İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Adnan Çakır

Silsenizde camda ki leke değilde buğu ise tekrar olacaktır.Bencede yol yakınken değiştirtmeyi deneyin sonuçta garantisi var.Zamanla krom olan kısımlarda kararma yapabilir.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
(düzenlendi)

Benim aracımın ön farları geçen gün garantiden lekelenme nedeni ile 2 senede 3.kez değiştirildi.Benim servise sık gitme şansım olsa herhalde 8-10 kez değiştirilirdi.Çünki farlar takıldıktan birkaç ay sonra lekeleniyor.Nedenini ford otosan da bilmiyor.Garantinin bitmesine 1 yıl daha var ve aklıma geldi,garanti bitince ne olacak bu sorun dedim ve otosana mail atım.Telefonla aldığım cevap şöyle.

" Ford otosan garanti kapsamında çıkan her türlü arızayı garanti bittikten sonrada çıkarsa sorunu çözme yoluna gidiyormuş."yani benim farım garantiden sonra da lekelenirse değiştiriceklerini söylediler.Ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecek.

tarihinde Bahad?r Akdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Silsenizde camda ki leke değilde buğu ise tekrar olacaktır.Bencede yol yakınken değiştirtmeyi deneyin sonuçta garantisi var.Zamanla krom olan kısımlarda kararma yapabilir.

Buğu giderici sprey sıksak.. :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

s6300891.jpg

s6300892.jpg

Arkadaşlar hazır konusu açılmışken sorayım, yukarda işaretli yerlerde oluşan buğulanmalar var ancak bunlar sadece çok soğuk havalarda oluyor.

Bu fotoğraflar Uludağ!da -5 -10 derece civarında çekildi doğal olarakta servise gittiğimde kaybolacaklar..

Soru 1: Bukadar soğuk havalarda buğulanma normalmidir yoksa hiçbir şekilde olmamalımıdır?

Soru 2: Eğer buğulanma normal değilse servis benim çektiğim fotoğrafflarla işlem yaparmı?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
s6300891.jpg

s6300892.jpg

Arkadaşlar hazır konusu açılmışken sorayım, yukarda işaretli yerlerde oluşan buğulanmalar var ancak bunlar sadece çok soğuk havalarda oluyor.

Bu fotoğraflar Uludağ!da -5 -10 derece civarında çekildi doğal olarakta servise gittiğimde kaybolacaklar..

Soru 1: Bukadar soğuk havalarda buğulanma normalmidir yoksa hiçbir şekilde olmamalımıdır?

Soru 2: Eğer buğulanma normal değilse servis benim çektiğim fotoğrafflarla işlem yaparmı?

Bu buğular normaldir. Normal hava sıcaklığında buğu oluşmuyorsa bir sorun yok...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bu buğular normaldir. Normal hava sıcaklığında buğu oluşmuyorsa bir sorun yok...

+10

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Aklıma ilginç bir çözüm daha geldi ama.. :seytan:

farın iç kısmında görünmeyen bir yere nem çekici silika torbacıklardan yerleştirsek nasıl olur??

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Aklıma ilginç bir çözüm daha geldi ama.. :)

farın iç kısmında görünmeyen bir yere nem çekici silika torbacıklardan yerleştirsek nasıl olur??

O torbacık ya patlarsa? :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Nuri biraz daha gayret Farı sökmeden bişeyler bulacağız.. :p

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
O torbacık ya patlarsa? :)

Patlamaz Mert.. sağlam onlar.. ;)

Nuri biraz daha gayret Farı sökmeden bişeyler bulacağız.. :)

:good1:

Tıpta çareler tükenmiyorsa Otomotiv sektöründe de tükenmemeli.. :D

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

2009 model araçta nasıl öyle sorun olur düşündürücü..

ben 2004 kullanıyorum çok şükür kesinlikle hiç sorun yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu buğu normal değil.. Buğulanmamalı.. Yakın zamanda camda lekeler oluşmaya başlayacaktır.. Farı sök.. Su dolu leğenin içine sok.. İllaki bir yerden su hava bişeyler alıyordur içeri..

O ancak ilaç kutularındaki neme almaya yarar... :)

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Bu buğu normal değil.. Buğulanmamalı.. Yakın zamanda camda lekeler oluşmaya başlayacaktır.. Farı sök.. Su dolu leğenin içine sok.. İllaki bir yerden su hava bişeyler alıyordur içeri..

O ancak ilaç kutularındaki neme almaya yarar... :good1:

Arkadaşlar, benim aracımında farında bunun başka şekli bir sorun vardı.

Far camının iç yüzeyinde, kahverengi-siyah is gibi, sanki yağlı is yapışmış gibi lekelenemler olmuştu, 3 ays onra garantiden değiştirdiler.

Sonradan takılan farlarda bu daha uzun sürede oldu ama şimdi yine aynısı var.

Servisle konuşacağım.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
(düzenlendi)

Yarın fotoğraf çekip göstericem sorunu.Özellikle akşam farlar yanarken belli oluyor.Sanki içerden suyla yıkanmışta silinmediği için su izleri kalmış gibi.Aydınlatmaya bir engeli yok,sırf o lekeler içinde far söktürülür mü,arabaya tornavida değdirilirmi bilmiyorum ki.Zaten 800 km de baskı balata değişti,1110 km de arka camı patlattılar,3500.km de de farları değiştirirsek ben bu arabayı satarım arkadaş. (Satamamda yağmasamda gürleyeyim bari :) )

tarihinde Bora Akba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Arkadaşlar,konuyu açtım ama fotolarla daha iyi açıklayabileceğimden fotoları da koyuyorum şimdi.Çok açık görüleceği üzere far camlarının içinde süt bulaşmışta leke kalmış gibi lekeler var. Bunlar nedir?Nasıl temizlenir?Çaresi nedir?

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Servise git.. direk değişirler...

Mehmet Bey,buda galiba yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kronik sorunlardan birisi olarak literatürümüze girecek.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Bende de aynı belli belirsiz lekeler var, ama ancak far yanıkken ve gece belli oluyor, gündüz hiç ama hiç belli olmuyor.

İlk aldığımda da varmıydı hatırlamıyorum, ama aydınlatma bakımından bir zararı yok, ama XENON takılı olsaydı sorun olurdu herhalde.

Değişim konusunu o kadar rahat olur mu? Bir de yeni gelenler aynı olacaksa ne anlamı olacak.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Gerçekten kötü bir görüntü..Yeni takılanlar böyle olmuyordur inşallah vardır bunun bir hatası bulup düzeltmişlerdir..

Yorum bağlantısı
Kaan Öztürk

Aracı aldığımdan bu yana yaklaşık bir yıl olmasına rağmen ilginç sorunlar yaşadım. araç yağmur suyu aldı..silikonla önlediler... arka farlarda terleme oldu..şimdi de yağmur sonrası ön far içten buğulanma yapıyor...bunun çözümü için servise gitmek gerekiyor..sanırım farı değiştirebilirler...daha önce bu sorunu yaşayan var mı merak ediyorum..sonuçta araç bir yıllık ve 10 bin km yapan bir araç...Ford gibi bir markada bu tip sorunların yaşanması üzücü geliyor ve insan tercihini yanlış yaptığı kanaatine ulaşıyor.

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Bende de aynı belli belirsiz lekeler var, ama ancak far yanıkken ve gece belli oluyor, gündüz hiç ama hiç belli olmuyor.

İlk aldığımda da varmıydı hatırlamıyorum, ama aydınlatma bakımından bir zararı yok, ama XENON takılı olsaydı sorun olurdu herhalde.

Değişim konusunu o kadar rahat olur mu? Bir de yeni gelenler aynı olacaksa ne anlamı olacak.

Yukarıda görülen içten lekeli adaptif farları Bugün değiştiler Tur Oto Serviste.Yine her zamanki gibi Ramazan Ustaya sonsuz teşekkürler,Can Umut Baykana sonsuz teşekkürler. Yeni farlarda herhangi bir leke bulunmuyor.Sadece içerden ufak toz zerrecikleri var ama zamanla o zerreciklerin gideceğini,gitmezse yine değiştireceklerini söylediler.

Yorum bağlantısı
Bülent Üstüntepe

Benim aracta da ayni sorun vardi. Otokoc garantiden degistirdi. Yol yakinken degistirmekte fayda var...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Plastik farlar, tüm markalarda içten buğu yapabiliyor. Far açık iken buğu kalbolmaz ise problem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aracı aldığımdan bu yana yaklaşık bir yıl olmasına rağmen ilginç sorunlar yaşadım. araç yağmur suyu aldı..silikonla önlediler... arka farlarda terleme oldu..şimdi de yağmur sonrası ön far içten buğulanma yapıyor...bunun çözümü için servise gitmek gerekiyor..sanırım farı değiştirebilirler...daha önce bu sorunu yaşayan var mı merak ediyorum..sonuçta araç bir yıllık ve 10 bin km yapan bir araç...Ford gibi bir markada bu tip sorunların yaşanması üzücü geliyor ve insan tercihini yanlış yaptığı kanaatine ulaşıyor.

Kaan Bey, yeni açmış olduğunuz konuyu bura ile birleştirdim.. Çünkü aynı şeylerden bahsediyordunuz..

Lütfen gerekmedikçe yeni konu açmayın...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...