Misafir 28 Temmuz 2008 Paylaş 28 Temmuz 2008 Sakin kullanımlarda ve sabit hızlarda gerçekten çok düşük tüketim değerleri yakalanabiliyor. Sizin ulaştığınız rakam ise bugüne kadar duyduğum en düşük rakam. Ekonominizin bu şekilde sürmesi dileğiyle. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 28 Temmuz 2008 Paylaş 28 Temmuz 2008 İstasyondan istasyona dolum basıncı farkediyor. O yüzden az gaz almışsınız. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 28 Temmuz 2008 Paylaş 28 Temmuz 2008 140 km de 5.8 çok ciddi bir rakam başka yerde duysam yanlışlık vardır derim.Üstelik araç 1.6 oldukça iyi. Ekonomik sürüşlerinizin daim olmasını dilerim Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 28 Temmuz 2008 Paylaş 28 Temmuz 2008 Lpg deposunu tam doldurarak ölçüm yaptığınızda kesin bir veri elde edemezsiniz..Belirli bir miktar gaz alıp bittikten sonra ölçüm yaparsanız gerçek değerlere ulaşırsınız.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 arkadaşlar herkese slm tatil sonrası pek foruma katılamadım ama arabası olan herkese forumu tanıtdım cünkü buradaki bilgilerden herkesin yararlanması gerektini düsünüyorumasıl konuya gelirsek alanyaya giderken arabam km de 127 ykrş yaktı gelirken ise 141 ykrş yaktı klima farkı galiba asıl bomba ise hafta sonu nevsehir - kozaklıya gittim ankaradan depoyu fullledim 140 km sonra benzinliğe girdim depomu yeniden fullletdim (lt fiyatı 1910ytl) arac 5,8 lt gaz aldı yani km başına 0,78 ykrş yakmış inanamadım bu olaya başkası dese inazmazdım ama kendim yasadım bu olayı arabayı devrinde kullandım gaza gereginden fazla basmadım kilimayı acmadım bunlar ne kadar sebeb bilmiyorum ama KM ye 0.78 bence mümkün değil.Ben size başımdan geçen bi olayı anlatayım depoyu fullemiştim (eski arabamda) 145 km yol gittim tekrar fulledim sadece 3 lt gaz aldı Ben şimdi bu hesaba göre! 1 litre lpg ile 48 km yol gitmiş oluyorum Demek istediğim bazen şamandıra takılı kalıyo galiba alması gerekenden az alıyor depo. Yorum bağlantısı
Engin Evni 14 Ağustos 2008 Paylaş 14 Ağustos 2008 En güvenilir çözüm bir miktar lpg al bitinceye kadar kullan sonra hesapla... Yorum bağlantısı
Talip İnal 14 Ağustos 2008 Paylaş 14 Ağustos 2008 140 km sonra benzinliğe girdim depomu yeniden fullletdim (lt fiyatı 1910ytl) arac 5,8 lt gaz aldı yani km başına 0,78 ykrş yakmış inanamadım bu olaya başkası dese inazmazdım ama kendim yasadım bu olayı arabayı devrinde kullandım gaza gereginden fazla basmadım kilimayı acmadım bunlar ne kadar sebeb bilmiyorum ama LPG dolumu, benzin gibi değildir. Deponuzdaki şamdranın konumu, pompanın basıncı farklılıklar gösterir. Özellikle, istasyonlardaki pompa basınçlarının birbirinden farklı olduğunu duymuştum. Aldığınız gaz 5,8 lt değil, daha az ya da daha çok olabilirdi. 7-8 yıl kadar önce, Tempra otomobilimin 60 lt lpg tankını doldurtmuş, 3-4 gün sonra, henüz 110 km yol yapmışken, şehir dışına çıkacağımdan depoyu doldurmak istemiştim. Ön camı sildikten sonra pompaya baktığımda gözlerime inanamadım. Pompa 25 lt gösteriyordu ve hiç yavaşlamadan dolmaya devam ediyordu. Otomobilim 25-30 lt/100km yakmayacağına göre sorun pompadaydı. Tüketim hesabı için en iyi yöntem, depodaki gazı bitirip ya belli bir miktar ya da tamamen doldurmak ve alınan gaz bitinceye kadar kullanmaktır. Kaç litre gaz aldığınızı not eder ya da fişini saklarsanız, depo bittikten sonra hesabınızı yaparsınız. Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 14 Ağustos 2008 Paylaş 14 Ağustos 2008 gercekten özlenen degerler ama diger arkadasların dedigi gibi tam bitirip fulleyip tekrar bitirmeden net tüketimi lpg de maalesef ölçemezsiniz Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay 15 Eylül 2008 Paylaş 15 Eylül 2008 Bence en doğru ölçüm; 10 ytl lik gaz alır, bitene kadar gezer ve sonra da km yi alır ölçersiniz. diğerleri yöntemler, yanlış yanıltıcı olabilir... Yorum bağlantısı
Aydın Bengü 16 Eylül 2008 Paylaş 16 Eylül 2008 Ramazan bereketimidir nedir bilmem ama bende yaklaşık 11.000 kmdir lpg liyim, en düşük değerleri bugünlerde almaya başladım.(6 lt /100 km ş.içi) Acaba ipragaza geçtiğimden midir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Eylül 2008 Paylaş 16 Eylül 2008 Ramazan bereketimidir nedir bilmem ama bende yaklaşık 11.000 kmdir lpg liyim, en düşük değerleri bugünlerde almaya başladım.(6 lt /100 km ş.içi)Acaba ipragaza geçtiğimden midir? Bu değer malesef hiç bir mantık çerçevesinde açıklanamaz.... Ölçümünüz yanlıştır.... Yorum bağlantısı
Yakup Hızlı 16 Eylül 2008 Paylaş 16 Eylül 2008 (düzenlendi) lovato taktırdım.km de uzun yolda 15 ykr şehir içi klima açık 21 ykr yaktı. 16 Eylül 2008 tarihinde Yakup H?zl? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 16 Eylül 2008 Paylaş 16 Eylül 2008 Hafta sonu Ankara ya gidip geldim astra ile 90-100 km arası 6.5lt/100 km ortalama yakaladım bu da 12.2 ykr/100 km yapıyor bence gayet güzel Yorum bağlantısı
Recommended Posts