İçeriğe Yönlendir

Fusion motor sorunu Çok acil!

Onur Demir

Recommended Posts

Onur Demir

Öncelikle herkesin kandili mubarek olsun.

Bugün bir hatadır anneme bıraktım arabayı. Eve geldiğimde garip birşey olduğunu çarşıya kadr gidip geldiğini herşeyin normal olduğunu ancak tam evin önüne geldiğinde kontağı kapatacağı sırada arabanın olduğu yerde hopladığını söyledi anlam veremedim gecein bu saatinde aşağı indim, arabayı çalıştırdığımda rolantide araba resmen olduğu yerde titriyordu azcık gaz verdiğimde kesiliyor. sonra motor ısınınca sarsıntı kesildi 1000-1500devir aralığında hoplama yapıyor. yağına suyuna baktım herşey yolunda. sonra bir tura çıktım hararetle alakalı birşey olup olmadığını kontrol etmekiçin. araç 2500devirin altında iken çok hafif gazla bile garip sesler çıkarmaya genellikle sessiz ama arada birde pat pat diye ses çıkardı 2500devir üstü normaldi ufak bir turun ardından tekrar eve yaklaştım otoparka giriyorum ve çok kötü koku geliyodu neyse park ettim rolatide arabadan indim ve kaputu açtım herşey normal ama araba hırhırhır diye garip bir tonda çalışıyordu egsozdanda o kötü koku geliyordu, egsozdan gelen hava akımı sabit deil kesik kesik. lütfen acil yardım ne olabilir önemli birşey varmıdır. çalıştığım için cumartesiye kadar arabayı servise götüremicem içim içimi yer şimdi benim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

gaz yemesi nasıl? euro service çağırmanı öneririm.yarın ara 4443673

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Yüksek devirlerde sorun yok rolentide yada düşük devirlerde. arkadaşımı aradım bujiden olabileceğini söyledi. lpgden dicem ama değil çünkü hem benzinde hemde tüpte yaptım denemeyi sonuç aynı. 2500devir üstünde gaz tepkisi normal ama dediğim gibi pat pa ses çıkarıyo ve sarsıyor

Yorum bağlantısı
Bahadır Görgeç

Lpg ve Benzinde Aynı sıkıntıyı veriyorsa İkisinin ortak noktası olan Ateşleme sisteminde (Buji) bir sıkıntı olduğunun kanıtıdır.

Motor Hata Lambası Yanıyormu ?

Hareretinde olmaması sanki buji problemi gibi geliyor!!!

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bujileri değiştir, yada araç rolantideyken bujileri tek tek çıkarıp motoru gözle, normalde kabloyu çekince motor tekler hangi bujide aracın çalışması değişmiyor ise o buji arızalı olur birde bunu dene bakalım ne olucak.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

arkadaşım inceleme yaptı. hafiften anlar. silindirin biri çalışmıyormuş. buji kablolarını çıkarınca stop ediyor ancak birtanesinde tepki yok dedi (çalışmaya devam ediyormuş) ve kablonun içi yağlı gibiydi dedi. büyük ihtimal buji kablosundan, bujiler sağlammış çünki. akşam üstü götürcek servise bakalım ne çıkıcak

Yorum bağlantısı
Bahadır Görgeç
(düzenlendi)

Onur bey sıkıtının sebebini öğrenince bizide bilgilendirirseniz seviniriz?

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Sonata

kesinikle ateşlemede sorun buji kablolarında olma ihtimali yuksek.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

klasik ford :nazar: subaru gibi çalışıyor.Bobin + buji kablolarını değiştir onur.Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Arkadaşım şimdi geldi servisten işyerine yanıma. bobinde sorun varmış değiştirmişler. kablolar sağlam bujileride daha 10gün olmadı değiştireli. bir iki ufak işlemler vardı onlarıda aradan çıkarttırdım tamamdır saat gibi şuan.

Yorum bağlantısı
Bahadır Görgeç

Geçmiş olsun...

Bobini servistemi değiştirdiler?

Bobine kaç para sıkışmış?

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Güvendiğim bi özel servis var orda değiştirttim. orjinal yedek parça 1 yıl garantili faturalı. onun haricinde kapı çıtalarını silikonlattım hava filtresini sabit tutan plastik bir halka var parçalanmıştı o değişti ve son olarakta arka pandizottan bagaj kapağına uzanan ipi tutan bi boncuk gibi bişey var oda kaybolmuştu onuda taktırttım. bobin için 100 geri kalanlar için 10 ytl verdim tamamdır.

Yorum bağlantısı
Fatih Isık

Bende Pistonlardan biri çalışmıyordur diyecektim.Ama bobin olacağı aklıma gelmezdi.Geç kalmışım geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...