İçeriğe Yönlendir

Plaka hakkında

Samet Taşkıran

Recommended Posts

Samet Taşkıran

slm arkadaşlar ben forumda yeniyim birşey soracam arabaya özel plaka istediğinizde(kendi ismimizin baş harfleri) ona ayriyetten bir ücret vergi felan ödeniyor mu?

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
slm arkadaşlar ben forumda yeniyim birşey soracam arabaya özel plaka istediğinizde(kendi ismimizin baş harfleri) ona ayriyetten bir ücret vergi felan ödeniyor mu?

Ayrı ücret ödeniyor.Bazı bayiler o ücreti almayabiliyorlar.Eğer o seride plaka bitmişse yanılmıyorsam 1.5 2 milyara yeni seri plaka açılıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

İstanbul'daysanız ST plakalar Üsküdar Şb.den veriliyor.

Ödeyeceğiniz rakam sanırım 200-300 lira gibi birşeydir. Emniyette tanıdığınız varsa bedava da alabilirsiniz, isterseniz ödediğiniz ücret karşılığında Şehit polis ailelerine yardım derneğine yardım makbuzu veriyorlar..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Benim bi öğrenci velim trafik tescildeydi yardımcı oldu. Aslında AZ serisi çok eskiymiş ama 2 tane çıktı,birini seçmiştim :kutlama:.Ücret ödemedim.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

İle göre değişiyo mu bilmiyorum ama ben Bolu'da 50 lira vermiştim fazladan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu para bağış olarak alınıyor dolayısı ile belli bir rakam söz konusu değildir...

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Bu para bağış olarak alınıyor dolayısı ile belli bir rakam söz konusu değildir...

+1

balıkesir de 100ytl den başlıyor

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
merhaba; Mersin'de de bağış olorak alınıyor.rakam konusunda zorlama yok 50-100 arası tabii ki özelin de özeli olursa değişir herhalde.

Plakanın karakterleri çok düzgün. Trafik mi verdi, kendiniz mi yaptırdınız?

Yorum bağlantısı
Sercan Temel
(düzenlendi)

Plakalardaki yazı fontları artık isteğe göre böyle veriliyor. Seçim size kalmış ben aracımı alırken böyle istemiştim 5 YTL farkı var dediler ama sonradan kimse ücret istemedi. Bu fontlar Almanya' dan ithal edilen bir makine sayesinde böyle yapılıyormuş diğerleri elle basılıyormuş öyle duymuştum daha önce

tarihinde Sercan Temel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağdaş Yalman

habunun istanbul versiyonu yokmidur?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Bursa'da 50 lira bağış karşılığında secebiliyorsunuz. Ben 16 NA 906 'yı secmiştim mesela.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Trafikte tanıdığınız varsa 5 kuruş ödemiyorsunuz. 35 AND 35 istemiştim doluydu 35 AND 34 aldım Ahmet, Nevin Demir (Babamın adı, Annemin adı ve soyadımız)

Aslında 35 ONR 35 istiyorum ama "O" ile başlayan plaka yok :) Olmadı ilerde 35 DMR .. alırım. vs.vs.

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Ankara'da eğer istediğiniz plaka boştaysa, emniyetin sitesinden ayırtabiliyorsunuz. Ücretsiz. Valla. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
(düzenlendi)

Bende plakayı alırken 06 RB'yi birgün önce netten tahsis ettim ertesi günde aynı plakayı extra ücret ödemeden aldım..Eğer trafikte tanıdığınız varsa tek harf yada seri plakalar için de yardımcı oluyorlar...

tarihinde Recep Bahad?r tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Duba

İstanbul ili için böyle bir ayrıtma ,rezervasyon türü bişey var mıdır? Ayrıca aracımın mevcut plakasını nasıl değiştirebilirim?

Ve son olarak tescil bürosunu değiştirmek için ne yapmak gerekli?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Ben plakayı tesadüfen aldım. Plaka beğenmeye gittik baktım HC, adımın yani Hilmi Cenk'in baş harfleri bu olsun dedim, 5 kuruş ödemedim ayrıca. Tesadüf oldu yani.

Yorum bağlantısı
Murat Şekeroğlu

Ben arabamı alalı 1 ay oldu nerdeyse. özel plaka istedim ''MUR'' istedim en başta yok dediler ne kadar doğru bilmıyorum. Ondan sonra '' MRT'' istedim bunada 2000 ytl den aşağıya alamayız dediler. Bende seriden beğendim ve 34 FU .. aldım. Aslında bu kadar büyük meblalar odemeye gerek yok. Tamam 300-500 ytl verilir ama daha üztü yazıktır günahtır.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı

Bende para ödemedim.. 34 DE .... Rahmetli babamın adı ve soyadı DERVİŞ ERKEN.... Olmasını çok istiyodum oldu...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...