Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 araç hasarlı yapılmış ise sıradışı sesler oluşabilir. orjinal araçta sıradışı ses olmaz. eger aracınız orjinalse aracın orjinal olduğunu zannediyorum. Ufak tefek, parça değişimi olmayan, sıcak kaynak ve düzeltme olmayan kaporta işleri ve boyama dışında araçta oynanan yer yok. Benim ve ustaların gözlemi bu. zaten yaklaşık 10000 km dir ben kullanıyorum. sesin oluşumu son 2500 km de oldu. Ya da havaların soğumasıyla oldu. Ya da nazar değdi. Bozuk yolda süratli gidip -'heavy duty' ön düzenli Taunus kullanıcılığından olacak ki çukur ve kasislerde pek frene basmazdım- kızan arkadaşlara "bu araçlar saatlerce bozuk zeminde test ediliyorlar forda bir şey olmaz ben 20 yıldır test ediyorum" dediğim için nazar değmiş olabilir mi? :huh: Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Bence; yürüyen aksamı kontrol edenlerin %100 heryerine tam baktıkları varsayımınız yanlış olabilir, orasına-burasına 2-3 defa baktırdım denen araçlarda, çok basit Z-rot arıza teşhisi çıkabiliyordu, yani başka bir teknisyene-rotçuya gidin. Ayrıca tüm civataları sıkılsa da , bazı seslerin kaynağı giderilemez. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 (düzenlendi) Bence; yürüyen aksamı kontrol edenlerin %100 heryerine tam baktıkları varsayımınız yanlış olabilir, orasına-burasına 2-3 defa baktırdım denen araçlarda, çok basit Z-rot arıza teşhisi çıkabiliyordu, yani başka bir teknisyene-rotçuya gidin. Ayrıca tüm civataları sıkılsa da , bazı seslerin kaynağı giderilemez. peki çağlar bey, bilgi ve tecrübeye saygımız var. Bir daha ki servise gidişimde özellikle z-rodu da kontrol ettireceğim. Bir sorum daha var; Amortisör alternatifini ustalara söylediğim de "amortisör olsa her zaman yapar dediler" Bu Z-rodun arızası, araç belli bir yol kat ettikten ve araç / havalar ısındıktan sonra kaybolur mu? 4 Ocak 2009 tarihinde Rahim Sar? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kerem Arıkantürk 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Geçtiğimiz yıl anlattığınıza benzer bir sesten şikayetçi idim ve Arkas Otomotiv İzmir Ford yetkili servisinde (bana aktarıldığı kadarıyla) direksiyon kutusunun garanti kapsamında değiştirilmesi ile sorun çözüldü... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Her an, belli bir ivme-durma anında ses tekrarlamıyor, ara veriyor ise, sesin kaynağında lastik-kauçuk gibi bir malzeme var diyebiliriz ki Z-rot ta var, ayrıca tekrarlanmayan seslerde, bir yere yaslanma (sağ-sol ileri -geri) var demektir, yani sabit sıkılan bir civatalı parça değilde, diğer malzeme kriterlerine uygun kaynak aranırsa, daha zahmetsiz bulunur diye düşünürüm. Şase içine mıcır taşı kaçmış arabadaki ses çok kötüydü hiç unutamam, tüm günümüzü yemişti namussuz taş :lol2: Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 Her an, belli bir ivme-durma anında ses tekrarlamıyor, ara veriyor ise, sesin kaynağında lastik-kauçuk gibi bir malzeme var diyebiliriz ki Z-rot ta var, ayrıca tekrarlanmayan seslerde, bir yere yaslanma (sağ-sol ileri -geri) var demektir, yani sabit sıkılan bir civatalı parça değilde, diğer malzeme kriterlerine uygun kaynak aranırsa, daha zahmetsiz bulunur diye düşünürüm.Şase içine mıcır taşı kaçmış arabadaki ses çok kötüydü hiç unutamam, tüm günümüzü yemişti namussuz taş :lol2: Teşekkürler çağlar bey sesin kaynağı ve çıkış şekli konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim. Bakalım yaz gelmeden bulabilecek miyiz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 Bu arada çoğunlukla aracınızı nasıl yıkatırsınız? Kova-süngerle ev-işte yıkanan araçlarda, ön-arka takım aşırı çamur bağlıyor, ses şikayetleri sık geliyor, tazyikli su ile araç altı da temizlendiği için, parçalar daha uzun süre dayanabiliyor. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 Bu arada çoğunlukla aracınızı nasıl yıkatırsınız? Kova-süngerle ev-işte yıkanan araçlarda, ön-arka takım aşırı çamur bağlıyor, ses şikayetleri sık geliyor, tazyikli su ile araç altı da temizlendiği için, parçalar daha uzun süre dayanabiliyor. Aracım sesin başlama anında oldukça temizdi. Çmur vs. yoktu. 1 ocakta ava gittim. Yol anormal çamurluydu. O zamana kadar bir hafta kadar sese veda etmiştim. Dönüşte ses son haddinde yine belirdi. Basınçlı suyla kendim yıkadım. Eve gelince kaputu kaldırdım baktım. Motorun arkası eksoz boruları direksiyon sistemi dahil çamurla doluydu. Şimdi gidip oraları motora ve elektronik aksama su kaçırmadan yıkayacağım. Bu bölümde hem z-rod hem de direksiyon sistemi var. Bu temizlikten sonra değişiklik var mı bir bakayım. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 (düzenlendi) sensörlere zarar veririm diye çekindiğimden 3 gündür erteliyorum! 4 Ocak 2009 tarihinde Rahim Sar? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 4 Ocak 2009 Paylaş 4 Ocak 2009 İşi bilen bir oto yıkamacı da yapabilir bu işi. Ziebart, sonax gibi. +1 Ama bundan 4 yıl kadar önce golden bakım yaptırdığımda motor bölümüne ziebarçılar ilaç sıkmıştı.Tcs lambam bir hafta boyunca yandı ,daha sonra kendiliğinden söndü.Aman dikkat diyorum.çok elzem değil ve keyfe kederse kesinlikle yıkatmayın ,silin. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 her araziye çıkıştan sonra ziebarta uğrarsak??? anlaşılan seneye bu işler için başka bir cefakar ford alacağım. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 4 Ocak 2009 Yazar Paylaş 4 Ocak 2009 Ranger/explorer ben 2.0 bir taunus kast etmiştim ama neyse. eski taunusumu özlemişim. Toroslardan Karadenizin dağlarına kadar yaz kış gitmediğim yer kalmamıştı. Benimle gelenler dışında kimse inanmak istemiyordu ama onca km boyunca hiç bir önemli problem yaşamamıştırm. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 5 Ocak 2009 Yazar Paylaş 5 Ocak 2009 Arkadaşlar bugün yine aynı sesle hepimiz irkildik. 10 dk sonra araç ısınınca ses kesildi. Fakat ilginç bir durum ortaya çıktı. arkada oturan iki arkadaş ta sesin orta veya arka taraftan geldiğini söylediler. Bazen ön koltukta otururken arka veya orta bölümden gelen sesler önden geliyormuş gibi algılanabiliyor. Şimdi orta ve arka bölümdeki parçaları kontrol ettireyim diyorum. Belki eksoz belki arka salıncak bağlantıları denge çubukları vs. Çözüme yaklaşıyorum gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 10 Ocak 2009 Yazar Paylaş 10 Ocak 2009 Yabancı sitelerde benzer problemi araştırıyorum. İngilizce bilen arkadaşlara bulduğum bir bilgiyi sunuyorum: Burada cevap veren tekniker kısaca ya kırılmış helezon yayıdır ya da aşınmış denge çubuğudur. Birincisi tehlikeli ikincisi değildir diyor. http://answers.yahoo.com/question/index?qi...05083721AAZWNQ3 Resolved Question 2005 Ford Focus tire alignment/suspension problems I bought my 2005 Ford Focus used but still under warranty. When I would turn I would hear and feel a bump or thump in the front end. Speed didn't really matter. It would thump when the weight load shifted. I could make it bump at 5 mph and not a really sharp turn. I took it to my local Ford dealership, demonstrated the problem - after their mechanic could not hear any problem during a test drive - and left it with them. When I got it back it had no more bump/thump during turns - for a fair amount of time. I thought I'd take it back when it needed servicing. Best Answer: The Ford Focus has two common problems that can result in the type of noise you are hearing. One is broken front suspension coil springs. Any mechanic with any experience at all with the Ford Focus will know what to look for with this because they will have encountered it before. The other is worn front stabilizer bar end links which on this vehicle are a ball-and-socket type joint that tend to clunk when worn. The broken coil springs are obviously a safety issue. Worn but otherwise intact stabilizer bar end links are not. Both issues are easy to spot for someone experienced with this vehicle. Yorum bağlantısı
Recommended Posts