İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Olcay Artış

bugün yoldayken farkettim bayramda bir sapanca-istanbul yapıp geldim el freni ve abs ışığı da arada bir yanıp sönüyor şuana kadar 3-4 kez oldu bunun nedeni ne olabilir?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ertan Alptekin

Merhaba,

far ampülünün bozulmasıyla farımın ampülünü değiştirdim. Resimlerini de çektim. Kendi kendine değiştirmek isteyenler buradan faydalanabilir... (Başka kolay yolu varsa yorumlarsanız sevinirim)

Öncelikle bu vidayı söküyoruz...

t5k0d.jpg

Daha sonra farı elimize alabilmemiz için bu parçayı boşa çekiyoruz yani kıskacını boşa çıkarıyoruz.

t5k0l.jpg

Yukarıdaki kıskaçtan altta bir tane daha var onu da kolaylıkla açmak için tekerin ordaki iki vidayı da söküyoruz.

t5k0w.jpg

Sonra buradaki kıskacı da boşa çıkarıyoruz.

t5k0x.jpg

Artık farı elimize alabiliriz. Tabi yandaki soketi ben çıkarmaya gerek duymadım. Daha sonra da ampülümüzü değiştirebiliriz. Kolay gelsin...

t5k11.jpg

t5k13.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Merhaba,

far ampülünün bozulmasıyla farımın ampülünü değiştirdim. Resimlerini de çektim. Kendi kendine değiştirmek isteyenler buradan faydalanabilir... (Başka kolay yolu varsa yorumlarsanız sevinirim)

Eren bey güzel bir paylaşım yapmışsınız teşekkürler, yanlız geçen gün arkadaşımızın arabasınından farları sökerken aynı sizin farlardan 3 ve 4'ncü resimlerdeki yerleri sökmeye gerek yok, 1'nci resimdeki vida ve 2'nci resimdeki tırnaktan kurtarıp biraz öne doğru çekerseniz far çıkacaktır. Yapacak arkadaşlara kolay gelsin......

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Eren bey güzel bir paylaşım yapmışsınız teşekkürler, yanlız geçen gün arkadaşımızın arabasınından farları sökerken aynı sizin farlardan 3 ve 4'ncü resimlerdeki yerleri sökmeye gerek yok, 1'nci resimdeki vida ve 2'nci resimdeki tırnaktan kurtarıp biraz öne doğru çekerseniz far çıkacaktır. Yapacak arkadaşlara kolay gelsin......

Kastırmaya çalışmıştım ama çıkaramadım. Sonra da diğer yola başvurdum. Bir sonrakinde dediğinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

O tırnaga boşluktan elinizin ucu ile yada uzun tornavida yardımı ile aşagı doğru bastırınca boşa çıkar ve far rahatca çıkartılabilir.Elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ersin Özkaya

focus 2 aracım var farlar cok one vuruyor bunu ayarlamak için araçta bir düğme var mı ? yoksa  bir far ayarcısına mı göstermek gerekiyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Far anahtarının yanında ayar düğmesi var, standardı 0 dır...Eğer yeterli gelmezse far ayarının ehil biri tarafından yapılması gerekir..Sis farlarının da ayarı vardır bu arada, kullanmanız gerekiyorsa gerekli zamanlarda faydasını görürsünüz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Merhabalar, park ampüllerim zannedersem bozuldu. Elimde alt linkteki ürün var. Acaba parklara takılırsa sorun olur mu?

http://www.n11.com/philips-photon-5-led-li-park-ampulu-8500k-ph7025-P10810136

ben ileri doğru bakan 8 ledlisini taktim sıkıntı yok. + - fark ediyor takıp denemeden farı monte etmeyin.

http://www.yedekparcatuning.com/?urun-1145-photon-8-li-led-6000k-dipsiz-park-ampulu

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

her bagaj kapağını açıp kapattıkça gözüme takılıyordu, vakit bulunca temizleyim dedim :)

kireç çözücü epey temizledi ama pas lekeleri kaldı yinede ışık fark eder sanırım.

dfr3.jpg

4h52.jpg

lsjj.jpg

nnwa.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Recep Güney

Arkadaşlar Kütahya da yaşıyorum burada havalar genelde çok soğuk:) geçen gün bir şey fark ettim aracımda sadece ilk çalıştırma sonrasında motor ısınmadan olan bir durum; direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda farların aydınlatması azalıyor,gaza bastığımda ise artıyor. ancak aynı durum motor ısındıktan sonra olmuyor. bir fikri yorumu olan var mı?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Arkadaşlar Kütahya da yaşıyorum burada havalar genelde çok soğuk:) geçen gün bir şey fark ettim aracımda sadece ilk çalıştırma sonrasında motor ısınmadan olan bir durum; direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda farların aydınlatması azalıyor,gaza bastığımda ise artıyor. ancak aynı durum motor ısındıktan sonra olmuyor. bir fikri yorumu olan var mı?

Tüm araçlarda böyledir, akü ilk anda gücünü bayağı bir kullandığı için lambalar da güç düşümü olur, bir süre sonra akü toplayınca o hareketi yapmaz yani ters bir durum yok gönlünüz rahat olsun......

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Tüm araçlarda böyledir, akü ilk anda gücünü bayağı bir kullandığı için lambalar da güç düşümü olur, bir süre sonra akü toplayınca o hareketi yapmaz yani ters bir durum yok gönlünüz rahat olsun......

teşekkür ederim açıkcası aracı 1 yıldır kullanıyorum ama birkaç gündür farkındayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hakan Arslaner

Arkadaşlar Merhaba,

Benim araca denemediğim ampül kalmadı.

Osram NB Plus

Philips Xtreme Power

Ama duvar görüntüsü bir türlü istediğim gibi olmuyor. Farların tamamında benim önüme doğru değil, sağ tarafa doğru aydınlatıyor gibi. O kadar far ayarı yaptırdım ama durum değişmedi. Başka orjinal far seti taktım yine aynı. Ne önerirsiniz ne yapmam lazım. Bu kısa farlarda sağa sola ayar durumu yok mu?

Almak istediğim görüntü şu şekilde;

XP-8.jpg

Duvar resmi olarak almak istediğim görüntü;

osranvsoemh7jz5.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar Merhaba,

Osram NB Plus

Philips Xtreme Power

Ama duvar görüntüsü bir türlü istediğim gibi olmuyor. Farların tamamında benim önüme doğru değil, sağ tarafa doğru aydınlatıyor gibi. O kadar far ayarı yaptırdım ama durum değişmedi. Başka orjinal far seti taktım yine aynı. Ne önerirsiniz ne yapmam lazım. Bu kısa farlarda sağa sola ayar durumu yok mu?

Sizin aracın duvar çizgisi nasıl?

Normalda sağ taraf yukarda sol taraf aşağıda olmalı ki karşıdan gelenin gözünü rahatsız etmesin.

Sizin koyduğunuz duvar çizgisi de sanki sağlıklı değil gibi?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen

bugün farkettim stop ampülüm patlamış, sisleri yakınca yanıyor ama park kısmı yani 4wattlık kısık yanan kısmı gitmiş. asya tip stop takmıştım ışık dagılımı orjinal gibi düzenli değil led ampül alıp güçlendirmek istiyordum bahane oldu ama bulunduğum ilçede bulamam. internetten baktım yurtdışı hariç yok. bilen göören link atabilir mi.

21/4w BAZ15D duylu ampül oluyor sanırım.

BXEL0j.jpg

Arkadaşlar Merhaba,

Osram NB Plus

Philips Xtreme Power

osranvsoemh7jz5.jpg

bu görüntü mercek olmadan elde edilmez.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serdar Güngör

bugün farkettim stop ampülüm patlamış, sisleri yakınca yanıyor ama park kısmı yani 4wattlık kısık yanan kısmı gitmiş. asya tip stop takmıştım ışık dagılımı orjinal gibi düzenli değil led ampül alıp güçlendirmek istiyordum bahane oldu ama bulunduğum ilçede bulamam. internetten baktım yurtdışı hariç yok. bilen göören link atabilir mi.

21/4w BAZ15D duylu ampül oluyor sanırım.

bu görüntü mercek olmadan elde edilmez.

Bende var park ampulü.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257300-led-sinyal-ampul%C3%BC/

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Çoşkun

2010 Titanium focus var. solda  far ayarı şeyindeki bi kaç şeyi sorucam :) 

xmjt6s.jpg

Bu fotodaki ışıklar   aşağıda kırmızı ile işaretlediğim konumlardayken açılıyor. Normalde bu ışıklar sadece soldaki P konumundayken olması gerekmiyormu ? Sağdaki ilk tıkta beyaz ışık hafiften gelmesi gerek.tam çevirincede farların açılması gerek.Linea idi önceki araç öyle biliyorum sormak istedim.

20tnrrl.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

P : park halinde iken sadece 4 adet dış amppulu yakar önde ve arkada, plaka ve iç gösterge yanmaz, min tüketim ile görülebilmek için karanlık yerde, kontak kapalı iken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Emmi ve Servet abinin tavsiyeleri ile almış olduğum bosch plus90 ampüllerimi taktırdım. Hem bir gece önceden standart ampüllerle fotoğraf çektim hem de bosch plus90larla dün gece fotoğraf çektim. Ben gayet memnun kaldım. Şiddetle de tavsiye ederim. Emmi ve Servet abime çok teşekkür ederim.

Standart ampülllerle

Gönderilen Resim

bosch plus 90

Gönderilen Resim

Bi-xenonlarımızı taktıktan sonra bu karşılaştırma fotoğraflarına bir yenisini eklemeyi düşünüyordum. Özellikle yukarıdaki iki fotoğrafı çektiğim mekanda çektim.

Bi-xenon farlarımız

Gönderilen Resim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...