İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Sis farlarınız bildiğim kadarıyla h11 ampül tipi mevcut. Sarı ışıktan kastınız sanırım 3000k ışık rengi. Bu ışığı elde etmek işçin 3000k ampül bulmak gerek. Yada far camları sarıya kaplatılabilir ama ampül değişimi kadar etkili olmaz.

3000k h11 ampülü bulabilirisiniz bilemem ama, piyasada 3000k h11 xenon kit mevcut.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/55W-HID-XEN...s-/150394016725

Edit: Resim

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenon da yapacağım... Belki yarın yaparım...

Servet'in dükkanda fazlalık bir takım 3000K xenon ve balastlar varmış, kaşla göz arasında hediye paketi yapmış bana :D

Yorum bağlantısı
Xenon da yapacağım... Belki yarın yaparım...

Servet'in dükkanda fazlalık bir takım 3000K xenon ve balastlar varmış, kaşla göz arasında hediye paketi yapmış bana :blink:

Dergah yaa :p

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Ben far anahtarını hep autoda tutuyorum.Akşam arabayı çalıştırdım farlar yanmadı.Anahtarı kapayıp tekrar autoya getirdim yine çalışmadı.Ama uzun ve kısa far kademesine getirince çalışıyordu.Bir kaç denemeden sonra kontağı kapadım bu kez.Arabayı tekrar çalıştırınca autoda farlar açıldı.

Bu durumu ne ile izah edebilirsiniz?

Senin araba otomatik farlı mı.. emin misin :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kafası karışmıştır abi.. Microsofttan yazılım almışlardır.. Yeniden başlatınca düzelmiştir.. Takma kafana.. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Ömür derken, genelde 1-1.5 sene çalışırlar, 30-40 TL maliyeti, verdiği ışık nefis

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Doğan

Konuyu toplamak ve öğrenmek için Focusumuz ampul tipleri nelerdir?Toyotamda hepsini biliyordum ama bunda hiç bilmiyorum.

1. Kısa far
  2. Uzun far
  3. Ön ve arka sis
  4. Stop ve 3.stop
  5. Ön arka sinyaller ve ayna sinyali
  6. Gösterge ampulleri
  7. İç aydınlatma
  8. Torpido

Bildiklerinizi yazarsanız ve bunları düzenli bir şekilde yazarsak herkese faydası olacağı inancındayım.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Mahmut Türkmen

Arkadaşlar merhaba,

Akşam sağ kısa farımın yanmadığını gördüm. Yarın değiştirmeyi düşünüyorum.Acaba servise gidip üzerindeki orjinal ampulde mi alayım yoksa bosch plus 90 gibi performanslı bir ampul mü alayım kararsız kaldım. Bir de sol ampül sağlam, eğer aynısından alacak olursam tek almam yeterli olur mu? Ampul ararken H7 olarak mı aramam gerekiyor.

Kendim takabilir miyim yoksa özel ya da yetkili servise mi taktırmam lazım?

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Arkadaşlar kısa farları değiştireceğim focus 2,5 larda kısa H1 mi,H4 mü H7 mi? Kayseride bulabilirsem Bosch Plus 90 alacağım yoksa normal bir ampul taktırıp internetten

Bosch Plus 90 siparişi verip diğeri de patlayınca ikisini birden değiştirmeyi düşünüyorum.

tarihinde Mahmut Türkmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz

Konuyu toplamak ve öğrenmek için Focusumuz ampul tipleri nelerdir?Toyotamda hepsini biliyordum ama bunda hiç bilmiyorum.

1. Kısa far
  2. Uzun far
  3. Ön ve arka sis
  4. Stop ve 3.stop
  5. Ön arka sinyaller ve ayna sinyali
  6. Gösterge ampulleri
  7. İç aydınlatma
  8. Torpido

Bildiklerinizi yazarsanız ve bunları düzenli bir şekilde yazarsak herkese faydası olacağı inancındayım.Teşekkürler.

Kitabında yazması gerekli ben ordan bakıp almıştım yedekleri.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

Usta forumculara bir sorum olacak.Benim ghia nın farlarını auto ya aldığım zaman bir iki hafta ya da bir ay da falan ön kısa sağ ya da soldan biri gümlüyor.Gidiyorum değiştirirken soruyorum,niye otomatiğe aldığımda oluyor kendim açıp kaparsam olmuyor ? ama,yok tümsek yerden geçmişsindir,yok ömrü o kadarmış,yok sık sık yanıp sönerse olurmuş gibi pek beni tatmin etmeyen cevaplar aldım.

Neden otomatiğe aldığımda ampullerin patladığı konusunda tatmin edici bir cevabı olan var mı acaba?Sorunun nedeni ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sık sık yanıp sönüyor ; özellikle akşamları marşa basarken yanık olduğu için ömrü kısa oluyordur; başka açıklaması olamaz..

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Ben sürekli auto da kullanıyorum ve ilk farımı 2,5 sene sonra değiştirdim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...