İçeriğe Yönlendir

Pancar motoru gıbı :s

Caner Güneş

Recommended Posts

Caner Güneş

iyi akşamlar arkadaşlar, abiler. bugun aracımı kullanırken 3000 devırın ustunde bu yıgılma var gıbı hıssettim. kaale almadım devam ettim. bı sure sonra arıza lambası yanıp yanıp söndü. ardındanda sürekli yanmaya başladı. araba sürekli çig benzin atıomuş gıbı çalısıor. pop pop pop dıe ses gelıo egzozdan. bu durum benzındede deişmiyor. gaza aldıgımdada. gaz yememeye başladı yıgılıyor gıbı oluyor araba. gaz verıncede o pop pop pop cogalarak cıkıyor devır saati. tam anlatabildimmi bilmiyorum ama böyle bişi. eskiden serçe varken bende sulu benzın alınca yada karburatore pislik gelince yapardı bunu. acaba öyle bişimi gene. zamanla geçermiki. yorumlarınız için tşk kürler.

Yorum bağlantısı
Caner Güneş

tmm. bakar kontrol ettiririm saolun. ama hallolunca arıza lambası kendı sönermı. illa servisemi gitmem lazım

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan
Buji ve/veya bobin ve/veya buji kablosu kontrol.

aynı durum benim araçtada birkaçgündür oluyor Çağlar bey.Bayram olduğu için bir yere baktıramadım.10-15 marşta zor alıyor(daha doğrusu birkaç marşta motor 400-500 rpm de sarsıntılı bir şekilde çalışıyor) gaz vermek istediğimde stop ediyor.2 gündür canımdan bezdirdi.yığılma,pancar motoru gibi çalışma ve gaz pedalından ayağımı çektiğimde tekrar stop etme.inanın 20 yıl önce kullandığım 77 model düz 6 silindirli 2 kapılı granadımı ve diğer skoda forman lx-lada samara gibi araçlarımı hasretle anmaya başladım.o granada ki mercedeslerle oynardı ve bir sefer olsun kaputunu açma ihtiyacı hisstmediğim ve motor sesini duymakta çok zorlandığım bir araçtı.Otomotiv sektöründe teknolojinin karşılığı halt etmekmidir diye ciddi ciddi düşünür oldum.meded ey ustalarımız..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu ateşleme bobını pahalı bişimi..

Giden gitmiş. napacan fiyatını.. :)

Şaka bir yana; 95 lira gördüm bi yerde...

Yorum bağlantısı
Caner Güneş

tmm. tşk ler. her sorunuma böle hemen yardımca oluosunuz. allah razı olsun. i geceler.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan
20 yıl önce (1987'de) kullanmış olduğunuz granada 11 yaşındaymış. Ayrıca o araç bir üst sınıftaymış. Şimdiki aracınız ise 15 yaşında ve bir alt sınıfta üstelik de şu ana kadarki şikayetlerinizden anladığımız kadarıyla pek iyi kullanılmamış bir araç. Sizin araçtan 2 yaş genç olan Çağlar abinin mondisi, kendisinin anlattığı kadarıyla, gayet iyi durumda.

esasen haklısınız hakan kardeş,aracın önceden nasıl kullanıldığı,yaşı vs. önemli ama henüz 2 ay önce 4000 ytl masraf edilmiş bir araç için müsade edinde bu kadarlık sitem edeyim diyorum.ama herşeye rağmen mondeoyu listeden silmedim ve uğraşmaya devam diyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

78 küsür + kdv diyordu bi sitede... 2-3 de kargosu tutsa diye düşünmüştüm ben Hakan.. :)

Parça elimde olsa 85'e verirdim ben.

Yorum bağlantısı
Doğan Günay
(düzenlendi)

Aracım 2000 model focus.

İlk sahibiyim. Bu güne kadar 144500 km yapmışım. Şimdiye kadar çıkan arızalar:

1.) Z-rot

2.) Ateşleme bobini

3.) Motor kontrol modülü (Beyin)

İlk ikisi için ödediğim bedel makuldü. Sonuncusu ise bir felaket.Beyinin serviste liste fiyatı 2681 YTL. İstanbul'dan çıkma buldum.600 YTL. Yetkili servis taktı.

Bilgisayarın araca takılması:15 YTL

Programlama : 15 YTL

Genel elektrik kontrolu : 200 YTL

Toplam 230 YTL işçilik.

Ha! bu arada şehir içinde çekici ile servise götürmek için de 50 YTL. Zira aracımla seyir halinde iken stop etmişti.Çalıştırmak ne mümkün..

Ama sorunum bitmedi. Aracım silkeliyor.Gerçi bir "pancar motoru" gibi değil. Bujilerden başlayarak kablo ve ateşleme bobinine doğru biraz daha masraf yapmam gerekiyor.

tarihinde Do?an G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Günay

Çağlar Bey,

Aracımdaki tek değişiklik birkaç hafta önce bizzat kendi taktığım bir ses-görüntü cihazı. (Minton CA-993)

Bunu taktıktan bir kaç gün sonra beyin arızalandı. Kızımın ısrarı ile takmıştım. Oğluma verilen bir eşantiyon idi.

Kızıma da takıldım" Bak senin ısrarın yüzünden oldu" diye...Şaka tabii.

Silkeleme beyin arızasından önce oluştu. Beyin değiştikten sonra da devam ediyor. Büyük ihtimal bujilerde.Zira galiba 80.000 Km oldu değiştirmeyeli. Ancak serviste beyin değiştikten sonra test sürüşü yapan eleman, buji kablolarını değiştirmemi önermişti.Araya bayram tatilinin girmesi ile erteledim. Ama önce bujilere bakacağım.

Bu tür arızaları teşhis için (Buji-kablo-bobin) uygun ölçü cihazlarını meslek hayatımda epeyce kullandım.Ama şimdi bir emekli olarak bu olanaklarım yok. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Siz önce bujiyi bi değiştirin...

80 bin km'de şofbenin pilot çakmağına dönmüştür onlar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...