İçeriğe Yönlendir

Üst torpido kapağı tamiratı :))

Nuri Başer

Recommended Posts

Nuri Başer

Selamlar..

Çok sık karşılaşılan bir problem.. ben kendimce giderdim ve uzun süredir problemsiz kullanıyorum.. resimler biraz bulanık (D600) kusura bakmayın..

55827735zm3.jpg

10621204dj5.jpg

21589467zg1.jpg

97476012vh5.jpg

69188919lo3.jpg

47976060uq2.jpg

22460403qt1.jpg

98406094pn5.jpg

1- yaklaşık 4 cm uzunluğunda orta kalınlıkta ataç kesilir..

2- resimlerdeki şekilde kıvrılır

3- kırılan bölgeye şekildeki gibi düz bir ataç ile 2 delik açılır.. yada direk parçanın kendisi ısıtılarak takılabilir ama ölçü yanlışlığı olabileceğinden delikleri ayrıca delmek daha uygun olur. (eğer tırnak komple kırıldıysa tel farklı kıvrılıp kapağa montajlanmalı)

4- parça takılmasına müteakip uç kısımları aşağı doğru kıvrılır ve sabitlenir.

5- ince ayar yapılır...

Güle Güle kullanın :D:) :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nuri Başer
şu benim kolçağında tırnağıan bir çözüm bulabilsek keşke... :D

eline sağlık abi

yaparız onur.. bakalım biara..

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Guest Recep Karap?nar

selamlar.ben de aynı dertten müzdariptim.sizin yöntemi kullandım.iyi oldu.Allah razı olsun kardeşim. :)benim kapak yolda giderken hafif bir laka da kendi kendine açıldı .çok ilginç ya.bu kadar kişide de aynı olayın olması.

Yorum bağlantısı
Osman Çakal

Kapak mağduru çok...Bende kapak yaylarını ters çevirttim.kullanmıyordum zaten o gözü.şimdi yukarı açılmıyor...aşağı kapatıyor yayları...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İlker Öztürk
Kapak mağduru çok...Bende kapak yaylarını ters çevirttim.kullanmıyordum zaten o gözü.şimdi yukarı açılmıyor...aşağı kapatıyor yayları...

yayları ters cevirince bozuk yollarda ses yapmıyormu? o yayların cevrilmesi servistene kadar suruyor?tum goğüslüğün sokulmesi lazım mı?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Nuri ellerine kollarına sağlık güzel bir paylaşım daha yapmışsın.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Nuri ellerine kollarına sağlık güzel bir paylaşım daha yapmışsın.
Faydalı bir çalışma, eline sağlık Nuri..

Teşekkürler.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Berk Karatan

eline saglık bizi 700 tl kurtardın o kapagın sıfırına 700tl cekiorlar serviste tabi herkes kendine gore bi cozum buluyordur ama mesela bizde yandan kagıt sıkıstırıyorduk...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hüseyin Özkara

Ya üstad bu gün o kapak nasıl olduysa kırıldı bir araştırayım dedim , valla helal olsun yarın deneyecegim , güzel paylaşım sağolasın

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Ataş dünyanın en güzel icadı.. her işe yarıyor.. :unknw:

Şu ana kadar ataşla karter havalandırma klipsi, torpido kapağı pimi, bagaj üstü aparatına menteşe, Kırılan kolçağa tamir takımı.. v.s. v.s. gibi projeler yaptım..

Segman-Piston değil de, yakında Stop ederken sallanmayan TDCi yapıcam.. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ataştan çeki demiri ve takviye kablosu çalışması da bekleriz :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Özkara
Selamlar..

Çok sık karşılaşılan bir problem.. ben kendimce giderdim ve uzun süredir problemsiz kullanıyorum.. resimler biraz bulanık (D600) kusura bakmayın..

55827735zm3.jpg

10621204dj5.jpg

21589467zg1.jpg

97476012vh5.jpg

69188919lo3.jpg

47976060uq2.jpg

22460403qt1.jpg

98406094pn5.jpg

1- yaklaşık 4 cm uzunluğunda orta kalınlıkta ataç kesilir..

2- resimlerdeki şekilde kıvrılır

3- kırılan bölgeye şekildeki gibi düz bir ataç ile 2 delik açılır.. yada direk parçanın kendisi ısıtılarak takılabilir ama ölçü yanlışlığı olabileceğinden delikleri ayrıca delmek daha uygun olur. (eğer tırnak komple kırıldıysa tel farklı kıvrılıp kapağa montajlanmalı)

4- parça takılmasına müteakip uç kısımları aşağı doğru kıvrılır ve sabitlenir.

5- ince ayar yapılır...

Güle Güle kullanın :D :D :D

Arkadaşlar bu torpida kapagını bu gün servisten sordum 200 tl dediler 20 lirada işçilik. Piyasada arastırdım parçacıdan 75 tl ye aldım 10 tl yede taktırdım. Fazla para bayılmayın

BU yazınızı keske önce okusaydım :good1:)) bir daha kırılırsa kesin öyle yaptıracaım ...!

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben japon ile yapıştırdım,yaklaşık 1 yıl olcak sanırım şuanda bir sıkıntı yapmadı.ayrıca mümkün olmadıkçada orayı kullanmıyorum,hatta hiç kullanmıyorum desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Serhan Küçük
Ataş dünyanın en güzel icadı.. her işe yarıyor.. :)

Şu ana kadar ataşla karter havalandırma klipsi, torpido kapağı pimi, bagaj üstü aparatına menteşe, Kırılan kolçağa tamir takımı.. v.s. v.s. gibi projeler yaptım..

Segman-Piston değil de, yakında Stop ederken sallanmayan TDCi yapıcam.. :)

vallahi üstadım bide şu ataşı hor görürüz bak sen şunun yaradığı yerlere arabada olmazsa olmazlardan olmuş artık :friends:

Yorum bağlantısı
O.Doğuş Bahçekapılı

Bende japonla yapıştırdım, ne zaman plastik malzeme fiyatları ucuzlarsa o zaman alıcam yenisini , 200 tl bir küçük kapak için soygun resmen.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Guest Adem Kaya

klima ve cd çaların üst kısmında bulunan eşya gözü kapağının tırnağı kıırıldı. servis önce üst kosolun komple değişmesi gerektiğini, sadece kapağın satılmadığını ve 450 tl tutacağını söyledi. sonra 250 tl dedi. iyi getir bakalım dedim. bu seferde elinde kapakla geldi ve 100 tl dediler. ben de sinirlendim çıktım servisden. bu kapağın fiyatı nedir. çıkmacılardan brnim için bulabilecek varmı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...