Özkan Pehlivan 10 Kasım 2008 Yazar Paylaş 10 Kasım 2008 Bugün ustaya verdim arabayı aks milinde yamulma var düzelmiyor ve tek çözümü aksları komple degiştirmek ya da bu şekilde kullanılsa da problem olmaz dedi.Ben de degiştirmedim doğal olarak.Sorunun her ikisinde birden olması yüzde kaç ihtimaldir ki sizce! Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 11 Kasım 2008 Paylaş 11 Kasım 2008 Bugün ustaya verdim arabayı aks milinde yamulma var düzelmiyor ve tek çözümü aksları komple degiştirmek ya da bu şekilde kullanılsa da problem olmaz dedi.Ben de degiştirmedim doğal olarak.Sorunun her ikisinde birden olması yüzde kaç ihtimaldir ki sizce! Aracın ilk sahibi sizseniz ve aracı kalkışlarda sert kullanmıyorsanız aks kafalarında pek problem olacağını zannetmem.yok ilk sahibi siz değilseniz sizden önceki bu şekilde sert kullanmışsa o zaman ikisinde de problem olabilir tabii Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 11 Kasım 2008 Yazar Paylaş 11 Kasım 2008 Zafer Bey usta aks kafalarıyla ilgili problemden bahsetmiyor ama aks millerinde sarkma var diyor.Ama usta güven vermiyor artık bana zaten çalıştığım için şahsen takip edemedim de. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 Bugün başka bir ustaya gittim o da aks lalesi midir nedir o parçanın pek bulunamadığını söküp baktıktan sonra karar verebilecegini söyledi.Fakat yaptırılmazsa motor kulağına şanzımana zarar verebilecegini söyledi.Aks kafalarına torna yapılırsa duzelmeyecegini soyledi.Lütfen bir yol gösterin bu arabadan iyice sogumaya başladım artık! Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Aks takımı derken aks kafasını kast etmiştir, siz ne taraflardaki sanayiye-ustaya gidiyorunuz, kontrol için yer önerisi istermisiniz, yazdıklarımız yanlış teşhisler de olabilir sonuçta soru-cevap yapıyoruz o kadar, belki bambaşka bir sorun vardır bilinmez? Sonradan okudum, aks milinde yamulma ciddi bir karşı güç- darbe sonucu oluşur ve bu şekilde kullanılırsa, şanzımana da arıza yaptırır. Yorum bağlantısı
Yener Sönmez 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 wallahh bilya diyecem arabayı lifte kaldırıp tekerleri bi sallayın sağa sola bakalım? Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 Aks milinde yamulma var diyen usta güven vermiyor Çağlar Abi, ben söküp baktıgına bile inanmıyorum açıkcası.Bu gün gittigim başka bir usta söküp bakmadı sonucta ama iç aks kafasındaki bilya yuvalarının aşınmış olabilecegini soyledi.Bu bana daha mantıklı geliyor çünkü arabanın altı herhangi bir yere dokunmadı ki aks milleri yamulsun hem de ikisi birden.Eğer aks yuvalarında sorun varsa bunun kaynakla doldurulma durumu da var diyorsunuz ama ustalar buna yanaşmıyor.Güvenilir, sorunun teşhisini koyacak ve cözecek bir usta lazım açıkcası.Bu akslardan kaynaklanan sorunun direksiyondaki titremeye neden olan disk yamulmasından daha önemli oldugunu söyluyor bugunkü usta fakat digeri tam tersini soylüyor ben anlamadım bir şey! Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 (düzenlendi) Aks lalesiden titreme hiç duymadım.yanlış bilmiyorsam lale bozuk olduğundavites kolunda sallanma yapar ve ses yapar dolayısıyla zaman içinde şanzumana zarar verebilir.Eğer sorun ondansa bulunmadığı doğrudur ama hiç olmadı bir sürü hurdacı var oralarda mutlaka bulunur. diğer usta bence doğru söylemiş bu sallamadan dolayı aks kırılmaz (yani bende kırılmadı)Diğer arabamda aks kafaları bozulmuştu ve ben kaynakla doldurttum. sonrasında 5 sene daha bindim ve sattım hala birşey yoktu 13 Kasım 2008 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Pahalı bir tamirat öncesi isterseniz, Dolapdere tarafına gidebilecekseniz yer tavsiyesi yapayım. İşleri orda yaptırmanız şart değil, en azından içiniz rahat eder, teknik bilgilerine güvenirim, ayrıca fiyat teklifi de alıp karşılaştırırsınız. Hurdacıdan aks alınmasındaki en büyük sorun metal yüzeydeki korozyondur. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 Çok yogun çalışıyorum Çağlar Abi bahçelievlerde oturuyorum.Bu civarlara yakın olsa çok daha iyi olurdu ama izin alıp gidecez artık siz Dolapderede Liderler Otoyu mu tavsiye edeceksiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Şu anda piyasada bildiğim en iyi teknisyen orada. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 Önümüzdeki hafta bir randevu alıp gideyim o zaman Çağlar Bey kimle görüşeceğim orda? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Osman ile görüşün, yazıştıklarımızı anlatın. Bu vesile ile V6 Mondeo Hb i oradaysa bir bakın derim. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 (düzenlendi) Sizin eski arabanız falan mı yoksa? www.liderleroto.com Sanırım burdan ulaşım bilgilerine ulaşabiliriz 13 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 Merak ettim şimdi mutlaka görmek lazım Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 21 Kasım 2008 Yazar Paylaş 21 Kasım 2008 (düzenlendi) Titreme sorunu çözüldü.Yaptıkları işe gerçekten önem veren Liderler Otoya özellikle Osman Beye teşekkürler... Ama V6 Mondeo Hb göremedik fırsat olmadı 21 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Titreme sorunu çözüldü.Yaptıkları işe gerçekten önem veren Liderler Otoya özellikle Osman Beye teşekkürler...Ama V6 Mondeo Hb göremedik fırsat olmadı Evet. Çözümü anlatırsanız sevineceğim. Çünkü aynı sorun bende de var. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Kasım 2008 Paylaş 22 Kasım 2008 Dün arkadaşın arabada aks sorununu hallettik.Tornacıya gittik ustamızla birlikte tornacı baktı bunlar en az 1.5 aydır ses yapıyordur o zaman gelsen kurtarırdık ama şimdi artık iş işten geçmiş dedi körük yırtılmış içine su almış dedi.Yeni parça alcaksınız dedi.Çin malı parçalar var 45 lira biraz daha iyi yerli malı olanlar var 80 lira civarı.Körük aldık 20 liraya birde şansımıza stokta sadece 2 tane kalmış olduğu için dedi adam size uygun fiyatlı vereyim dedi orjinal parçayı bize 70 liraya verdi.Tornacı bu parça 70 lriaya nasıl aldınız bende gidip 10 tane alayım dedi normalde bu parça 180 lira civarında dedi.Neyse işte değiştirdiler aldık geldik tatktı ustamız ses falan kalmadı araçta.Ben birde burda şunu öğrendim sağlam olan tarafı açıp elden geçirmediler tekrar neden dedim dış aksı kelepçesini hiç kimse orjinal gibi sıkamaz dedi mutlaka zamanla kaçırır sorun olmadıkca dokunmamak daha iyi dedi. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 23 Kasım 2008 Yazar Paylaş 23 Kasım 2008 Aksların her ikisinde de sorunlar vardı.Aks lalesi, bilyalar ve aks millerinden birinde değişim yapıldı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts