Fikret Karaca 16 Ekim 2008 Paylaş 16 Ekim 2008 sayın forum arkadaşlarım Otomobilim 2004 Model c-max 47000 km de. ancak klima çalıştığı zaman geriden geriden inilti şeklinde ses geliyor. fan devir hızını artırdığımızda o sesde duyulmuyor ama fan devir hızı 1 de iken duyuluyor ve kafaya taktığım içinde rahatsız ediyor.klimayı kapatınca ses kesiliyor. Servise gösterdim klima kompresörünün değişmesi gerektiği söyleniyor. değiştirelim ama maliyet olarak da yaklaşık 900 ytl ile 1000 ytl civarında bir borç çıkarıyorlar.Bu km de ve bu model de bir arabanın böyle sorun çıkarması olabilirmi. ve daha önce başına böyle bir sorun yaşayan oldumu. forumda ki arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. hepinize sevgiler. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 16 Ekim 2008 Paylaş 16 Ekim 2008 Ben aynı olayı reno 19 umda yaşamıştım.ilk açılma ile birlikte başlayan bir inleme sesi. gerçekten takınca rahatsız edici olabilir ama o kadar para vermeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2008 Paylaş 16 Ekim 2008 Bu tip seslerde yanıltıcı unsurlar olabiliyor. Mesela kompresör yüke binince kayışın geçtiği yerdeki mesela gergi bilyasında bir ses meydana geliyor da olabilir. Klimayı kışları da çalıştırmak tüm sistemin ömrünü uzatır bu vesile ile hatırlatayım, haftada bir muhakak 5-10 dakika çalıştırın, gazın içindeki yağ sisteme dağılsın. Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 16 Ekim 2008 Yazar Paylaş 16 Ekim 2008 Bu tip seslerde yanıltıcı unsurlar olabiliyor. Mesela kompresör yüke binince kayışın geçtiği yerdeki mesela gergi bilyasında bir ses meydana geliyor da olabilir. Klimayı kışları da çalıştırmak tüm sistemin ömrünü uzatır bu vesile ile hatırlatayım, haftada bir muhakak 5-10 dakika çalıştırın, gazın içindeki yağ sisteme dağılsın. çağlar bey aslında yaz kış klimayı kullanırım. ama bu sesin neden olduğunu anlamadım. çözüm yollarını, değişik alternatifleride düşünerek araştırıyorum Yorum bağlantısı
Fatih Ertaş 13 Aralık 2008 Paylaş 13 Aralık 2008 Sayın fikret bey benim aracımdada aynı ses var her Cmax da hatta düz focus lardada var dayım a focus u alırken firma bize şu uyarıda bulundu aynen iletiyorum -- Araç yüksek devirde iken direk klima açmayın deviri düşürün o zaman açın(2500 devir üstü için dedi) klimanın fanı ani çalışma ile yüksek devirde kırılabiliyormuş .... Ses ise normal boşuna yenilemeyin kompresörü aynı ses yine gelecektir. Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 15 Aralık 2008 Yazar Paylaş 15 Aralık 2008 Sayın fikret bey benim aracımdada aynı ses var her Cmax da hatta düz focus lardada var dayım a focus u alırken firma bize şu uyarıda bulundu aynen iletiyorum-- Araç yüksek devirde iken direk klima açmayın deviri düşürün o zaman açın(2500 devir üstü için dedi) klimanın fanı ani çalışma ile yüksek devirde kırılabiliyormuş .... Ses ise normal boşuna yenilemeyin kompresörü aynı ses yine gelecektir. teşekkür ediyorum fatih bey. ben de öyle yaptım zaten. beklemedeyim. kafama takmıyorum artık. selamlar Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu 15 Aralık 2008 Paylaş 15 Aralık 2008 bende klimayla ilgili bi soru sorucam boşuna başlık açmayayım. fanı açınca direk ac lambası yanıyor klima devreye giriyor bazen yanmıyor sonradan kendi kendine yanıyor ac tuşuna basmadıktan sonra ac tuşunun yeşil yanması normalmi otomatikmi yanıyor fanı açınca ? Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 16 Aralık 2008 Yazar Paylaş 16 Aralık 2008 bende klimayla ilgili bi soru sorucam boşuna başlık açmayayım. fanı açınca direk ac lambası yanıyor klima devreye giriyor bazen yanmıyor sonradan kendi kendine yanıyor ac tuşuna basmadıktan sonra ac tuşunun yeşil yanması normalmi otomatikmi yanıyor fanı açınca ? yasin bey hava yönlendirme düğmesini reziztanslı tarafa getirirsen yani düğmenin yönü tan 90 derece yukarıya doğru konumlandırıldı ise klima otamatik olarak çalışacaktır. a/c düğmesine basarsan klima duracaktır. fan düğmesi sıfırda ise klima çalışmaz. hava yönlerdirmae düğmesi rezizstanslı yönde ise fanı açar açmaz klima çalışır. ama durdurmak istersen a/c düğmesine basarsan klima duracaktır. umarım yardımcı olmuşumdur. sevgiler. Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu 17 Aralık 2008 Paylaş 17 Aralık 2008 yani direk ön cama çevirirsek üfleme yönünü otomatik olarak çalışır klima bi problem yok o zaman sağolun bilgi için. Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 18 Aralık 2008 Yazar Paylaş 18 Aralık 2008 yani direk ön cama çevirirsek üfleme yönünü otomatik olarak çalışır klima bi problem yok o zaman sağolun bilgi için. aynen öyle Yorum bağlantısı
Guest Yusuf Cumhur 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Benim focusun kliması arzalanmıştı. Soğutmuyordu. Maraşta yetkili servisine götürdüm, bana lpg'den dedi, gazını kontrol etti ve ekledi. Ancak sorun yine hallolmadı. Maraşta sanayide bir ustaya gittim ve kompresöründen kaynaklandığını söyledi ve söküp, kompresörün içini açıp tamir etti ve çok şükür sorun giderildi,. Şimdi çok iyi. 150 lira aldı... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Benim focusun kliması arzalanmıştı. Soğutmuyordu. Maraşta yetkili servisine götürdüm, bana lpg'den dedi, Ooo ha... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Yok kastedilen LPG değildir Mehmet Abi. Klima gazıdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Klimalarda LPG gazı da kullanılabilir. yani kendiniz klima yaparsanız R22 R14 R410 vb yerine normal LPG de oluyor diye duymuştum. O da sıvıdan gaza geçerken soğuyor, sıkıştırınca ısınıyor vs. O servis herhalde klimaya da lpg basıyormuş. LPG'den diyince öyle düşünmüş olabilir :lol2: Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Lpg var, bakmak istemiyoruz demek istemişlerdir. Yorum bağlantısı
Osman Dinçer 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 benim aractada olmuştu klima calışınca bi şıkırtı sesi geli yodu bende ustaya gösterdim klıma kayışının baglı oldugu dişli (krang kasnagı ) dedi usta degiştirdim sorun hallaldu bi proplem yok artık Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 1 Kasım 2009 Paylaş 1 Kasım 2009 Klimalarda LPG gazı da kullanılabilir. yani kendiniz klima yaparsanız R22 R14 R410 vb yerine normal LPG de oluyor diye duymuştum. O da sıvıdan gaza geçerken soğuyor, sıkıştırınca ısınıyor vs. O servis herhalde klimaya da lpg basıyormuş. LPG'den diyince öyle düşünmüş olabilir Araç klimalarında olmaz hocam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts