İçeriğe Yönlendir

Eksoz nikelajları

Koray Kaplan

Recommended Posts

Koray Kaplan

Arkadaşlar dışarda bir çok aksesuarcıda ve büyük mağazalarda kromaj kaplı eksoz kafaları satılıyor. Görüntü oalrak çok hoş ve spor bir görünümleri var. Sormak istediğim bir iki bir şey var. Bunalrın fiyatları oldukça makul 10 - 30 ytl arasında değişiyor. Sizce bu tarz bişey alıp taksak ne kadar süre sorunsuz kullanılır? Montajı nasıl olur? Ben yapabilirmiyim? Bir iki tanesi sanki kelepçeli gibiydi. Ama bu şekilde kelepçe ile tuttursak zamanla gevşeme yapmaz mı? Bunlar sadece görüntü değil mi? Ses de herhangi bir değişiklik olsun istemiyorum çünkü. Son olarak taktığımız hep temiz kalırmı ? Paslanma veya islenme olur mu?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Egzoz ucu kaynakla sabitlenir,kelepçeliler ne derece sağlıklı olur bilmiyorum. Seste kayda değer bi değişiklik olup olmaması tamamen materyale ve montaja bağlı. Eğer son susturucunun çıkış borusunun büyük kısmı kesilip yerine tamamı açık olan(geniş ağızlı)bir uç takılırsa sesde bi miktar değişme oluyor. ama hiç bir uç komple açık/yarı açık susturucular kadar ses yapmaz,içiniz rahat olsun.

Yorum bağlantısı

eksozun basından belli bi miktar kesilip oraya kaynak yapılarak takılıyor geneli...kelepçelilerin gevseme ihtimali yuksek o yuzedn tercih etmemenizi öneririm..2000 model fiesta sport ta yaklasık 2 yıl kadar kullandık paslanma gibi bi sorun olmadı ancak ısıdan dolayı uc tarafında yanık izleri oldu (zevkler ve renkler tartısılmaz ama yanık hali daha guzel gorunuyordu :) )...bizde olmadı ama dusuk fiyatlı modellerde kullanılan basit malzemeden dolayı paslanma olabilir.onu iyice arastırmak lazım

Yorum bağlantısı
Koray Kaplan

Gerçi bi aksesuarcıda gördüğümde vida delikleri vardı. Acab vida deliklerinden delip eksozu, nikelajı oaraya mı takıyorlar? Çünkü adama sordum takıyomusnuz diye evet dedi 2 dakka da takarız hemen. Ama nasıl takıcan diye sormadım. Aslında kelepçeli de gevşeme olmazsa bence daha iyi. Hem eksoza herhangi bir müdahele olmayacak hem de bulduğum kelepçeli diğerlerinden çok daha kaliteli ve sağlam duruyordu. Zaten fiyatıda daha pahalıydı. Bauhouse da görmüştüm kelepçeliyi. Aksesuarcılarda satılanlar sanki tornacıdan yeni çıkmış gibi ve kalşitezi gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı

kelepceliyi belirli aralıklarda sıkmanız gerekir..sarsıntıdan dolayı gevseme olur..bizimkinde ucundan 5 cm kadar kesip kaynak yaptılar.isterseniz hiç kestirmezsiniz ama nikelajlı kısım dısarda kalır

Yorum bağlantısı
Mustafa Baş
(düzenlendi)
Arkadaşlar dışarda bir çok aksesuarcıda ve büyük mağazalarda kromaj kaplı eksoz kafaları satılıyor. Görüntü oalrak çok hoş ve spor bir görünümleri var. Sormak istediğim bir iki bir şey var. Bunalrın fiyatları oldukça makul 10 - 30 ytl arasında değişiyor. Sizce bu tarz bişey alıp taksak ne kadar süre sorunsuz kullanılır? Montajı nasıl olur? Ben yapabilirmiyim? Bir iki tanesi sanki kelepçeli gibiydi. Ama bu şekilde kelepçe ile tuttursak zamanla gevşeme yapmaz mı? Bunlar sadece görüntü değil mi? Ses de herhangi bir değişiklik olsun istemiyorum çünkü. Son olarak taktığımız hep temiz kalırmı ? Paslanma veya islenme olur mu?

benim 2000 model focus ghia hb arabama taktım 20 Ytl fiyatı.Paslanmaz krom.montaj; ucuna kaynak yapıyorlar.sizde yapabilirsiniz isterseniz.Benim arabanın sesinde herhangi bir değişiklik yok sadece görüntü olsun diye takmıştım zaten. yakışıyor bu arabalara bende bizim yatağandaki focus hblerden gördüm öyle taktırdım...

tarihinde Mustafa Ba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hasan Dönmez

koray bey bende kullanıyorum bu tip bir kafalık hatta benimkinin içerisinde bir filtre var hafif güzel bir ses çıkarıyor.kaynak yaptırtmadım altında bir vidası var oradaki vidayı sıkınca egzoz kafalığı egzoza takılıyor ve sağlamda oluyor ancak dikkat etmeniz gereken yer vidayı alttan sıkın.ve arabayı park ederken dikkat edin yüksek kaldırımlara geri geri yanaşırken vidaya dikkat edin benim geçen gün başıma geldi kaldırımın yüksekliğini görememişim çok yanaştım egzosun altındaki vidayı kırdım allahtan yedeği vardı. selamlar :unsure:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serdar Kara

Bu uçlardan bende taktırdım, kaynakla, real marka krom 40 YTL'ye, görüntü çok güzel ama muayenede bir sorun çıkarırlarmı acaba?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Yeni yasayı bilmem ama eskiden ses yoksa görüntü önemli değil deyip geçiriyorlardı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Baş
Yeni yasayı bilmem ama eskiden ses yoksa görüntü önemli değil deyip geçiriyorlardı.

+1907

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yakın zamanda bende yaptırcam. Bursa'da ismi bilinen iyi bir egsozcuda yaptırcam, ayrıntılarıyla sizinle paylaşırım.

ST tampon takılınca egsoz yeri boş kaldı ve kötü duruyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Baş
Yakın zamanda bende yaptırcam. Bursa'da ismi bilinen iyi bir egsozcuda yaptırcam, ayrıntılarıyla sizinle paylaşırım.

ST tampon takılınca egsoz yeri boş kaldı ve kötü duruyor.

egsoz taktır ayhan abi arabaya ayrı bir güzellik katıyor... ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Arkadaşlar bugün egsozcuya uğradım ama fiyat biraz yüksek gelince yaptırmadım.

İyi niyetiyle beni bilgilendirdi. Malzeme olarak elinde 2 çeşit egsoz başlıkları olduğunu söyledi ve görünüş olarak ikisini birbirinden ayırmak zor.

Nikelaj egsoz başlığına ara boru işçilik toplam 50 YTL fiyat verdi.

Krom egsoz başlığına ise 80 YTL fiyat verdi.

Nikelajın zamanda kabuk kabuk kalkacağını ve paslanacağını söyledi ama kromda hic bir sorun olmayacağını söyledi.

Yapılırken egsoz ucu kesilecek ve yeni kıvrılmış uc takılacak,başlıkta ona takılacak. Kelepce vs yok. Kaynak ile....

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Ya Ayhan bu fiyatlar gerçekten yüksek ama. Ben arkadaşımın mazda3 üne krom ucu 20 liraya almıştım. 10 lira da işçliğe vermiştim.

hdsc01650xh9.jpg

Düz yuvarlak uçlar bu araca gitmez deyip ovalimsi bişey taktırdım ama sonradan yerine 10 cmlik egzoz gelince yalan olmuştu.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Baş
(düzenlendi)
Arkadaşlar bugün egsozcuya uğradım ama fiyat biraz yüksek gelince yaptırmadım.

İyi niyetiyle beni bilgilendirdi. Malzeme olarak elinde 2 çeşit egsoz başlıkları olduğunu söyledi ve görünüş olarak ikisini birbirinden ayırmak zor.

Nikelaj egsoz başlığına ara boru işçilik toplam 50 YTL fiyat verdi.

Krom egsoz başlığına ise 80 YTL fiyat verdi.

Nikelajın zamanda kabuk kabuk kalkacağını ve paslanacağını söyledi ama kromda hic bir sorun olmayacağını söyledi.

Yapılırken egsoz ucu kesilecek ve yeni kıvrılmış uc takılacak,başlıkta ona takılacak. Kelepce vs yok. Kaynak ile....

ayhan abi benim arabaya krom egsoz başı almıştım 20 YTL idi işçilikte 5 YTL. 80 YTL fazla değilmi???

tarihinde Mustafa Ba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Fiyat bana sadece yüksek değil, çok yüksek geldi.

Krom egsoz başlığının markası YED idi.

Tavsiye üzerine geldim deyince yüksek fiyat söylüyorlar heralde. Başka egsozcularada uğrarım.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Vidalı tip oval görünümlü egzos ucunu ben 10 liraya aldım.Dandik bişey olduğu belli.Belki bir zaman sonra sıkılıp çıkartırım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Baş
Fiyat bana sadece yüksek değil, çok yüksek geldi.

Tavsiye üzerine geldim deyince yüksek fiyat söylüyorlar heralde. Başka egsozcularada uğrarım.

+1

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bir seneden fazla oldu taktıralı. 30ytl ye almıştım, kaynakla taktırdım. Hiç bir sorun yok, seste de bir değişiklik yok..

dsc00578sz7.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

fiyatlar gerçekten uçmuş, o fiyata nerdeyse komple son susturucu alınır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Şaşırdım. Aynı yerde birsürü egsozcu var. Birinden birine gezerken rekabete sokayım en iyisi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ayhan ben komple YED susturucuyu o paraya malettim.(2.el,Özgür'ün egzoz ama yeniydi daha. ;) )

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Beni iyi kazıklamaya çalıştı o egsozcu ama anladım. Bidakine diğer egsozculara fiestayla gitmicem. Başka birşeyle gitcem, yaptırcakmış gibi değilde öylesine sorar gibi sorcam.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Arkadaşlar bugün egsoz işini hallettim. Sanayide Tesadüf Egsoz'da yaptırdım.

Egsozun uc kısmı kesilerek özel boru kıvrıldı ve YED marka krom başlık takıldı.

Tanıdık olduğu için herşey ücretsiz yapıldı.

pict0234zf4.jpg

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...