İçeriğe Yönlendir

Sabahları Gaz Pedalı Çok Sert

Yücel Doğan

Recommended Posts

Yücel Doğan

Aracı ilk çalıştırdığımda gaz pedalı çok sert oluyor, zor basılıyor... Zorlayıp bir kere basıp, aracı bağırttıktan sonra normal haline dönüyor... Neden olabilir ???

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aynı sorun bende de oluyordu.Gaz kelebeği temizliği gerekli.Eğer ki temizlemekle sorun düzelmezse değişmesi gerekli kapak orayı yıpratmış olduğundan dolayı yapışma-takılma oluyor.Umarım temizlikle sorununuz düzelir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gaz teli yağlanmış. O da soğukta donuyor...

Yada su almış bişekilde içine...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Gaz teli yağlanmış. O da soğukta donuyor...

Yada su almış bişekilde içine...

Abi benim kelebek temizlendi düzeldi.Kapağa iyice sprey sıktık sorun kalmadı..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Sorun gaz kelebeği,benimkide kışın sabahları donuyor,aracı çalıştırmadan pedala bir kez basarsanız normale dönüyor.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Ben de son 1-2 aydır ilk 40-50 km'de gaz sanki bir yere takılıyormş gibi oluyor. 1. viteste yavaş trafikta gazı bırakınca tekrar basamıyorum, biraz sert davranınca da araç zıplıyor. iyice ısınınca düzeliyor, ne olabilir nedeni?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Ben de son 1-2 aydır ilk 40-50 km'de gaz sanki bir yere takılıyormş gibi oluyor. 1. viteste yavaş trafikta gazı bırakınca tekrar basamıyorum, biraz sert davranınca da araç zıplıyor. iyice ısınınca düzeliyor, ne olabilir nedeni?

Herkesdeki gibi aynı sorun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyikide bir kelebeğimiz var haaa herşey onun başına patlıyo :) :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
(düzenlendi)

Bende de aynı sorun vardı. Gaz telini boğazdan itibaren takip edin. Motorla şanzımanın birleştiği yerde gaz telinin bir tutacağı var. Gaz teli o tutacaktan kurtulmuş. Tutacağa takınca bendeki sorun geçti. Sanırım debriyaj balatası değişirken eski yerine geri takmayı unutmuş usta.

tarihinde R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bende de aynı sorun vardı. Gaz telini boğazdan itibaren takip edin. Motorla şanzımanın birleştiği yerde gaz telinin bir tutacağı var. Gaz teli o tutacaktan kurtulmuş. Tutacağa takınca bendeki sorun geçti. Sanırım debriyaj balatası değişirken eski yerine geri takmayı unutmuş usta.

Gaz teli çıkmışsa araç gaza basınca gidiyormu ki?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
Gaz teli çıkmışsa araç gaza basınca gidiyormu ki?

Telin kendisi değil, telin dış muhafazası var. Onu takip edince görürsünüz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...