacaksınız.

Yorum bağlantısı
İlker Demir
(düzenlendi)

1,6 tdci da maksimum tork 1750 devirde olduğundan düşük devirden hızlanırken daha atak daha canlı.

1,4 tdci motorda turboyu soğutan ''Cooler '' yok.

1,6 tdci sonradan geliştirildiği için malzeme kalitesinin daha iyi olduğu forumda yazılmıştı.

Yakıt tüketimleri hemen hemen aynı.

Yıllar geçince satarken 1,4 ünden ziyade 1,6 sının tutulacağı kanısındayım. 1,6 tdci satarken daha kolay alıcı bulur gibi geliyor.

1,6 Tdci motor Fusion un ağırlık avantajı ile çok atak. Ara hızlanmaları çok çok iyi diyebilirim.

1,4 tdci fusionuda test etme imkanı bulmuştum. 2000 devire gelene kadar durağan 2000 den sonra ataklığa başlıyor. Onunda yeteri kadar atik olduğunu söyleyebilirim. Ama sanki bana 2 saniye kadar geç tepki veriyor gibi geldi. (test ettiğim araç 2005 modeldi)

tarihinde ?lker Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben Fusion da benzinliyi seviyorum. Sessiz, yumuşak karakterli bir araç. 2. viteste patinaj çekme nostaljisi bile var. Tabiki yılda kat edilen km ile diesel farkı tüketimi cep yakmassa.

Yorum bağlantısı
Emin Sonkaya

pardon ya ben tam okumamışım benim fiesta varya soylediklerimi dikkate almayın

özür dilerim

Yorum bağlantısı
Gökhan Çelenk

Bizde 2004 lüx 1.6 benzinlide var ama çok cüzdanı yakıyor benzincide hep 100 ytl 100 ytl çektiriyoruz karttan

:))

Yorum bağlantısı
Guest fatih ?s?k

benim araç 1.6 hiçbir problem yok 1.4 kullanmadım ama yokuşlarda fark atıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1.6 aradaki 2bin ytl ye bence değer. güçlü bir araç kullanıyormuş gibi oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Sonuçta ikisininde vergileri aynı.

Yakıt tüketimleride aşağı yukarı aynı.

Bence 1.6 kesinlikle daha iyi olur. Hem sürüşü daha rahat. 1.4 tdci'nin sürüşü biraz sıkıntılı. max tork 2000 devirde olması nedeniyle kullanıcıyı belli sınırların içine sokuyor. 1.6 'da bu sınırlar daha geniş ve daha rahat kullanırsınız.

Ben fiestamın bile 1.6 olmasını isterdim. Güçten, çekişten değil ama sürüş rahatlığı açısından isterdim.

1.3 multijet bile benzinli motor gibi ama bizim 1.4 ler biraz sert.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...