Serkan Toker 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Ampulün ömrü olmaz da, takarken bir sorun oluyor olabilir...Kirli elleriye dokunuyor olabilirler veya yerine oturtamıyor olabilirler.. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Kesin sebep budur diyemeyiz ama, farlar açıkken stop etmeyin ve marşa basmayın... Bir de performans ampulleri (Osram Nb gibi) kısa ömürlü olurlar. Standart ampuller 2-3 yıl dayanabilirler... Gaza bastığınızda farlarda parlama tarzı bir durum varsa, akü ile ilgili bir sorun olabilir... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 (düzenlendi) Kesin sebep budur diyemeyiz ama, farlar açıkken stop etmeyin ve marşa basmayın...Bir de performans ampulleri (Osram Nb gibi) kısa ömürlü olurlar. Standart ampuller 2-3 yıl dayanabilirler... Gaza bastığınızda farlarda parlama tarzı bir durum varsa, akü ile ilgili bir sorun olabilir... Standart ampüller 2-3 yıldan çok daha fazla dayanıyor.. Mesela ben bugüne kadar kullandığımız araçlarda hiç far ampülü değiştirmedim.. 21 Temmuz 2010 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah_Korkmaz 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 öncelikle hepinize merhaba 2011 model Titanium X TDCİ Focusumla bende yollarda ve forumdayım size kafama takılan iki soruyu hemen sormak istiyorum 1-far düğmesinin bulunduğu yerde yanında saat işareti (zaman göstergesi de diyebiliriz) olan bir düğme var. o ne işe yarıyo ? kullanma klavuzuna baktım göremedim ? 2-gündüz farlarını veya normal farları yaktıktan sonra aracı stop ettiğimizde farlar kendi kendi sönmüyor mu ? farları auto seçeneğine aldığımızda gündüz farları yanmıyor, kendim açmak zorunda kalıyorum ama bu seferde arabayı stop ettiğimde kendiliğinden sönmüyor ??? önceki aracım 308 di. gündüz farları kendiliğinden yanar araç stop ettiğinde de sönerdi ? yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 gündüz farı tabirini daha önce duymamıştım. park-kısa-uzun far vardır benim bildiğim.auto da bırakırsanız kendisi açar-kapatır Yorum bağlantısı
Emrah_Korkmaz 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 gündüz farı tabirini daha önce duymamıştım.park-kısa-uzun far vardır benim bildiğim.auto da bırakırsanız kendisi açar-kapatır auto açıyor kapatıyor fakat gündüz herhangi bir işlem yapmıyor ? gündüz farı seçeneği var araçta parklar-kısa-uzun ve gündüz farı seçeneği mevcut far kısmında köşelerde yanıyor en dışta ? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 1. cevabı sanırım gösterge aydınlatması. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 gündüz farı dediğiniz heralde parl lar.autoda gündüz çalışmıyorlar haklısınız.o yüzden elle auto yapacaksınız Yorum bağlantısı
Görkem Yagtu 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 Focuslarda gündüz farı sistemi yok. Dediğiniz ailemdeki vw ve fiat arabalarımızda var fakat maalesef fordlarda mevcut değil gündüz farı yerine ancak park lambasını yakabilirsiniz. Tabi gündüz farının işleyişinden farklıdır çünkü gündüz farında sadece ön parklarda aydınlatma olur ve stoplar yanmaz ancak siz el ile parkları yaktığınızda doğal olarak stoplarınızda yanacak. Dediğiniz gündüz farının eksikliğini ben de hissediyorum her seferinde el ile parkları açmak saçma keşke olsaydı. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 (düzenlendi) bence kitapcıgınıza iyi bakın yazmaması mümkün degil diye düşünüyorum. gündüz farı manuel olabilir bunu aracın dügmeleriyle oynayarak bulmanız gerekiyor.saat dilimi fallow me home için olabilir.aracınız detaylı oldugu için kitapcıgınızın sayfaları çoktur.iyi kontrol edin. ön panel ışıklandırmalrını inceleyin ve bence sorularınızı resimle destekleyin. 7 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 Gündüz farı artık günümüzde Park lambalarının LED olan versiyonlarına deniyor. Lokman abinin dediği gibi diğer saate benzeyen ise gösterge aydınlatma ışık şiddetidir. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 1. cevabı sanırım gösterge aydınlatması. +1000 Yorum bağlantısı
Görkem Yagtu 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 gündüz farı manuel olabilir bunu aracın dügmeleriyle oynayarak bulmanız gerekiyor Gündüz farı öyle bir sistem değildir manuel olmaz kendisi araç çalıştığında gün boyu otomatik olarak yanar ve focusların ülkemize gelen versiyonlarında maalesef yoktur. Ancak kitap bütün focus özelliklerini kapsadığı için orada var gözükmektedir. El ile açtığınız park lambası ile gündüz farı arasında dağlar kadar fark vardır! bu arada bir önceki mesajımda belirtmeyi unutmuşum diğer sorunuz ise aracın içindeki bütün turuncu ışıkların seviyesini ayarlıyor yani gösterge, klima, müzik sistemi ve hatta yukarıdan gelen ambians aydınlatmasının seviyesini ayarlar... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 Sıfır olunca en uzağı 4 olunca tamponun dibini gösteriyor...Bagaj doluysa karşıdangelenleri rahatsız etmemek için farlar öne eğilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2010 Paylaş 7 Eylül 2010 direksiyonun solunda yer alan bir düğme var. far ayar düğmesi. 0 da olunca ne oluyor 3 de olunca ne oluyor? Sıfır en yüksek, 4 en düşüktür.. Araçtaki yük arttıkça farı düşürmek yani, 1-2-3-4 şeklinde ayarlamak gerekir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2010 Paylaş 8 Eylül 2010 araç boş iken o zaman 1 de olması gerekiyor. Nasıl ayarlattığınıza bağlı.. Ama far ayarı sıfırda iken yapıldıysa sıfırda kalmalı. Ben far ayarı 2 de iken yaptım.. Bu sebeple 2'de duruyor sürekli.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Eylül 2010 Paylaş 8 Eylül 2010 Far ayarı araç boş, deposu dolu iken 0'a alınarak yapılır. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 Selçuk bey bu iş şeye döndü, bir yemek programında adamın biri aynen şöyle söylemişti: evimizdeki bir tane bayat ekmeği değerlendirmek için kıyma alırız ve köfte yaparız. şimdi dediğiniz en ideali tabi ki de, benim araç dolu depoyu ancak yazları uzun yolculuğa çıkarken görüyor. Abi bagaja deponun olduğu tarafa 30 kg civarında bir yük koyuver. ( damacanayla su falan) Yorum bağlantısı
Emrah_Korkmaz 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 herkese çok teşekkür ediyorum hasta olduğum için şimdi bakabildim nete ve foruma... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Eylül 2010 Paylaş 10 Eylül 2010 Selçuk bey bu iş şeye döndü, bir yemek programında adamın biri aynen şöyle söylemişti: evimizdeki bir tane bayat ekmeği değerlendirmek için kıyma alırız ve köfte yaparız. şimdi dediğiniz en ideali tabi ki de, benim araç dolu depoyu ancak yazları uzun yolculuğa çıkarken görüyor. Araç dolu depoyu pek görmüyorsa normal zamanda yaptırdığın far ayarı da ileride sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Murat Karahan 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 İyi akşamlar. Arabama sis farı taktırmayı düşünüyorum.Arabamdaki far anahtarında bir kademe var ama oraya getiremiyorum.O düğme ne işe yarıyor acaba. Anahtarı içe bastırıyorum olmuyor dışa çekiyorum olmuyor.Resimde işaretlediğim yere gitmiyor düğme.internette bir sitede sis farı uyumlu anahtar buldum, benim arabamdaki anahtarın aynısı ama bir türlü düğmeyi o konuma getiremedim. Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Oraya gitmez zaten. O işaret arka sis farı işareti. Farlarınızı yakma kiçin anahtarı saat yönünde çevirip kendinize çekince arka sisleriniz yanar o onu anlatmak istiyor. Yorum bağlantısı
Murat Karahan 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Anahtarı satan site şöyle demiş "Focus sis far anahtarı,sis farlı 2005-2008" Söylediğiniz gibi ise resim temsilidir. Çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 E yalan yok eksik bilgi var. sadece arka sis var. o da zorunlu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Park yada farı yakmadan yanmaz. Farı yakınca anahtarı kendine çek.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts