İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium mu? Civic Elegance mi?

Cihan Alkan

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Doğrudur, fakat araştırmalarım kullanıcı yorumları ve arabayı incelemem sonucunda, düzenli bakımları yapıldığı sürece sorunsuz sağlam olduğu izlenimi oluştu, etrafta çok sık görmeye başladım çok da yakmayan yol tutuşu sağlam ve asfalt sesi az alan bir araç, şahsi düşüncem focustan daha iyi bir alternatif, hemde daha iyi geldi bana, parça derdide yok sadece sabancıya ya toyota yada mitsu dendiğinden adamlar toyotayı binekte kamyon falan içinse mitsuya ağırlık vermişler, eğer toyota yerine buna ağırlık verselerdi çok daha iyi yerlere gelirdi mitsu... adamlar reklem yapmaya bile gerek duymuyorlar, neyse konunun başlığı neydi ben nerelere getirdim yahu :seytan:

Yorum bağlantısı
Korhan Oray

Şirketimizde her iki aracı da kullanan bir arkadaşımın yorumunu aktarayım. (işyerinde standart donanımlı 2008 Focus Tdci, evde 2008 full donanım Honda Civic)

Honda'nın zengin donanımı ve konforu, Focus'un ise daha iyi ivmelendiğini ve yol tutuşunun çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay

Arkadaşım geçen yıl aldığı civic in 10.000 bakımını 120 tl ye yaptırmış.

Focus un ne kadar acaba?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Deniz Göksu
(düzenlendi)
merhaba arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum.çünkü bir derdim var:) bir otomobil alıcam ama etrafımda bu iki araca sahip hiç kimse yok.açıkcası focus alma isteğim biraz kardeşimin koçailem üyesi olmasında geçiyor malum indirimli alıyoruz.titanium jantlar iğrenç ama bayi ile konuştum ST jant ile değiştiririm dedi sorun yok.(para vericez tabii üstüne)ama indirim var diye de almak hata olabilir.civic ise estetik açıdan en çok beğendiğim araç diyebilirim.her yönden bilgilerinizi paylaşıp karar vermeme yardımcı olun lütfen.hak verirseniz sıfır araç almak kimbilir ne zaman nasip olacak bi dahaki sefere..şansı iyi değerlendirmek gerek.şimdiden saolun....

slm 2 hafta önce focus titanium aldım süper bi araç hondayı kesinlikle düşünme altı çok alçak +bagaj dar bir tane bavul bile almıyor+arka koltukta oturan yolcu bacaklarını ön koltuktaki yolcuların omzuna atması gerekiyor+sürüş desen focusun yanında el arabası gibi bence focus focus :)

tarihinde Deniz G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okyay Pay
slm 2 hafta önce focus titanium aldım süper bi araç hondayı kesinlikle düşünme altı çok alçak +bagaj dar bir tane bavul bile almıyor+arka koltukta oturan yolcu bacaklarını ön koltuktaki yolcuların omzuna atması gerekiyor+sürüş desen focusun yanında el arabası gibi bence focus focus :good1:

hayırlısı olsun focus iyi bir seçim fakat bilgilerde birkaç hata var

eski focusumun altının değdiği bi yer var tam bizim iş yerinin önünde özellikle denedim hiçbir şekilde civic değmedi :)

bagaj bir tane bavul alıyor :rolleyes: denedim , bagajla işi olan sw bakacak zaten

arkada oturan ylcunun öndeki yolcuyla fantazi yapacak başka yeri yoksa olabilir fakat civiğin arka koltuk diz mesafesi focustan geniş denedim :rtfm:

sürüşe lafım yok focus daha iyi yol tutuyor ama şu çok net civic sakin kullanımda hiç yormuyor . bunu da denedim .

Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan

doğrudur, lt. aynı olsa da dizaynı yüzünden kullanışsız sanırım honda, bu hafta bakacağım bir arkadaşın hondasının bagajına, daha net fikir sahibi olurum...

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

focus hb dehşet bir bagajı vardır.sınıfnında baya ii dir

Yorum bağlantısı
Utku Çay
Yani anlaşılan civic de görüntü harici hiçbirşey yok.

:blink: Bir bagajdan dolayı bunu demek haksızlık olur :lol2:

Yorum bağlantısı
Utku Çay
otomatik-benzinli için şehiriçinde 7 lt/100 km ölçtük

şehiriçi 7lt/100km

imkansız !

ortalama hız neydi? şehiriçi demek için ortalama hız 20km/h civarı olması lazım....

yanlış hatırlamıyorsam focus şehiriçi testini de ortalama 19km/h hızla yapıyormuş...

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

bugünde sorsalar 5 sene sonrada sorsalar focus derim sağlamlık olarak ve güven bakımından focus :good1:

tarihinde Ali G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)
O ölçüm standartları. Yani şehiriçi ölçümünü ford, soğuk motorla, 4 km'lik teorik mesafede. Max 50 km olacak şekilde. ortalama 19 km hızla yapıyor.

Şehiriçi olması için şehiriçinde olması yeterli. Ankara'da ortalama güzergahımızda rakam bu.

vallahi şöyle örnek vereyim

Okyay bey bilir

burada, bodrum-gümbet civarı şehiriçidir. ortalama 20 km/h civarı hızınız olur, 3.-4. vitesi zor görürsünüz. bodrum-gümbet civarı 9-10lt/100km civarı yakıt tüketilir.

bodrum-turgutreis civarı karma tüketim elde edeceğimiz taraftır. ortalama hız 45 km/h civarı olur. bodrum-turgutreis tarafında kullanınca bizim arabalarda 7lt/100 km yakar.

zaten bu şehiriçi kavramı çok karmaşık. herkese göre değişiyor. o yüzden en güzeli ortalama hızla beraber söylenmesi daha iyi. o zaman zaten meydana çıkıyor herşey.

o yüzden şehiriçi tüketim değerlerini ölçmek için yol bilgisayarında ortalama tüketimi sıfırlarken, ortalama hızı sıfırlamaktata fayda var... böyle yapılsın ki forumdada herkes daha net bir şekilde anlasın tüketim değerlerini (tabi bu yol bilgisayarı olanlar için geçerli)

tarihinde Utku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)
Ohoooo. Önceden kuruş hesabı yapardık. Sonra lt/100km'ye döndük. Şimdi de yanında ortalama hız. Şöyle diyeyim. Bazen 90'la gidilen, bazen trafikte yarım saat beklenen, klasik Ankara trafiğinde yapıldı ölçüm. Az yaktırmak için kasılmadı. Şehirlerarasında ise 110km ortalama hızla 5,5-6 lt arası tüketim yakaladık.

sizin arabada yol bilgisayarı var mı?

Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)
elegance :good1:

yok onu demedim Hakan bey, sizin kendi aracınızda, avatarınızda Mondeo yazıyorda ondan sordum. Eğer kendi aracınızda yol bilgisayarı varsa, dediğim gibi denemenizi rica edecektim.

bu arada benim kullandığım şirket aracı yaris'in değerlerine baktım geldim

ortalama hız 25.5 km/h

ortalama tüketim 7.3lt/100km

araç > yaris 1.4 d-4d M/M (dizel)

Yorum bağlantısı
Utku Çay
Ölçüm araçlarımız kayınpeder ve kayınbiraderin elegance civicleri. Benimki manda. Bende yol bilgisayarı var. Ama benim yakıt tüketimim biraz ağırdır :good1:

Benim kullandığım dizel aracın tüketim değeri 7.3lt/100km...

Civic'i bu şartlarla kullansam 10-11lt/100km den aşağıya kesinlikle yakmaz..

Zaten fabrika verisi 9.8lt/100km

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

civiğin arka bagaj derinliği, basit bir lastik tercihini değiştirme işlemiyle 10 cm den fazla belki (ölçmedim) , arttırılabilir.

100 lt ekstra sağlayabilir

lazımsa :D

evet civiğin yol tutuş focusa göre kötü ama o kadar ,focustan kötü başka bi yeri yok , hatta kalite olarak fersah fersah önde.

bagaj lazımsa sw ...

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

kaportayla ilgili henüz bir sıkıntı yaşamadım .

focusumla da bununla da zaten kasislere girmemeye max. özen gösterdiğim için o kütürdemeleri duymaya da nail olamadım .

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
slm 2 hafta önce focus titanium aldım süper bi araç hondayı kesinlikle düşünme altı çok alçak +bagaj dar bir tane bavul bile almıyor+arka koltukta oturan yolcu bacaklarını ön koltuktaki yolcuların omzuna atması gerekiyor+sürüş desen focusun yanında el arabası gibi bence focus focus :nazar:

Hayırlı olsun aracınız, Civic'in arka diz mesafesini bizzat test ettim, (boyum 1.88) gayet yeterli bir diz mesafesi var. Dizlerim neredeyse değmiyordu sürücü koltuğuna. Bu arada sürücü koltuğu da oldukça gerideydi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...