Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Cenmax ekransız sadece sesli uyarı veren park sensörü aldım. Sensörler siyah renkliydi, beyaza boyattım. Sol stobu söktüm, Stoba giren 2 nolu pin geri vites lambası + uç. 4 nolu pin ise şasi olmak üzere elektrik bağlantısını yaptım. Sistemin sesli uyarı veren hoparlörünü bagaj içerisine camın altına yerleştirdim. Tamponu delmeden önce orta noktayı buldum.. Bu noktayı merkez alarak ve 40'ar santim ara ile işaretleyerek orijinal aparat ile tamponu deldim, Ancak içerideki süngeri geçmem zor oldu bu sebeple tamponu söktüm. Tamponu sökebilmek için bagaj kapağı altındaki 2 vidayı, çamurlukların içindeki birer vidayı davlumbazdaki vidaları söktüm.. Sensör kablolarını bagaja geçirebilmek için herhangi bir havalandırma falan bulamadım. bu sebeple sol stobun altından delik açtım ve kabloları buradan geçirdim. Sistemi sabitlemeden önce kurdum ve test ettim, sorunsuz çalıştığını görünce montajı tamamlamaya başladım. Park sensörü işlemcisini sol stop altındaki boşluğa çift taraflı bant ile yapıştırdım. Fazlalık kabloları yine buradaki bir boşluğa yerleştirdim. Sonuç: Sensörler, 1,5 metreden falan görmeye başlıyor, kesik kesik olan sinyal yaklaştıkça sıklaşıyor ve 30 santim kalınca sürekli bir ikaz veriyor.. Montaj sonucunda sensörleri aşağı bakacak şekilde takmıştım.. ama aracın önünün yüksek bir yere çıktığında sensörlerin yeri gördüğün fark ettim ve sensörleri ters çevirdim. Sorun çözüldü.. Diğer bir sorunda dışta kalan sensörlerin araç yan hizasından 20-25 santim falan dışarıyı görmesiydi, Dışta kalan sensörleri de söküp içe dönük taktım. Bu sorunu da çözdüm.. Son durumda; sensörler yeri görmüyor. Araç yan hizasından 5 santim dışarıyı görüyor. Cenmax park sensörünü Çin malı park sensörlerinin fiyatından daha aşağı bir fiyata bana veren Çağlar Bayur kardeşimize teşekkürler. Resimler. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Abi Nevşehir'de park problemi varmı?Bu kadar uğraştın. Ama güzel işçilik olmuş.Eline sağlık. Yorum bağlantısı
Serdar Yeniçeri 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Hayırlı olsun abi... güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2008 Yazar Paylaş 13 Eylül 2008 Serkan.. Nevşehir'de park problemi falan yok ama, yakıt beleş, arabada iyi olunca biraz çok geziyorum.. Ne zaman nereye parkedeceğim pek belli olmuyor.. Yorum bağlantısı
Mustafa Eski 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 hayırlı olsun mehmet abi.güle güle kullan.kaça mal oldu?gerisi varmı? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Yakıt nasıl beleş abi?Anlamadım parasını sonra veriyorya ondan ona göre beleş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Mal muadili, 3 Tavuk + 5 kilo domatese, 12 litre Lpg alıyordur . Hayırlı olsun, yakışmış. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 parasını sonra veriyorya ondan ona göre beleş Kesin benzinlik mükellefi var. Bende domates istiyorum artık.12 kg.lık tüp veririm yerine. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Gitti canıım tampon. cık cık Çağlar Bey Özyüreğe bi spoyler vermedin . Bak neler yaptı. Ama gerçekten güzel olmuş, Maliyeti nedir ? Türk lirası olarak... Bizde domates yok,ama çay verebilirim onun yerine. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Abi güle güle kullan,muzzam işçilik. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2008 Yazar Paylaş 13 Eylül 2008 Yakıt nasıl beleş abi?Anlamadım Az yakıyor manasında demiştim ama... Evet para vermiyorum... Bir çeşit takas... hayırlı olsun mehmet abi.güle güle kullan.kaça mal oldu?gerisi varmı? Kargo dahil 50 lira... Boyacıya para vermedim... Montajı zaten kendim yaptım... Gerisi var mı derken... ??? Mal muadili, 3 Tavuk + 5 kilo domatese, 12 litre Lpg alıyordur . Hayırlı olsun, yakışmış. Aşağı yukarı dediğin gibi.. Çağlar senin parayıda göndermedim henüz.. Domates falan göndersem anlaşamazmıyız.. Sağolasın... Gitti canıım tampon.cık cık Çağlar Bey Özyüreğe bi spoyler vermedin . Bak neler yaptı. Spoiler hakkımdan vaz geçmedim ki... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2008 Yazar Paylaş 13 Eylül 2008 Kargo senden para aldı mı??? Alsalardı rezil olurlardı... Faturada peşin ödeme yazıyordu... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Eylül 2008 Yazar Paylaş 13 Eylül 2008 Abi güle güle kullan, bu sensörleri boyayınca bir sorun falan olmuyor dimi bizim arabada siyah siyah duruyorda... Boyarken, hatta alırken sorunu aklıma bile getirmedim.. Boyadıktan sonra da bir sorun yaşamadım... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Bu sensörler boyanabiliyor. Sorun çıkarmaz, zaten çıkarmamış. Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 13 Eylül 2008 Paylaş 13 Eylül 2008 Güle güle kullan abi...Eline koluna sağlık bende hala takıcam sensör ama sürekli park ettiğim yerin karşısında aynalı bi dükkan var sensör gibi gözlerim oldu Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 14 Eylül 2008 Paylaş 14 Eylül 2008 Ben aracı aldığımda üzerinde vardı bence İstanbulda çok faydalı insanı biraz tembelleştirmiyor değil hani Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 14 Eylül 2008 Paylaş 14 Eylül 2008 Güle güle geri geri git...Yani kullan... İşçilik çok güzel... Stobun içinden geçirmekten başka bir yol olsa daha kolay olur bu montaj işleri....Bewn de stobun içinden geçirmiştim.Stoplarla uğraşırken bu kablolar sıkıntı oluyordu...Stopları led falan yapacaksan allah kolaylık versin... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2008 Yazar Paylaş 14 Eylül 2008 Sağolun arkadaşlar... Stopları led falan yapacaksan allah kolaylık versin... Yok Hoca hiiç vaktim yok ona... Hem stobumu seviyorum... Yorum bağlantısı
Uğur Yorulmaz 14 Eylül 2008 Paylaş 14 Eylül 2008 abi hayırlı olsun çok güzel olmuş eline emeğine sağlık içerden bagaj açmayı ne zaman yapacaksın Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 14 Eylül 2008 Paylaş 14 Eylül 2008 Hayırlı olsun Mehmet abi. Güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Recommended Posts