Ahmet Savaş 26 Mayıs 2008 Paylaş 26 Mayıs 2008 97 mondeo da vites değiştirirken motor devri yükseliyor ondan sonra düşüyor. vites boşta çalışırken 900 - 1500 devir arasında "kafasına" göre çalışıyor. yetkili serviste önce rölanti ayar sensörü dediler. değiştirdik yine aynı. şimdi de "beyin" arızalı diyorlar. bu beynin tamiri mümkün mü, bilen varmı? çıkmasının fiyatı kaç ytl acaba ? nereden bulunur? "yeni beyin 2300 YTL" Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Mayıs 2008 Paylaş 26 Mayıs 2008 (düzenlendi) bobine ve buji kablolarına bakıldımı? maf sensörü ve potasyumetreye bakıldımı?eğer cevap evetse . biraz cansıkıcı bir durum.şimdi aklıma geldi karter havalandırma hortumunada bi baktırın ezilmiş olabilir .umarım bu saydıklarımdan biridirde beyin değildir. 26 Mayıs 2008 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 26 Mayıs 2008 Paylaş 26 Mayıs 2008 Daha önceden konusu geçmişti forumda belki hidrolik direksiyon basınç anahtarından da yapabiliyormuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 Basın anahtarından olabildiği gibi.. Motora kontrolsüz hava girişide buna neden olabilir... Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 arkadaşlar öncelıkle hepınıze selamlar, beyınden olma olasılığı var ama,beyınden önce bakılması gereken cok yer var,hava alıyor olabılır,hava az gelıyor olabılır ,tesısat olabılır,hava fıltre kabını tam oturmamış olabılır olabılır ve olabılr vs ...bu kontrol yapılmadan beyın demek yanlıs olur ... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 (düzenlendi) hava fıltre kabını tam oturmamış olabılır olabılır ve olabılr vs ... Hava filtresi yanlış takılmış olabilir.. Benim başıma gelmişti.. Serviste hava filtreleri karışmış.. Başka bir aracın filtresi takılmıştı.. Takılan filtre küçüktü. Aynı durumu yaşamıştım... 27 Mayıs 2008 tarihinde Bilal Sar?iz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 Mondeo da beyin arızalı ise %99 soğutma fanı direkt çalışır ve hiç durmaz. Bence de beyin diye kestirip atmadan önce bakılacak bir sürü yer var. Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 şu sıra benim arabada da aynı problem var, usta dün baktı fazla hava girişi olduğunu hortumları düzgün yerine oturmadığını söyledi, hatta geçici müdahalesiyle düzeldi vaktim olmadığından bırakamadım. ama yarın yapılacak... hava girişlerine hortumlara bir baktırın isterseniz... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mayıs 2008 Paylaş 27 Mayıs 2008 Mondeo da beyin arızalı ise %99 soğutma fanı direkt çalışır ve hiç durmaz. Bence de beyin diye kestirip atmadan önce bakılacak bir sürü yer var. Benim bildiğim servisler genelde ilk önce arıza beyinden derler.. Ölümü gösteriler.. Arkasından maf'tan mış derler 500'e razı ederler... Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci 28 Mayıs 2008 Paylaş 28 Mayıs 2008 bugün baktırdım arıza bobindenmiş. değişti ve problem çözüldü. bu arada hava girişi ile ilgili boruları da düzelttiler.... Yorum bağlantısı
Ahmet Savaş 28 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2008 hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgileri değerlendireceğim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 Ankara'da Anka Otomotiv diye bir vardı.İkamet iliniz yazmıyor.Forumda adı geçiyordu,konuları bir arayın bulabilirsiniz sanırım. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 Tamir yapıyorlar diye biliyorum.Bende baktım ama firmanın adını mı yanlış hatırlıyorum yoksa. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 Çıkma bulduğunu al bence... Sonuçta garantili satıyorlar... Yani çalışma garantili.. ilerde nolacağını kimse bilemez zaten... Ama Ankara'da birinin tamir ettiğini duymuştum... Saray Oto Kaportadan Taner ile bi görüş... Belki bildiği vardır... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 Anka elektronik 0312 342 46 15 nolu telefon. Yaşar Usta tavsiye etmiş.Forumda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 nevşehirde anlayanı var mı bu beyin tamirinden Mehmet abi? Yok.. Sen Serkan'ın verdiği telefonu ara yarın... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Temmuz 2008 Paylaş 17 Temmuz 2008 Saray oto kaporta kayseride mi?senin tavsiyen nedir abi?istanbuldan getirtsem mi ki yoksa gidip kendim mi alsam ki? Yok ya Nevşehir'de.. Tanıdıkları vardır diye demiştim... Gitemene gerek yok.. gönderirler.. Sonuçta satanda sağlam olduğunu bilmiyor... Güzelce konuşursun.. sorun olmaz.. ama önce tamiri dene... Yorum bağlantısı
Ahmet Savaş 7 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2008 uzun zamandır foruma bakamıyordum. bugün fırsat bulabildim. ilk olarak arabamın rölanti düzensizliğini bir ölçüde düzelttim. şöyle ki: fren ile ilgili (adını tam bilemeyebilirim) rezonans borusu var. bu hortum çatlamış. buradan hava alıyormuş yada kaçırıyormuş. tam anlamadım. neyse bu boruyu tamir ettiler. şimdi daha düzenli çalışıyor. sadece vites değiştirirken rölanti düşmüyor yada daha da yükseliyor. serviste bilgisayara taktıklarında "rölanti sensörü" ve "zengin yakıt karışımı" arızası veriyor. bu arada 2300 km uzun yolda 400 ytl LPG nasıl ? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 bu aracın beyin degiştikten sonra arızası düzeldi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ağustos 2008 Paylaş 8 Ağustos 2008 bu arada 2300 km uzun yolda 400 ytl LPG nasıl ? Bence çok... Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür 8 Ağustos 2008 Paylaş 8 Ağustos 2008 Eski model Fordların 2000 mtorları VW ile aynı (mesela 95 model 2000 motor scorpio motoru ile VW sharan motoru. Eğer kullandığınız motor galaxy de kullanılmışsa zaten garanti sharan parçası uyar) parça ararken bir de böyle aranakta fayda var. Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür 8 Ağustos 2008 Paylaş 8 Ağustos 2008 Ben birde seatlar gördüm modelini hatırlamıyorum, eski kasa galaxylerle aynı... Seat Alhambra. Galaxy ile aynıdır, çünkü sharan la da aynı... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ağustos 2008 Paylaş 8 Ağustos 2008 Uzun yolda yaklaşık 9lt lpg. Bu da benzinli olsa 7,5 lt eder. Çok mu? Bence çok... Ben 46 litre lpg ile 645 km yapmıştım diye hatırlıyorum... 100 km'side şehir içiydi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts