İçeriğe Yönlendir

Mucizevi Bitkiler

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Yurdaer Elay

Arkadaşlar... e-ileti olarak gelen bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Okumakta fayda var. Hiçbir müdahale etmeden yapıştırıyorum, Türkçe karakter eksiklikleri nedeniyle özür :dance3:

Limon suyu ve Sarimsak mucizesi

2 Litre limon suyu, 40 dis soyulmus ve ezilmis sarimsak, agzi sIki kapanan koyu renkli veya uzeri kagitla kapatilmis bir kavanoz lazim. Limonlarin suyunu iyice sIkip kavanoza doldurunuz, soyulmus 40 dis orta Boy sarimsagi yikamadan ve ezerek limonun icine atip kavanozun kapagini kapatiyoruz, 25 gun boyunca normal ilik bir yerde saklanip her guncalkanacak, (sarimsaklar iyice erimis olacak) 25 gun sonra kavanozu acip her sabah ac karnina yarim veya icebiliyorsa Bir cay bardagi iciyoruz kavanoz bitene kadar icilecek, kapagi hep kapali Olacak, kavanoza asla su, seker v.b. karistirilmayacak ancak cay bardagina aldiginiz kismini dilersek sulandirarak icebiliyoruz bunu ictikten sonra en AZ yarim saat bir sey yiyip icilmeyecek, yarim saat gectikten sonra kahvalti yapilacak mumkunse her sabah ayni saatte icilecek.

% 100 KANITLANMIS YARARLARI

1-Tum damar iltihaplari (vaskulir) tedavi ediyor, tikanan damarlari aciyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu onluyor.

2-Kollestrol ve lipidi dusuruyor zararli yaglarin yakilmasini sagliyor, kilo verdiriyor (bazal metabolizmayi hizlandirip yaglarin yakilmasini sagladigi icin istahi aciyor bu donemde diyete dikkat etmek Gerekiyor) sekeri dusuruyor, pankreasin yenilemesini sagliyor.

3-Bobrek ve safra taslarini eritiyor idrar sokturuyor vucuttaki siskinlik ve tum dokulardan odemi kaldiriyor.

4-Helycobeacter pylori adli ulser mikrobunu oldurerek mide ve oniki Parmak bagirsagi ulserinin kesin tedavisini yapiyor.

5-Tum romotizmal iltihabi onleyip, her tur romotizmal agrilari Dindiriyor, kireclenmeyi onluyor, eklem duzeylerinin yenilenmesini sagliyor her turlu agriyi

kesiyor.

6-Beyin hucreleri ve tum sinir sistemlerinin yenilenmesini sagliyor Sinirdeki aksiyon potansiyelini duzenleyip ileri-refleks hizini artiriyor,felclere ve VERTIGO'da fayda veriyor.

7-Vucudun bagisIklik sistemini son derece kuvvetlendiriyor, ve her turlu alerjiyi ozellikle damarsal kokenli ve strese bagli cilt alerjilerini kokunden kesiyor, kansere karis tum vucudu koruyor.

NOT: Ilaci hazirlayanin babasinin koroner by-pass ile uc damari degisecekken bu ilac sayesinde %100 tikali damarlari acilmis ilac hazirlandiktan sonra sarimsaklar erir, koku etrafa yayilmaz. Kullanan uc kisi ile gorustum hep son derece memnun olduklarini adeta genclik Iksiri oldugunu soyluyorlar. Bunu ilk defa Rus doktorlar bulmus ve uygulamislar simdi ABD'de uygulanmaya baslamis, tip de devrim yaratacagi soyleniyor ve sarimsak limon karisimindan olusan maddelerin kimyasal yapisi cozulmeye calisiliyor.

Dr. Sencer TEPE

Saglik Bakanligi Daire Baskani

Ceviz

*Ispanyol uzmanlar tarafindan yapilan arastirmaya gore, ogunler sonunda yenen belli miktarda ceviz, yagli besinlerin damarlara verdigi zarari onluyor.

*Amerikan Kardiyoloji Universitesi'nin dergisinde yayimlanan arastirmada, 24 kisiye bir hafta boyunca yag orani yuksek salam ve peynir iceren ogunler verildi.

*Arastirmaya katilanlarin yarisina ogun sonlarinda 5 cay kasigi zeytinyagi, digerlerineyse 8 adet ceviz verildi. Yapilan testler, hem zeytinyagi hem de cevizin yagli besinlerin damara verdigi zarari azalttigini gosterdi.

*Arastirma ayrica cevizin damarlarin esnekligini de korudugunu ortaya koydu. Cevizin bu ozelligiyle, damar sagligi icin zeytinyagindan da faydali oldugu vurgulandi.

*Yagli besinlerin yol actigi damar sertligi, felc ve kalp hastaliklarinin temel nedenleri arasinda gosteriliyor.

COREKOTU: HER DERDE DEVA

Corek otu nicin degerli? Corek otunun tohumunda doymamis yag asiti, eterli yag, vitaminler ve organizma icin zaruri olan ve cok az miktarda tuketilmesi gereken degerli maddeler bulunur. Bu maddelerin karisimi, hasta kisinin iyilesmesine vesile olur. Corek otu tohumunda bulunan doymamis yag asitinin metabolizmaya musbet yonde tesir ettigi, bagisIkligi arttirdigi ve allerjiyi durdurdugu ispatlanmistir. Bu sebepten corek otunun astim, bagisIkligin zayifligindan meydana gelen marazlar ile sinir ve deri hastaliklarinda basarili sonuclar vermesine sasirmamalidir. Bu iyilestirici tesir, corek otunu yemeklerde de kullanilan ve sevilen bir gida haline getirmistir. Zamanimizda ozellikle ABD ve Avrupa'nin buyuk ulkelerinde corek otuna talep cok artmis, istekler karsilanamaz h

Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan
(düzenlendi)

Şeker hastalığı yüzünden 2 ayağının parmaklarından amputasyon geçiren babamın kapanmayan yaralarını herşeyi denedikten sonra sarı kantaron yağıyla kapattık. Yaraların temiz olması şart ve uzun süreli bir tedavi. Aklınızda olsun.

Ek: Yaralarda akıntı varsa rivanol kısa sürede akıntıyı kesiyor. Rivanol sıvı bir karışım ve eczanelerde yaptırılıyor.

tarihinde Arzu G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Genel bilgim: Kantaron yağı bu aralar konuşuluyor, harici uygulamada iyi sonuçlar veriyormuş, bazıları içmeye yelteniyormuş, içilmemesi konusunda uyarılar var. Bu tip bitkisel ürünlerde dikkat edilmesi gereken: mesela limon dediğimizde, doğal yetişmiş olanının faydaları yazılıyor, çok iyi bilmem ama sera-hormon vs. işin içine girince, bitkilerin yararları azalıyormuş derler.

Bu arada geçmiş olsun Arzu hanım, acil şifalar.

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

“Limon suyu ve sarımsak mucizesi” ile ilgili e-maili G. Afrika’ da yaşayan eski bir dostuma da göndermiştim. Fakat kendiside daha önceden düzenlenmiş aşağıdaki tekzip yazısını bana gönderdi. Sizlerle paylaşmak istedim.

LİMON-SARIMSAK KARIŞIMININ FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Son günlerde elektronik ortamda limon-sarımsaktan yapılan bir karışının her derde deva geldiği yönünde mailler dolaşıyordu.Bende üşünmedim durumu Sağlık Bakanlığı'na sordum.Bakanlıktan gelen cevabı size aynen aktarıyorum.

Saygılarımla

KAMUOYUNA DUYURULUR

Son bir aydır internet ortamında gerek bazı site ve e-mail gruplarında ilan edilmiş olarak; gerekse kullanıcıların birbirlerine yolladıkları elektronik postalarda, altında adımın yanlış olarak yazıldığı, sarımsak-limon karışımı bir şeyin neredeyse her derde deva ilaçmış gibi lanse edildiğini öğrendim. Ulaşabildiğim site ve haber gruplarına, böyle bir karışımla ilgim olmadığını yine elektronik ortamda tekzip ettim. Ancak hala daha gerek telefonla gerek Bakanlığımız basın müşavirliği kanalıyla, şahıs veya medya mensupları bazında konunun sorulması ve bilgi isteniyor olması üzerine, bu genel duyuruyu yapmak zorunlu olmuştur.

1- 1- İnternet ortamında altında adım Sencer olarak yazılmış ve Tedavi Hizmetleri Daire Başkanı olduğumu beyan eden SARIMSAK-LİMON KARIŞIMI hakkında hiçbir bilgim ve ilgim yoktur.

2- 2- Bu karışımın ne zaman ve kim tarafından hangi maksatla adım kullanılarak internet ortamına verildiğini de bilmiyorum. Sadece aynı odayı paylaştığım daire başkanı arkadaşım, A.Ü. Ankara Tıp Fakültesi Biyokimya Bilim Dalında doktora yaparken hocası Prof. Dr. İlker DURAK ile sarımsaktan elde edilen bir ekstre (GARLİK EKSTRESİ) üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmalarının Tıp Dergilerinde yayınlandığını anlatırken, odamızda bulunan bazı ziyaretçilerin sarımsakla limonu karıştırmanın daha iyi olduğunu söylediklerini ve bu konu hakkında tartışıldığını hatırlıyorum.Bu olay da bir-iki yıl önce olmuştur. Bu kişilerden biri belki inandırıcılık katmak düşüncesiyle adımı kullanarak internete vermiş olabilir diye düşünüyorum, ancak kişileri tanımadığım için de araştırıp soramıyorum.

3- 3- Kendim hipertansiyon hastası olduğumdan uzun süredir tansiyonumu regüle etmek için Sinoretik forte tbl 1x1, Cozaar tbl 1x1, kan sulandırıcı olarak Coraspirin 1x1 ve kolesterol düşürücü olarak Crestor 1x1 kullanmaktayım. Bu ilaçlara ait sağlık kurulu raporum mevcut olup tüm tedavi kayıtlarım ve reçete tarihlerim Bakanlığımız sağlık merkezinin bilgi işlem kayıtlarında her an ulaşılabilecek durumdadır. Ayrıca annemi yakın zaman önce koroner damar tıkanıklığı nedeniyle yapılan by-pass ameliyatı sonrası kaybetmiş bulunmaktayım. Böyle bir karışımı biliyor olsaydım ve gerçekten böyle bir karışımın iddia edilen etkilerinin olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı, önce anneme ve kendime uygular; annemi kaybetmez ve ben de bir dolu ilaç kullanmaktan kurtulmuş olurdum.

4- 4- Meslek hayatım boyunca bilimsellikten taviz vermemiş birisi olarak, bu çeşit bilim dışı gördüğüm bir olaya adımın karıştırılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayım ve son zamanlarda her gün bir şekilde karşıma geliyor olması da çalışma performansımı olumsuz yönde etkilemektedir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında bu konu ile ilgimin olmadığını ve böyle bir duruma

adımın karıştırılmaya çalışılmasından son derece mağdur olduğumu, başta basın-yayın organlarımıza ve onlar vasıtası ile tüm kamuoyuna duyurur, insanlarımızın bilimsel yararı kanıtlanmış ve hekimlerince verilen tedaviler haricinde, hiçbir yol ve yönteme başvurmamalarını önemle hatırlatırım.Saygılarımla,

Dr. Sencar TEPE

Organ ve Doku Nakli Hizmetleri

DAİRE BAŞKANI

09.10.2006

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Buyrun burdan yakın. Yurdaer kardeşimize saygı ile, konuyu birazdan kapatalım derim, Sencar beye yazık, adamcağız 2006 da tepkisini koymuş ama internet işte ;)

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Teşekkür ederim Emre bey... İyice araştırmadan eklenti yapmamak gerektiğini anlıyoruz böylece :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...