Ayhan Onaran 5 Ekim 2008 Paylaş 5 Ekim 2008 Arkadaşlar benim araç 2000 model focus sanırım kronik olarak krank yatağında boşluk falan oluyormuş ve krank sensörü hasar görüyormuş anladığım kadarıyla sensör ucuz ama krankla ilgili olan kısmı biraz tuzlu sanırım.Şimdi şöyle bişey sormak istiyorum krank sensörü sorun görmüşse bu araç bilgisayara bağlanınca hata kodu olarak gözükürmü?Birde triger değişirken krank da boşluk falan yaratılmış olabilirmi?Sanki ben aracımda stop etme durumunu triger değişiminden sonra yaşamaya başladım.Tam emin değilim ama aklıma takıldı.Bu konuda tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz.Günde 2-3 defa stop etme durumunu yaşıyorum gaza basınca rolanti düzeliyo.Acaba krankla ilgili sorunlarda daha net bulgular nelerdir?Yardımlarınız için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Ekim 2008 Yazar Paylaş 5 Ekim 2008 Benim anlayamadığım nokta araç stop ediyor tamam da mesela hangi durumlarda ediyor? İllaki hep vites boşta olduğundamı eder? Yani krank sensörü arızalanmış veya krank boşluğu oluşmuşsa bunu en iyi nerden anlarım? Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın kafam karmakarışık.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim 2008 Paylaş 5 Ekim 2008 Krank yatağındaki boşluk arızası, imalattan kaynaklanan ve %90 ı otomatik şanzımanlı Focuslarda görülmüştü ve Ford geri çağırım kampanyası ile hemen hemen tüm arızalı olanları düzeltti. Kaldı ki bu arızanın belirtileri arasında , yatak vuruntusu veya hiç çalışmama sonuçları olur. Şase numaraları belli olan üretim serilerinde bu değişim yapıldı , ama aradan geçen bu kadar yıl sonra, piyasa ağzına düşmesi benim açımdan güldürücü ve düşündürücü. Piyasa ustaları yarım yamalak bilgiler ile derlenmiş hikayelere bayılırlar. Bence öncelikle sizin aracınızdaki arıza üzerine yoğunlaşın. 1. Ara sıra stop ettiğinde marşa basınca derhal çalışıyor ise, arıza başka bir yerdedir. 2. Mesajda tam açıklmamışsınız ama rölantiyi gaz verince yükseltiyorum dediğinize göre, aracınız rölanti de iken mi stop ediyor, yoksa 80km/h hızla yolda giderkenmi stop ediyor? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2008 Yazar Paylaş 6 Ekim 2008 Arac yuksek devirlerden sonra vitesi boşa attığımda frene basınca stop ediyor.Mesela sık sık kırmızı ışıklara yakalandığımızda durmamız gerektiğinde oluyor.Hareket halinde yani viteste iken hiç stop etmedi.Stop ettiği zamanlarda marşa tek basmada sorsunsuz çalışıyor.Bende rolantide çalışırken devir yukseltip bırakıyorum acaba stop edermi diye ama o şekilde etmiyor rolanti düşüşü olsa bile araç kendini topluyor.Benim aracım düz vites umarım krankla ilgili bir sorun değildir.Lpg veya benzinde değişiklik yok sorun devam ediyor.Rolanti valfini boğaz kelebeğini temizledim hatta maf a bile söküp baktım hiç bişey değişmedi.Cevaplar için teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2008 Paylaş 6 Ekim 2008 1. Vakum hortumları kontrol 2. Rölanti valfi temizliği-kontrol 3. Buji tırnak aralığı kontrol. Yorum bağlantısı
Levent Kuzu 6 Ekim 2008 Paylaş 6 Ekim 2008 Krank yatağındaki boşluk arızası, imalattan kaynaklanan ve %90 ı otomatik şanzımanlı Focuslarda görülmüştü ve Ford geri çağırım kampanyası ile hemen hemen tüm arızalı olanları düzeltti. Kaldı ki bu arızanın belirtileri arasında , yatak vuruntusu veya hiç çalışmama sonuçları olur. Şase numaraları belli olan üretim serilerinde bu değişim yapıldı Böyle bir liste varmı? Yayınlanmış falan gibi yanii.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2008 Paylaş 6 Ekim 2008 Bu arızalı parçaların takıldığı şase noları, o araçları satan bayilere gönderilmişti. Servis de müşterileri geri çağırarak değişim yapmışlardı. Bundan sonra bu arıza ortaya çıkmaz değil demek mümkün değil, görüldüğü gibi Eray bey in aracında ortaya çıkmış. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ekim 2008 Yazar Paylaş 8 Ekim 2008 Krank sensörü bozuksa eğer araç viteste giderkende stop edermi? Benim araç sadece boşta stop ediyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 Krank yatağındaki boşluk arızası, imalattan kaynaklanan ve %90 ı otomatik şanzımanlı Focuslarda görülmüştü ve Ford geri çağırım kampanyası ile hemen hemen tüm arızalı olanları düzeltti. 99'u bilmiyorum.. 2000 2001 1,6 focusların bir çoğunda görüldü abi bu.. Herhangi bir geri çağırmada olmadı... En azından bizim araçlar geri çağrılmadı. Manueldi... Ortağımın ve arkadaşımın gezinti yataklarını kendi bütçemizle değiştirdik biz... Ama herhangi bir belirti yokken kontrol ettiğimizde gezintinin fazla olduğu görüldüğü için açıldı ve değiştirildi... Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Krank sensörü arıza göstermez , arızalanmaya başladığında ara ara araç stop etmeye başlar tam bozulduğunda ise tamamen çalışmaz araç ama arıza ışığı yakmıyor hiç bi şekilde. Vitesteyken ve hareket halinde iken stop etme durumu olur mu peki? Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Yalnız bu sorunun çözümü için konuşulan rakamlar birbirinden çok farklı! Kim yapar nerde yapılır ne kadara patlar bu iş? Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 krank gezi yatağını ben bugün değiştirdim Yorum bağlantısı
Olgun Akçay 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 krank gezi yatağını ben bugün değiştirdim Abi merhaba benimde başımda böyle bir dert var 1000 tl masraf ettim sorun hala çöüzlmedi. şimdi de krank mili dediler araba çalışırken zor çalışlıy. ustalar levye ile sağ tekerin ordan bir işlem yaptı ve bu krank milinnden dediler dogrumudur sizdde demi böyle bir sorun ver cevab lütfen yada telimden ulaşıp bir bilgi verirsen çok minettar kalırım sizden.. 05054905202 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Şubat 2012 Yazar Paylaş 10 Şubat 2012 Benim yıllar önce açtığım bir konu...Benim o zaman ki sorunum krank boşluğu değil,triger değişimi sonrası sente atlamasıymış Bu tarihler de soruna hiç kimse sente ayarı bozulmuştur diye cevap vermemiş...Şimdi olsa hemen sente diyoruz Triger değişimi olduysa sente ayarı %80 bozuluyor.Tecrübelendik artık Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 Rölanti bozukluğu nedeni ile yaptığım araştırmalar sonuçu; krank milindeki boşluğun sebeb olabileceğini düşündüm.rölanti problemi tam olarak düzelmedi ama krank gezi yatağını iyki değiştirmişim.Çıkan yatağın kenarı ve krank milinin hashas olmayan yan yüzeyi hasar görmüş .Sökülen gezi yatağının yerine sonu 'smitt' ile biten alman malı, kenarları daha kalın yatak takıldıYaklaşık 2 saat sürdü .yağ filitre hariç 175 tl gibi rakam tuttu.daha önce fiyat aldığım yerler 1000 ve 400 gibi rakamlardan bahsetince hiç pazarlık etmedim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Şubat 2012 Yazar Paylaş 11 Şubat 2012 Rolanti dalgalanması ile krank boşluğunun alakası yoktur. Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Ama benim problemimbu gün tam olarak düzeldi.ayrıca boğaz kaelebeği ve rölanti sensörü temizlendi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Şubat 2012 Yazar Paylaş 11 Şubat 2012 Sizin sorununuz büyük olasılıkla rolanti valfi kaynaklıymış..Temizlenmiş ve düzelmiş.İleri de tekrarlama ihtimali var.Yine temizlenir bir süre daha düzelir. Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 11 Şubat 2012 Paylaş 11 Şubat 2012 Sizin sorununuz büyük olasılıkla rolanti valfi kaynaklıymış..Temizlenmiş ve düzelmiş.İleri de tekrarlama ihtimali var.Yine temizlenir bir süre daha düzelir. öncelikle bu forum da sorunlarını ve çözümlerini yazanlardan Allah razı olsun. dediklerinize katılıyorum.ama krank yatağının değişmesi çok iyi oldu haksız mıyım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Şubat 2012 Yazar Paylaş 11 Şubat 2012 Elbette krankta boşluk varsa sorun büyümeden halledilmesi gerekli.Ötelenecek bir sorun değil.Yolda bırakır.. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Rölanti bozukluğu nedeni ile yaptığım araştırmalar sonuçu; krank milindeki boşluğun sebeb olabileceğini düşündüm.rölanti problemi tam olarak düzelmedi ama krank gezi yatağını iyki değiştirmişim.Çıkan yatağın kenarı ve krank milinin hashas olmayan yan yüzeyi hasar görmüş .Sökülen gezi yatağının yerine sonu 'smitt' ile biten alman malı, kenarları daha kalın yatak takıldıYaklaşık 2 saat sürdü .yağ filitre hariç 175 tl gibi rakam tuttu.daha önce fiyat aldığım yerler 1000 ve 400 gibi rakamlardan bahsetince hiç pazarlık etmedim. Taner bey, konu 2 yıl önce ama benim şimdi böyle bir sorunum var. Araba seyir halindeyken yüksek vites düşük hızda zıplama (kesinti) yapmaya başladı.Gittiğim bir usta Krank gezinti yataklarınden dedi. Başka bir bildik Usta krank senörünü söktü ucundaki kir buji ucu gibi olmuştu. Kiri elle temizledi. Yerine taktı.Şimdi o zıplamalar azaldı. Ama neticede yapıyor az da olsa. Sizin bahsettiğiniz krank gezinti yatağı kolay değişiyormu.Yani karter muhafazı sökülünce (bloğa müdahale etmeden) değişme imkanı varmı.Kusura bakmayın motor bilgim fazla yok.Değişim hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Bu arada sensörde aşınma yoktu.Sadece ucunda pislik vardı. Sensörde aşınma olmayışı krank gezinti yataklarında bir sorun olmadığı anlamına mı gelir. Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 21 Eylül 2017 Paylaş 21 Eylül 2017 P0340 hata kodu aldım bu sabah araçtan hızlanmalarda kesilme vuruntu yada arabayı sanki birşey tutuyormuş gibime geliyor sadece sensörü değiştirsek sorun çözülür mü acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül 2017 Paylaş 21 Eylül 2017 Hata kodunu sildirip tekrar test edin.. Normalde stop ettirmesi gerekir. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 Sezgin Yılmaz yazdı: P0340 hata kodu aldım bu sabah araçtan hızlanmalarda kesilme vuruntu yada arabayı sanki birşey tutuyormuş gibime geliyor sadece sensörü değiştirsek sorun çözülür mü acaba? Benzer problemleri bende yaşıyorum ama arıza kodu vs. yok, sizdeki sorun krank sensöründen miydi, tekrar bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts