Alkın Yılmaz 6 Mayıs 2007 Paylaş 6 Mayıs 2007 arkadaşlar gecenlerde focusumun sağ farının su aldıgını gördüm ve servise gidip degiştirdik ama şimdi sol far yukarda sağ far asagıda yükseklik ayarı servis yükseklik ayarını yapmayı untmuş bir kaç kişi ye sordum motor üzerinden yapabilirsiniz dedi ler sizce nasıl olacak eger resimde koyabilirseniz nereden yapılacagını anlatmak için cok iyi olur simdiden teşekkürler... saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 6 Mayıs 2007 Paylaş 6 Mayıs 2007 kaputu açıp incelediniz mi ayar vidasının yerini? Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 6 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2007 actım baktım ama bir şey anlamadım motorun nerde oldunu da göremedim Yorum bağlantısı
Cansel Kansu 6 Mayıs 2007 Paylaş 6 Mayıs 2007 beyaz plastik bir vida olacak. ya yıldız tornavida ya da 6mm allen anahtar ile dönebillen bir vida arayın. her farda 2 tane vardır, biri vertical, diğeri horizontal sapmayı ayarlar. motora yakınlığı gösterge olmayabilir o vidanın vertical ayar vidası olması ile ilgili... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs 2007 Paylaş 6 Mayıs 2007 Ama bu vidalar doğrudan bakınca görünmez.. derindedir.. farın üst kısmında farı tutan şasinin içindedir.. düz bir tornavida ile ayarlayabilirsiniz.. Far ayarlamanın nasıl yapılacağı hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 7 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2007 teşekkürler inşallah becerebilirim olmazsa servise gidcem acabaa bunun için serviste bana kasarlarmı ($) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2007 Paylaş 7 Mayıs 2007 Servis tanıdığın bir servis ise bu iş için para almayacaktır.. İyide farı değiştiğin yere niye gitmiyorsun.. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 17 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2007 farı taktıralı iki ay oldu da ondan Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 17 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2007 (düzenlendi) gidicem cesaretlendirdiniz beni peki para almaya kaksa sizce ne kadar alırlar kasarlarmı?? işin kötüsü ford un sahibi bize arabayı üstümüze verememişti alınca dediki al actım servisi git istedigini yaptır bedava herşeyi yaptırdım farıda taktırdım ama para vcermöediğim için cekiniyorum acıkcası 17 Mayıs 2007 tarihinde Alk?n Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Servise git.. Farı taktınız ama ayar yapmamışsınız de.. Para işini peşinen konuş. para isterlerse verme.. Git ayarı kendin yap.. daha iyi yapacağından eminim.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 (düzenlendi) Ben bugüne kadar ne servisin yaptığıyla ne de ustanın yaptığı ayarla önümü görebildim.. Servis çok aşağıda ustaysa nerdeyse yanları aydınlatacak şekilde ayarlamıştı.. En güzeli düz bi duvar,bi kaç dakika bi de basit bi anahtar.. 17 Mayıs 2007 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 17 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2007 tamam kendim yapmaya karar verdim ama bu vidaları bana usta gösterdi hangisini aşagı yukarı hangisinin saga sola oynadıgını gösteririmisiniz ben sadece asagı yukarı ayarı yapıcam saga sola hiç oynatmıcam onlar herhalde ayarlıdır sizce?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Dıştaki aşağı yukarı içteki sağ sol.. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 18 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2007 peki sag sol ayarlaması yapmama gerek varmı??? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Sen aşağıdaki konuyu iyi oku.. Gerekiyorsa yap tabi.. Bu da önemlidir.. http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/ Yorum bağlantısı
Aykut Gürkan 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 Çok garip, neden gitmiş, ben de merak ettim. Altı üstü 4 konumu var. Zorlayacak bir durum yok. Motora bir yerlerden su mu girdi acep? Eğer öyle ise garantiden değiştirmeleri lazım. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 Her şekilde garantiye girmesi lazım... Bitmiş olsa çözüm çıkmacı... Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 3 Eylül 2008 Yazar Paylaş 3 Eylül 2008 Kullanıcı hatası su şıcratmışşın desinlerde gör:) Yorum bağlantısı
Ersin Karaca 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 Kullanıcı hatası su şıcratmışşın desinlerde gör:) Hiç şaşırmam... 1 Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 3 Eylül 2008 Paylaş 3 Eylül 2008 focusların far motorları ayrı satılıyorki. Neden far komple değişecekmiş? +1 ayrıca geçen hafta araç içi hava sirkülasyonu açıp kapatan motor arızalanmıştı, değiştirelim dediler, 470 ytl, ben söktürüp çankayada motorcuya tamir ettirdim, 70 ytl ye halloldu Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 6 Eylül 2008 Paylaş 6 Eylül 2008 (düzenlendi) yaklaşık bir ay önce şoför tarafı far yükseklik ayar motorunun çaılmadığını fark ettim. servise gittiğimde motorun bozuk olduğunu ve farın komple değişmesi gerektiği söylendi. ama ben razı gelmedim. değişim olduğunda yeni takılan farla eskisinin parlaklık farkı olacağından kalsın dedim gerekirse o taraf ayarlanmasın dedim servisten ayrıldım. ama şaşmaz da bir elektrikci arkadaş işçilik dahil 80 ytl ye buldu ve yenisini taktı. sorunda bitti. hemde üzerindeki orjinal parçası (hella) ile aynı motor. size tavsiyem internetten de araştırın var çünkü. piyasaya da sorun mutlaka bulursunuz. kolay gelsin. otomobilim c-max 2004 trend 6 Eylül 2008 tarihinde Fikret Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2008 Paylaş 6 Eylül 2008 Evet bende mondeonunkileri değiştirdim... Çifti 10 lira... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2008 Paylaş 7 Eylül 2008 sizin mondeo ile benimkinin motorları aynı mı? aynıysa nasıl bulabirlim vea ya bulabilirseniz size havale geçsem? Onur aynı ikisi.. Ama Kayseri'de çıkmacıdan almıştın ben.. Çıkmacılara bakmalısın... Sıfırı çok pahalıdır bunun... Birde, manüel ayarlı olsun yada otomatik yükseklik ayarlı olsun... Öyle far üstünden ayarlamak nasıl mümkün oluyor hala 2003 Ghia'da? Her farın manuel ayar imkanı vardır... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2008 Paylaş 7 Eylül 2008 Birde otomatik yükseklik ayarlı farlarda, manüel ayar, düz yolda giderken ki seviyesini ayarlamak için mi var acaba? Farlarda aşağı yukarı ve sağ sol ayarları vardır... Farı yerine ilk ayarı manuel yaparsın.. Sonra ya kendi ayarlar ya da içerden sen değiştirirsin... Sigortasını bilmiyorum.. Bakın kitaplarınıza... ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts